Als je doet wat je altijd deed ...
24-05-2021
... KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG

Als je doet wat je altijd deed ...

ADVERORIAL • Kano Buitensport Twente wordt Opporren Ervarend Leren. Kano Buitensport Twente uit Zenderen is al 35 jaar actief in Twente met kanotochten en recreatieve buitenactiviteiten, en heeft het Twentse publiek laten kennismaken met kanotochten op de regionale waterlopen en met uitdagende buitenactiviteiten.

 

Door de jaren heen ontmoette de organisatie duizenden deelnemers, afkomstig uit alle lagen van de samenleving, Twentebreed; sport- en zorgteams, klassen en bedrijven. Omdat de deelnemers hun belevenissen erg waardeerden, werd het aantal activiteiten uitgebreid met onder andere handboogschieten, vlotbouwen, steppen, GPS-tochten en samenwerkingsactiviteiten.
Tijdens deze recreatief getinte teamuitjes bespeurde oprichter/eigenaar Ico Jongerden dat in de groep iets veranderde onder invloed van deze ervaringen. Er werd veel plezier gemaakt onderweg maar ... er werden zelfs fouten gemaakt! En precies die combinatie van alledaags plezier én alledaagse fouten zijn de beste bron van inspiratie voor Opporren Methodisch Ervarend Leren.

 

Ervarend leren: fouten maken moet!

Om te leren hoe je al die fouten effectief kunt omzetten tot een bruikbaar inzicht, volgde eigenaar/oprichter Ico Jongerden een opleiding in Adventure Education. Toegepast fouten maken, zou je kunnen zeggen. Het principe is simpel: doe een activiteit en je maakt een fout en waagt een nieuwe poging. Inzicht volgt! En misschien zelfs succes!

 

Methodisch Ervarend Leren is een samenhangende inzet van spelvormen met een gerichte aanzet tot samenwerking. Zo heb je binnen een paar uur een beeld van de groepsdynamica, de individuele eigenschappen en er is een begin van wederzijds begrip.

 

Bij Opporren is ‘fouten maken’ een buitenkans. Op 15 juni is er van 16.30 uur tot 19.30 uur een kennismakingsworkshop. Mail info@opporren.nl, kijk op www.opporren.nl of bel voor een zinvol gesprek met Ico Jongerden, 06 13 38 99 20.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

De aanhouder wint of op hoop van zegen?

Dat het nooit meer zal voorkomen, is waarschijnlijk ijdele hoop. Toch hoopt de gemeente met de...
19-07-2021

Kabinet verscherpt coronamaatregelen

Tijdens een extra persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de...
09-07-2021

Een van de planmakers over de AZC-locatie

Voorlopig keert de rust weer even terug in de vaak verhitte discussies over de toekomst van de...
09-07-2021

Brandweer bevrijdt miauwende verstekeling

Maandagmorgen kreeg de Brandweer Borne een melding dat er een dier in de problemen was geraakt...
05-07-2021

Twente Milieu verwijdert afvalbak

Het bericht op BorneBoeit zondagmorgen over de plek van een afvalbak bij het gedenkteken aan de...
28-06-2021

Een ongelukkige combinatie…

Langs het fietspad aan de Rondweg, ter hoogte van basisschool De Wheele, staat het gedenkteken...
27-06-2021