Als je doet wat je altijd deed ...
24-05-2021
... KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG

Als je doet wat je altijd deed ...

ADVERORIAL • Kano Buitensport Twente wordt Opporren Ervarend Leren. Kano Buitensport Twente uit Zenderen is al 35 jaar actief in Twente met kanotochten en recreatieve buitenactiviteiten, en heeft het Twentse publiek laten kennismaken met kanotochten op de regionale waterlopen en met uitdagende buitenactiviteiten.

 

Door de jaren heen ontmoette de organisatie duizenden deelnemers, afkomstig uit alle lagen van de samenleving, Twentebreed; sport- en zorgteams, klassen en bedrijven. Omdat de deelnemers hun belevenissen erg waardeerden, werd het aantal activiteiten uitgebreid met onder andere handboogschieten, vlotbouwen, steppen, GPS-tochten en samenwerkingsactiviteiten.
Tijdens deze recreatief getinte teamuitjes bespeurde oprichter/eigenaar Ico Jongerden dat in de groep iets veranderde onder invloed van deze ervaringen. Er werd veel plezier gemaakt onderweg maar ... er werden zelfs fouten gemaakt! En precies die combinatie van alledaags plezier én alledaagse fouten zijn de beste bron van inspiratie voor Opporren Methodisch Ervarend Leren.

 

Ervarend leren: fouten maken moet!

Om te leren hoe je al die fouten effectief kunt omzetten tot een bruikbaar inzicht, volgde eigenaar/oprichter Ico Jongerden een opleiding in Adventure Education. Toegepast fouten maken, zou je kunnen zeggen. Het principe is simpel: doe een activiteit en je maakt een fout en waagt een nieuwe poging. Inzicht volgt! En misschien zelfs succes!

 

Methodisch Ervarend Leren is een samenhangende inzet van spelvormen met een gerichte aanzet tot samenwerking. Zo heb je binnen een paar uur een beeld van de groepsdynamica, de individuele eigenschappen en er is een begin van wederzijds begrip.

 

Bij Opporren is ‘fouten maken’ een buitenkans. Op 15 juni is er van 16.30 uur tot 19.30 uur een kennismakingsworkshop. Mail info@opporren.nl, kijk op www.opporren.nl of bel voor een zinvol gesprek met Ico Jongerden, 06 13 38 99 20.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Titus Brandsma zondag heilig

In november 2020 sprak Ton van der Gulik, Karmeliet en pastor van de RK-kerk in Zenderen, al...
13-05-2022

Jaarvergadering Helpt Elkander uitgesteld

ADVERTORIAL • Op zaterdag 14 mei zou in het Uitvaartcentrum Helpt Elkander aan de...
09-05-2022

Verdwenen in ‘Nacht und Nebel’

Voor de bestraffing van verzetsmensen liet Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog een speciale...
04-05-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 14 mei is het weer zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
29-04-2022

In de categorie foutje…

Toegegeven, het wil nog wel eens voorkomen. Een foutje is immers snel gemaakt en als dan ook nog...
23-04-2022

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Ervaar je stress tijdens het opvoeden? Heb je vaak een vol hoofd? Voel je je...
19-04-2022