Maandag start nieuwe fase Europastraat
GROTESTRAAT WEER OPEN; STUK TUSSEN OVONDE EN OUDE DELDENSESTRAAT VERVROEGD DICHT

Maandag start nieuwe fase Europastraat

Vandaag, op zondag, wordt de laatste hand gelegd aan fase 1 van het herinrichten van de Europastraat, het deel tussen grofweg de rondweg en de Grotestraat. “Nadat afgelopen dagen de belijning is aangebracht en de rode lopers (de fietsstroken, red.) zijn gelegd, zorgen de veegmachines als laatste voor een schone oplevering”, aldus uitvoerder Dick Veldman. Maandagmorgen is de Grotestraat dan weer vanaf de Europastraat bereikbaar. Op dat moment wordt de focus ook verlegd naar het andere uiteinde van de straat, het deel tussen de ovonde en de Oude Deldensestraat.

 

Verzoek ondernemers

Daarmee wijkt NTP, de uitvoerende aannemer, af van het oorspronkelijke plan om de lange straat stap voor stap en opeenvolgend aan te pakken. “Klopt”, bevestigt Veldman. “De verandering komt voort uit het overleg met ondernemers. Want net zoals we bij de Plus supermarkt ruim vóór de komende feestdagen klaar wilden zijn met het werk, geldt dat ook aan de andere kant bij Tuinpracht Nijhuis. Half december start daar de verkoop van kerstbomen en niet veel later begint alweer het voorjaar. Dan moeten we daar wegwezen en dient de straat en daarmee dus de ondernemer weer toegankelijk te zijn.”

 

‘Tot nu toe alleen maar blij’

De verwachting is dat de werkzaamheden aan dit stuk van de Europastraat zo’n 4 à 5 weken in beslag zullen nemen. “Tenzij het natuurlijk heel slecht weer wordt”, vertelt de uitvoerder. “Maar tot nu toe zijn we alleen maar blij. Het weer werkt uitstekend mee en we liggen nog steeds op schema. De enige hoofdbrekens die we nog hebben spelen zich af rondom de goederenaanvoer bij de supermarkt. De vrachtwagens moeten immers dichtbij kunnen komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we daar ook wel een oplossing voor vinden”, klinkt het opgewekt.

 

Vanaf maandag geldt er overigens ook een nieuwe omleidingsroute. Bestemmingsverkeer richting Europastraat wordt omgeleid via de Amerikalaan/Burenweg en de Grotestraat/Wensinkstraat. De nieuwe routes zijn met gele borden aangegeven. (BM)

 

foto's: © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Johan Kwast is ‘oet de tied ekömmen’

Toen in de nacht van maandag 8 augustus 2022 de klok van de Oude Kerk 03.00 uur sloeg, blies...
10-08-2022

Open deur of vooruitziende blik?

Menig voorbijganger zal de ontmanteling van het voormalige ‘Jonge Poerink terrein’...
07-08-2022

Boerenprotest gaat door

UPDATE 17.05 UUR: De blokkade van knooppunt Azelo, die de hele donderdagmiddag duurde, is om...
28-07-2022

‘Onze zorg is de onrust’

Bij GroenLinks/PvdA komen sinds enkele weken verontruste telefoontjes en e-mails binnen van...
26-07-2022

Jonge lindes buigen voor vandalisme

Daar waar de een zijn uiterste best doet de omgeving te vergroenen is de ander in een...
24-07-2022

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem...
23-07-2022