Als je doet wat je altijd deed ...
24-05-2021
... KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG

Als je doet wat je altijd deed ...

ADVERORIAL • Kano Buitensport Twente wordt Opporren Ervarend Leren. Kano Buitensport Twente uit Zenderen is al 35 jaar actief in Twente met kanotochten en recreatieve buitenactiviteiten, en heeft het Twentse publiek laten kennismaken met kanotochten op de regionale waterlopen en met uitdagende buitenactiviteiten.

 

Door de jaren heen ontmoette de organisatie duizenden deelnemers, afkomstig uit alle lagen van de samenleving, Twentebreed; sport- en zorgteams, klassen en bedrijven. Omdat de deelnemers hun belevenissen erg waardeerden, werd het aantal activiteiten uitgebreid met onder andere handboogschieten, vlotbouwen, steppen, GPS-tochten en samenwerkingsactiviteiten.
Tijdens deze recreatief getinte teamuitjes bespeurde oprichter/eigenaar Ico Jongerden dat in de groep iets veranderde onder invloed van deze ervaringen. Er werd veel plezier gemaakt onderweg maar ... er werden zelfs fouten gemaakt! En precies die combinatie van alledaags plezier én alledaagse fouten zijn de beste bron van inspiratie voor Opporren Methodisch Ervarend Leren.

 

Ervarend leren: fouten maken moet!

Om te leren hoe je al die fouten effectief kunt omzetten tot een bruikbaar inzicht, volgde eigenaar/oprichter Ico Jongerden een opleiding in Adventure Education. Toegepast fouten maken, zou je kunnen zeggen. Het principe is simpel: doe een activiteit en je maakt een fout en waagt een nieuwe poging. Inzicht volgt! En misschien zelfs succes!

 

Methodisch Ervarend Leren is een samenhangende inzet van spelvormen met een gerichte aanzet tot samenwerking. Zo heb je binnen een paar uur een beeld van de groepsdynamica, de individuele eigenschappen en er is een begin van wederzijds begrip.

 

Bij Opporren is ‘fouten maken’ een buitenkans. Op 15 juni is er van 16.30 uur tot 19.30 uur een kennismakingsworkshop. Mail info@opporren.nl, kijk op www.opporren.nl of bel voor een zinvol gesprek met Ico Jongerden, 06 13 38 99 20.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

10-minuten gesprek met GB90 en VVD

In het derde en laatste gesprek met de fractievoorzitters van de politieke partijen in Borne is...
15-10-2021

10-minuten gesprek met CDA en GrLi/PvdA

Bert Oude Lansink (CDA) en Jan de Vries (GrLi/PvdA) zijn in het tweede 10-minutengesprek iets...
13-10-2021

Maandag start nieuwe fase Europastraat

Vandaag, op zondag, wordt de laatste hand gelegd aan fase 1 van het herinrichten van de...
10-10-2021

Klimaatpelgrims leggen aan in Borne

Van 1 tot en met 12 november vindt in Glasgow de COP26, oftewel de internationale VN Klimaattop...
24-09-2021

Huize Lidwina: rusthuis, verzetsnest en ruďne

Een geslaagde bevrijdingsactie van verzetsgroepen, die aanvankelijk nauwelijks van elkaars...
23-09-2021

Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine

Tijdens de afsluiting van de jaarlijkse Partnerdag van de gemeenten Borne en Rheine werden -...
18-09-2021