Sonja Markvoort brengt (Italiaanse) allure
BORNSE KLEDINGCOACH START HAAR EIGEN BEDRIJF

Sonja Markvoort brengt (Italiaanse) allure

ADVERTORIAL • Ruim 30 jaar was ze actief in het bankwezen. Totdat ze in 2015 haar passie volgde en de overstap maakte naar de modebranche. “Een heerlijke tijd”, zegt ze, “waarin ik heb geleerd hoe leuk het kan zijn om met kleine accenten geweldige resultaten te boeken.” Die drive werd nog eens extra gevoed door een opleiding tot kledingcoach die ze volgde bij Mooi Stijl opleidingen in Apeldoorn. “Het spelen met stijlen en kleuren… je kunt zóveel doen om er goed in balans uit te zien.” Kort en goed, in coronatijd viel voor Sonja Markvoort alles op z’n plek. Komende week opent ze haar eigen ‘Allure door Sonja’, een praktijk voor de zelfbewuste en modegevoelige vrouw. Met workshops, Italiaanse lunches, één-op-één adviezen en heel veel gezelligheid. “Ja, het moet vooral plezierig zijn.”

 

Paspoppen en moodboards

Om met het laatste te beginnen: aan de gezelligheid in haar werkruimte aan de Kempenstraat 1 zal het zeker niet ontbreken. Het smaakvol ingerichte atelier ademt een sfeer waarin mode en alles wat erbij komt kijken, een hoofdrol spelen. Enkele paspoppen, moodboards, een uitpuilende kast met tal van accessoires, waaronder sjaals en handtassen, en een schier onuitputtelijk kleurenpalet van stofstalen brengen je direct in de sfeer. De openslaande tuindeuren leiden je bovendien naar een Italiaans ingerichte tuin met prachtige cipressen, olijfbomen, palmen en oleanders. Een mooie pergola, omringd door verleidelijke druivenranken maken het plaatje compleet.

 

“Het is een vleugje nostalgie”, aldus een stralende Sonja die verknocht aan dit vakantieland, met de uitbundige zon, het heerlijke eten en de wijnen. “En natuurlijk met de Pranzo, de overdadige Italiaanse lunch. Zo’n lunch is een perfect moment om je klanten te leren kennen. Hoe zitten ze in elkaar? Waar worden ze gelukkig van? Wat is hun levenspatroon? Allemaal zaken die van doorslaggevend belang kunnen zijn om gerichte adviezen te kunnen geven, want het moet natuurlijk allemaal wel bij ze passen. Eigenlijk houd ik ze een spiegel voor, creëer ik bewustwording en maak ik ze uiteindelijk blij.”

 

Eigen kledingstijl ontwikkelen

Sonja benadrukt dat haar bijdrage om modebewust te worden niet alleen in haar atelier hoeft plaats te vinden. “Nee hoor, niet zelden word ik bij mensen thuis geroepen, voor een garderobe check bijvoorbeeld, of voor een opdracht tot personal shopping.” Toch denkt ze dat haar werkruimte en Italiaanse tuin in de nabije toekomst steeds meer the place to be zullen zijn. Bijvoorbeeld om groepsgewijs haar workshop sjaaltechnieken/-knopen te volgen of een leerzaam dagdeel te beleven waarin de dames op weg worden geholpen om hun eigen kledingstijl te ontwikkelen.

 

De kersverse ondernemer, die met haar nieuwe concept direct een gooi wil doen naar de Startersprijs 2020 Midden Twente, heeft er in elk geval enorm veel zin in. “Met ‘Allure door Sonja’ wordt mijn droom werkelijkheid. De in Italië opgedane inspiratie komt daarbij uitstekend van pas. Én ik ben ervan overtuigd dat het plezier dat ik aan mijn werk beleef, zal overslaan op mijn klanten. Zo dient het ook te zijn, want zij moeten immers goede herinneringen aan onze samenwerking bewaren.”

 

Allure door Sonja

Kempenstraat 1 • 7622 KX Borne

06 2005 9575

www.alluredoorsonja.nl

info@alluredoorsonja.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Leerlingen obs Azelo hebben groene vingers

Tijdens de zomervakantie hebben de leerlingen van obs Azelo niet stilgezeten. Op de laatste...
16-10-2021

Twickel viert vijf jaar vernieuwbouw

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Twickelcollege zijn intrek nam in het nieuwe gebouw...
15-10-2021

Ophélie en Floris openen school in Hertme

Vrijdagmorgen om klokslag half negen steeg voor de 70 kinderen van de St. Aegidiusschool de...
15-10-2021

Nieuwe vestiging De Vonder krijgt 18 lokalen

In de Bornsche Maten groeien de basisscholen snel uit hun jasje. Dat er op korte termijn...
13-10-2021

Boefjes en agente oog-in-oog

‘Worden wat je wil’ is het landelijke thema van de Kinderboekenweek 2021. Op tal van...
12-10-2021

Projectleider Jos Immerman zwaait af

Woensdagmiddag nam Jos Immerman (66), projectleider Civiel van de gemeente Borne, officieel...
07-10-2021