Chiropractie Borne vestigt zich aan de Anemoon
18-09-2021
ROGIER KOEL EN JORIEKE TEN HEGGELER OPENEN EINDELIJK HUN NIEUWE PRAKTIJK

Chiropractie Borne vestigt zich aan de Anemoon

ADVERTORIAL • Eindelijk kon zaterdagmorgen de grote ballonnenboog naar buiten, de partytent worden opgezet en de cateringservice worden opgeroepen. Het is namelijk de dag dat Rogier Koel en Jorieke ten Heggeler hun nieuwe praktijk Chiropractie Borne aan de Anemoon 2 in Borne officieel gaan openen. ‘Stiekempjes’ waren ze er al in mei mee van start gegaan, maar toen was er nog geen ruimte voor een toepasselijk feestje. Vandaag dus wel en dat willen ze weten.

 

Bewust voor Borne gekozen

Beide chiropractoren, de een afkomstig uit Almelo en de tweede uit Albergen, volgden hun studie in Engeland en deden daarna de nodige praktische ervaring op in diverse praktijken in het noorden van ons land. Toch bleef een eigen praktijk lonken. “Het werd tijd voor onszelf”, vertelt Rogier. In hun zoektocht naar een geschikte plek kwamen ze opnieuw uit in Twente en kozen daarna bewust voor Borne. “Het is een jonge gemeente, ligt centraal in de regio en bovendien is hier nog geen dergelijke praktijk gevestigd.”

 

In het door hen geheel vernieuwde pand is ruimte ontstaan voor twee aparte behandelkamers, waarin ze hun specialisme als het gaat om diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsstelsel in relatie met het zenuwstelsel kunnen uitoefenen. “Bijna alle gewrichten staan in verband met het zenuwstelsel”, doceert Rogier en daarbij toont hij een modelwervelkolom die duidelijk maakt dat de zenuwen er als een rode draad doorheen lopen. “Of het nu gaat om rug- of nekklachten, hoofdpijn, hernia of een pijnlijke enkel… veel is terug te leiden naar de wervelkolom, het feitelijke bewegingsapparaat."

 

Eerstelijns zorg

Hun patiënten kunnen mensen zijn in alle leeftijdscategorieën, van baby’s tot hoogbejaarden. Uiteraard verschilt de behandelwijze. Bij de een worden manipulatietechnieken (het in de volksmond bekende ‘kraken’) toegepast, bij de ander bijvoorbeeld een triggerpointtherapie, waarbij spieren en bindweefsels worden behandeld. En dan zijn er nog eens de preventieadviezen over houding, ergonomie, stressreductie, ademhaling en dergelijke. Jorieke: “Onze chiropractie praktijk valt onder de eerstelijns zorg. Dit betekent dat patiënten ook rechtstreeks bij ons terecht kunnen en dus geen verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts nodig hebben.”

 

Het stel heeft inmiddels vergevorderde plannen om naar Twente te verhuizen. “Dit is toch best een spannende fase”, vertelt Jorieke. “Een eigen praktijk, helemaal van onszelf. De afgelopen maanden zijn in elk geval heel hoopgevend en hebben duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan ons specialisme. Dus ook wat dat betreft vinden we het heerlijk om vanaf maandag écht en officieel aan de slag te kunnen gaan."

 

Meer info over Chiropractie Borne, de openingstijden et cetera is te vinden op www.chiropractieborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Leerlingen obs Azelo hebben groene vingers

Tijdens de zomervakantie hebben de leerlingen van obs Azelo niet stilgezeten. Op de laatste...
16-10-2021

Twickel viert vijf jaar vernieuwbouw

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Twickelcollege zijn intrek nam in het nieuwe gebouw...
15-10-2021

Ophélie en Floris openen school in Hertme

Vrijdagmorgen om klokslag half negen steeg voor de 70 kinderen van de St. Aegidiusschool de...
15-10-2021

Nieuwe vestiging De Vonder krijgt 18 lokalen

In de Bornsche Maten groeien de basisscholen snel uit hun jasje. Dat er op korte termijn...
13-10-2021

Boefjes en agente oog-in-oog

‘Worden wat je wil’ is het landelijke thema van de Kinderboekenweek 2021. Op tal van...
12-10-2021

Projectleider Jos Immerman zwaait af

Woensdagmiddag nam Jos Immerman (66), projectleider Civiel van de gemeente Borne, officieel...
07-10-2021