Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine
GERRIT HERMELING EN GRIETJE ROSINK TIJDENS PARTNERDAG IN HET ZONNETJE GEZET

Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine

Tijdens de afsluiting van de jaarlijkse Partnerdag van de gemeenten Borne en Rheine werden - geheel onverwachts - Gerrit Hermeling en Grietje Rosink onderscheiden met een Borns Bijtje. Beide oud-bestuursleden aan Bornse kant kregen uit handen van hun echtgeno(o)t(e) het kleinood opgespeld bij Hertme’s Ambacht in Hertme, nadat burgemeester Jan Pierik in een korte toespraak hun verdiensten voor het comité nog eens aanhaalde.

 

Gerrit Hermeling

Gerrit Hermeling maakt al sinds 2009 deel uit van het Partnercomité en vervulde er vanaf 2012 tot in 2020 de rol van voorzitter. Hij werd geroemd om zijn vermogen te luisteren, zijn makkelijke wijze van contacten leggen en een bovenmatige benaderbaarheid en positieve inslag. “Eigenlijk deed je bijna alles”, zei Pierik. Zo nam hij vele initiatieven die tot een goede samenwerking tussen beide gemeenten leidde, onder meer door het opzetten van sport- en schooluitwisselingen, alsook de deelname van Duitse zijde aan de jaarlijkse 4 en 5 mei activiteiten in Borne.

 

Grietje Rosink

Ook voor Grietje Rosink waren er lovende woorden. Vanaf 2014 tot in 2020 vervulde ze binnen het bestuur de functie van secretaresse. Ze wist structuur te brengen en de voorbije Partnerdagen tot in de puntjes voor te bereiden en mede te organiseren. Ook was ze zelf bij de vele uitwisselingen van de partij en zorgde ze voor een professionele en uitvoerige verslaglegging van alles wat er zich binnen de relatie tussen beide gemeenten afspeelde. En last but not least was ze nog eens de spil in de directe contacten met Rheine.

 

Zowel Gerrit Hermeling als Grietje Rosink blijven overigens in het Partnercomité actief. Hun netwerk, ervaring en expertise gaan dus nog niet verloren.

 

Eigenlijk lagen de Bijtjes al enige tijd klaar in het gemeentehuis, de beide oud-bestuursleden waren vorig jaar immers al afgetreden, maar vanwege de epidemie moest een en ander worden uitgesteld. De Partnerdag van vandaag vormde een mooie aanleiding de opgelopen achterstand in te halen. Het officiële moment volgde na een ‘herrlichen Mittag’ in Hertme’s buitengebied, waar het Duitse en Nederlandse gezelschap onder meer een rondleiding kreeg bij het Openluchttheater en het in het Spookhuis. Daarna trokken de circa twintig mensen naar de klootschietersbaan van KV Hertme om met elkaar de sportieve uitdaging aan te gaan. De dag werd besloten met een gezellig diner. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jan Horstman — 19 sep 2021
Gefeliciteerd

10-minuten gesprek met GB90 en VVD

In het derde en laatste gesprek met de fractievoorzitters van de politieke partijen in Borne is...
15-10-2021

10-minuten gesprek met CDA en GrLi/PvdA

Bert Oude Lansink (CDA) en Jan de Vries (GrLi/PvdA) zijn in het tweede 10-minutengesprek iets...
13-10-2021

Maandag start nieuwe fase Europastraat

Vandaag, op zondag, wordt de laatste hand gelegd aan fase 1 van het herinrichten van de...
10-10-2021

Klimaatpelgrims leggen aan in Borne

Van 1 tot en met 12 november vindt in Glasgow de COP26, oftewel de internationale VN Klimaattop...
24-09-2021

Huize Lidwina: rusthuis, verzetsnest en ruďne

Een geslaagde bevrijdingsactie van verzetsgroepen, die aanvankelijk nauwelijks van elkaars...
23-09-2021

Willen we zonnepanelen langs de A35/N35?

Je laten informeren en meepraten over mogelijkheden om zonne-energie op te wekken langs het...
17-09-2021