Rutte: ‘Het einde is echt in zicht!’
13-04-2021
KABINET STELT GROTE VERSOEPELINGEN NOG EVEN UIT

Rutte: ‘Het einde is echt in zicht!’

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge werd bevestigd wat de afgelopen dagen al naar buiten kwam: de verwachte versoepelingen van de coronamaatregelen worden nog even uitgesteld. “Mensen in de zorg lopen op hun tandvlees”, zo zei hij. “Maar de situatie in de samenleving is niet minder nijpend. Overal nemen de problemen toe. Dát is de spagaat waar we in zitten.” Toch verzekerde hij dat het einde in zicht is. “En de eerste stap daartoe zetten we als we over de piek in de derde golf zitten.”

 

Stappenplan per 28 april?

Die stap maakt dan deel uit van een stappenplan dat door De Jonge verder werd toegelicht. “Op 21 april hopen we het besluit te nemen om een week later, op 28 april, de avondklok te laten vervallen, weer twee mensen thuis toe te laten, de terrassen weer te kunnen openen, verruiming te geven aan de winkels en hogescholen en universiteiten weer te kunnen openen. Maar alleen als het kan!”, verzekerde hij.

 

De mogelijke volgende stappen zullen wekelijks worden beoordeeld. Tot de tweede stap rekende hij een verruiming van de buitenactiviteiten en de sport. “Maar nogmaals”, zo besloot hij, “we doen het sneller als het kan en langzamer als het moet.” De enige versoepeling die wel doorgevoerd kan worden is de heropening van de buitenschoolse opvang per 19 april. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 14 apr 2021
Ik ben eens met @Ron Hartman wanneer hij schrijft dat gedrag is de hoofdoorzaak van besmettingen en daar mankeeert nog wel het een en ander aan. Een klein voorbeeld in Borne: het begroeten van de nieuwe bekerwinnaars onlangs bij een sporthal - uitgebreid hier op Borneboeit vertoond met foto's en al, en je kon zien dat afstand houden en mondkapjes dragen er niet toe deden! Jammer een gemiste kans - deze viering had evenzo goed plaats kunnen vinden in sept of okt van dit jaar. Dus wat het eigen gedrag betreft: afstand houden, mondkapjes op en bezoekjes en samenscholingen zo veel mogelijk beperken. Goed, dit kan ik dus zeggen, maar opvolgen van deze minimale regeltjes is een ander verhaal.
Ron Hartman — 14 apr 2021
Gedrag is de hoofdoorzaak van besmettingen. Afstand houden en hygiene de belangrijkste bescherming. Jammer dat bindende gedragsadviezen op veel niveau's verschillend worden beleefd, Vaak worden de maatregelen als vrijheidsberoving beleefd ipv hulp bij het beoogd gedrag (afstand en hygiene) dus is er dom verzet.
En dat helpt weer niet mee bij het voorkomen van besmettingen en bv met het juiste gedrag buiten een terrasje pakken. Er hoeft immers maar 1 persoon of groep, tegen te sputteren en dat gedrag ook letterlijk te vertonen?
Paul Cohn — 14 apr 2021
Ik volg dagelijks het aantal Coronabesmettingen in Borne. Al langere tijd zijn die 4 dagen na het weekend ‘plotseling’ 'veel hoger', vandaag, 14 april, zelfs 3x zo hoog als gisteren.
https://allecijfers.nl/nieuws/corona-virus-covid19-verschil-in-bevestigde-besmettingen-per-dag-nederland-provincie-gemeente/
Kennelijk zijn er in de weekends méér besmettingen dan door de week.
De burgemeester van Hengelo zei al maanden geleden dat er drie manieren zijn om er zelf iets aan te verbeteren: ons eigen gedrag, ons eigen gedrag en ons eigen gedrag…

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024