Maandag start nieuwe fase Europastraat
GROTESTRAAT WEER OPEN; STUK TUSSEN OVONDE EN OUDE DELDENSESTRAAT VERVROEGD DICHT

Maandag start nieuwe fase Europastraat

Vandaag, op zondag, wordt de laatste hand gelegd aan fase 1 van het herinrichten van de Europastraat, het deel tussen grofweg de rondweg en de Grotestraat. “Nadat afgelopen dagen de belijning is aangebracht en de rode lopers (de fietsstroken, red.) zijn gelegd, zorgen de veegmachines als laatste voor een schone oplevering”, aldus uitvoerder Dick Veldman. Maandagmorgen is de Grotestraat dan weer vanaf de Europastraat bereikbaar. Op dat moment wordt de focus ook verlegd naar het andere uiteinde van de straat, het deel tussen de ovonde en de Oude Deldensestraat.

 

Verzoek ondernemers

Daarmee wijkt NTP, de uitvoerende aannemer, af van het oorspronkelijke plan om de lange straat stap voor stap en opeenvolgend aan te pakken. “Klopt”, bevestigt Veldman. “De verandering komt voort uit het overleg met ondernemers. Want net zoals we bij de Plus supermarkt ruim vóór de komende feestdagen klaar wilden zijn met het werk, geldt dat ook aan de andere kant bij Tuinpracht Nijhuis. Half december start daar de verkoop van kerstbomen en niet veel later begint alweer het voorjaar. Dan moeten we daar wegwezen en dient de straat en daarmee dus de ondernemer weer toegankelijk te zijn.”

 

‘Tot nu toe alleen maar blij’

De verwachting is dat de werkzaamheden aan dit stuk van de Europastraat zo’n 4 à 5 weken in beslag zullen nemen. “Tenzij het natuurlijk heel slecht weer wordt”, vertelt de uitvoerder. “Maar tot nu toe zijn we alleen maar blij. Het weer werkt uitstekend mee en we liggen nog steeds op schema. De enige hoofdbrekens die we nog hebben spelen zich af rondom de goederenaanvoer bij de supermarkt. De vrachtwagens moeten immers dichtbij kunnen komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we daar ook wel een oplossing voor vinden”, klinkt het opgewekt.

 

Vanaf maandag geldt er overigens ook een nieuwe omleidingsroute. Bestemmingsverkeer richting Europastraat wordt omgeleid via de Amerikalaan/Burenweg en de Grotestraat/Wensinkstraat. De nieuwe routes zijn met gele borden aangegeven. (BM)

 

foto's: © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Extra financiële injectie voor ondernemers

Een klein jaar geleden werd de Stichting Borns Noaberschap opgericht, bedoeld om Bornse...
19-01-2022

Winkels vanaf morgen tóch ‘gewoon’ open

Vanaf zaterdag kan er weer worden gewinkeld, mogen we naar de kapper, draait het fysieke...
14-01-2022

Bastian Drees lijsttrekker Borne-Nu

Bastian Drees (29) wordt de nieuwe lijsttrekker van Borne-Nu voor de gemeenteraadsverkiezingen...
11-01-2022

Brandweer Borne rukt 107 keer uit in 2021

Uit de jaarcijfers die Brandweer Twente woensdag publiceerde, blijkt dat het Bornse korps vorig...
05-01-2022

Verzet ‘hackt’ Borns bevolkingsregister

Wat gebeurt er als criminelen zich op ongeoorloofde wijze toegang verschaffen tot je...
04-01-2022

Het aftellen naar 2022 is begonnen

Vanavond beleven we de laatste uurtjes van het jaar. We kijken nog heel even terug op wat 2021...
31-12-2021