Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine
GERRIT HERMELING EN GRIETJE ROSINK TIJDENS PARTNERDAG IN HET ZONNETJE GEZET

Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine

Tijdens de afsluiting van de jaarlijkse Partnerdag van de gemeenten Borne en Rheine werden - geheel onverwachts - Gerrit Hermeling en Grietje Rosink onderscheiden met een Borns Bijtje. Beide oud-bestuursleden aan Bornse kant kregen uit handen van hun echtgeno(o)t(e) het kleinood opgespeld bij Hertme’s Ambacht in Hertme, nadat burgemeester Jan Pierik in een korte toespraak hun verdiensten voor het comité nog eens aanhaalde.

 

Gerrit Hermeling

Gerrit Hermeling maakt al sinds 2009 deel uit van het Partnercomité en vervulde er vanaf 2012 tot in 2020 de rol van voorzitter. Hij werd geroemd om zijn vermogen te luisteren, zijn makkelijke wijze van contacten leggen en een bovenmatige benaderbaarheid en positieve inslag. “Eigenlijk deed je bijna alles”, zei Pierik. Zo nam hij vele initiatieven die tot een goede samenwerking tussen beide gemeenten leidde, onder meer door het opzetten van sport- en schooluitwisselingen, alsook de deelname van Duitse zijde aan de jaarlijkse 4 en 5 mei activiteiten in Borne.

 

Grietje Rosink

Ook voor Grietje Rosink waren er lovende woorden. Vanaf 2014 tot in 2020 vervulde ze binnen het bestuur de functie van secretaresse. Ze wist structuur te brengen en de voorbije Partnerdagen tot in de puntjes voor te bereiden en mede te organiseren. Ook was ze zelf bij de vele uitwisselingen van de partij en zorgde ze voor een professionele en uitvoerige verslaglegging van alles wat er zich binnen de relatie tussen beide gemeenten afspeelde. En last but not least was ze nog eens de spil in de directe contacten met Rheine.

 

Zowel Gerrit Hermeling als Grietje Rosink blijven overigens in het Partnercomité actief. Hun netwerk, ervaring en expertise gaan dus nog niet verloren.

 

Eigenlijk lagen de Bijtjes al enige tijd klaar in het gemeentehuis, de beide oud-bestuursleden waren vorig jaar immers al afgetreden, maar vanwege de epidemie moest een en ander worden uitgesteld. De Partnerdag van vandaag vormde een mooie aanleiding de opgelopen achterstand in te halen. Het officiële moment volgde na een ‘herrlichen Mittag’ in Hertme’s buitengebied, waar het Duitse en Nederlandse gezelschap onder meer een rondleiding kreeg bij het Openluchttheater en het in het Spookhuis. Daarna trokken de circa twintig mensen naar de klootschietersbaan van KV Hertme om met elkaar de sportieve uitdaging aan te gaan. De dag werd besloten met een gezellig diner. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan Horstman — 19 sep 2021
Gefeliciteerd

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024