Twickel verrast Dreamteam met 4.500 euro
UIT (VERLATE) OPBRENGST KERSTMARKT ÉN SPONSORLOOP

Twickel verrast Dreamteam met 4.500 euro

‘Niet normaal’, dat waren eigenlijk de enige twee woorden die Stacey Bosman van het Dreamteam Borne kon uitbrengen nadat de 13-jarige Luuk Bollema van het Twickelcollege Borne het vorstelijke bedrag van 4.518,74 euro had uitgeschreven op een uit de kluiten gewassen cheque. Het fraaie bedrag was de opbrengst van de jaarlijkse kerstmarkt op de middelbare school én de verlate sponsorloop die vanwege corona pas net vóór de meivakantie gelopen kon worden.
 

Digitale bestellijst

Docent LO Maik ten Berge, de ‘projectleider’ van de actie, wist te vertellen dat de jaarlijkse geldinzameling met vallen en opstaan tot stand was gekomen. “De traditionele kerstmarkt, die dit keer voor het vijfde achtereenvolgende jaar zou plaatsvinden, kon natuurlijk niet doorgaan. Vandaar dat we voor een digitale variant kozen. Samen met de leerlingen stelden we een bestellijst samen van producten. Naast de pindakaashuisjes en houten kerstkransen verschenen er bijvoorbeeld ook loempia’s en oliebollen op het keuzemenu. De lijst werd via de sociale media en in de buurt van de school verspreid en na binnenkomst van de bestellingen gingen we met de productie aan de slag.”
 

Enorme betrokkenheid

Het enthousiasme onder de leerlingen om er ondanks de hindernissen toch nog iets van te maken, was groot. Een enthousiasme dat eigenlijk alleen maar aanwakkerde toen eenmaal duidelijk werd aan welk goed Borns doel hun inzet ten goede zou komen. Luuk daarover: “Wij vonden dat het Dreamteam Borne heel goed werk doet. Een voedselbank is voor veel mensen, ook in Borne, heel hard nodig. Dat kunnen bij wijze van spreken ook leerlingen zijn die bij jou in de klas zitten, maar wat je helemaal niet weet.” Ten Berge vult aan met: “Die gedachtegang voedde de betrokkenheid van de Bornse leerlingen op een enorme manier. Klas 1KT2 spande zelfs de kroon, daar wisten de leerlingen via het sturen van tikkies en een rondgang met de collectebus zelfs 1.108 euro bij elkaar te sprokkelen.”
 

Nadat Stacey Bosman van de eerste schrik was bekomen en nog eens goed naar het forse bedrag op de cheque had gekeken, zei ze: “Dit is niet normaal. Wát een bedrag! Hier kunnen we weer maanden mee verder en onze inmiddels 49 gezinnen bijzonder blij mee maken. Enorm bedankt allemaal!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jorieke Preuter — 28 mei 2021
Super trots op mijn toppertjes van 1KT2!

Groetjes van de mentor ;)
J. Bakker — 28 mei 2021
Fantastisch gedaan Twickelcollege Borne. TOP!! Het is fijn deze betrokkenheid te zien van deze jongeren.

Leerlingen obs Azelo hebben groene vingers

Tijdens de zomervakantie hebben de leerlingen van obs Azelo niet stilgezeten. Op de laatste...
16-10-2021

Twickel viert vijf jaar vernieuwbouw

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Twickelcollege zijn intrek nam in het nieuwe gebouw...
15-10-2021

Ophélie en Floris openen school in Hertme

Vrijdagmorgen om klokslag half negen steeg voor de 70 kinderen van de St. Aegidiusschool de...
15-10-2021

Nieuwe vestiging De Vonder krijgt 18 lokalen

In de Bornsche Maten groeien de basisscholen snel uit hun jasje. Dat er op korte termijn...
13-10-2021

Boefjes en agente oog-in-oog

‘Worden wat je wil’ is het landelijke thema van de Kinderboekenweek 2021. Op tal van...
12-10-2021

Projectleider Jos Immerman zwaait af

Woensdagmiddag nam Jos Immerman (66), projectleider Civiel van de gemeente Borne, officieel...
07-10-2021