Nederland deels weer op slot
26-11-2021
VRIJWEL ALLES OM 17.00 UUR DICHT; SCHOLEN BLIJVEN OPEN

Nederland deels weer op slot

Wat in de loop van vandaag al ‘bij gerucht’ naar buiten kwam, blijkt bewaarheid. Het kabinet haalt de teugels weer strak aan om het hoge aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit betekent dat vanaf zondagavond vrijwel alles dagelijks om 17.00 uur tot de volgende ochtend om 05.00 uur dient te sluiten, waaronder horeca, niet-essentiële winkels (supermarkten sluiten om 20.00 uur), sportscholen, theaters, de amateursport en evenementen. De scholen blijven wel open; leerlingen vanaf groep 6, alsook de middelbare scholieren dienen op de gang een mondkapje te dragen. De maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van drie weken.

 

Tijdens de persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de strenge maatregelen bekend. Daartoe behoort ook een verdere doorvoering van de anderhalve meter en de mondkapjesverplichting. Nu ook op plekken waar tot op heden nog een corona toegangsbewijs voldoende was. En ten slotte deed de premier nogmaals een dringende oproep zoveel mogelijk thuis te blijven, maximaal vier mensen thuis te ontvangen en ook zoveel mogelijk thuis te gaan werken.

 

“Deze boodschap vraagt veel van ons allemaal”, zo zei Rutte. Daarbij trok hij ook zelf het boetekleed aan, want hij erkende steeds meer moeite te hebben ‘het verhaal’ goed voor het voetlicht te krijgen. “Ook wij zijn niet foutloos”, vervolgde hij. “Uit evaluaties zal moeten blijken hoe effectief we waren.” (BM)

 

Het complete pakket maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 27 nov 2021
Bij de bron aanpakken, 2g invoeren.
De ic liggen hoofdzakelijk vol met ongevaccineerden.
Geen verschil maken — 27 nov 2021
HS, ongevaccineerden achteraan zetten is niet de oplossing. Want waar trekken we de grens? Zelf een ongeluk veroorzaken en daardoor een ziekenhuisbed nodig? Had je ook kunnen voorkomen toch? En dat geldt voor meer zaken. Mijn mening (en ik ben gevaccineerd), laat iedereen een stapje terug doen en het iets rustiger aan doen. Dan moet er voor iedereen veel mogelijk blijven volgens mij.
HS — 27 nov 2021
Waarom niet bij bron beginnen De scholen dicht En hou de kinderen voorlopig bij oma en opa weg want anders is alles voor niks geweest want in die leeftijd overlijden de meeste mensen En laat je u vaccineren zoniet zet deze mensen achteraan in de zorg als ze toch klachten krijgen die eigenwijze die andere patiënten die dringend hulp nodig hebben en niet kunnen worden geholpen de dood in jagen mensen DENK naar

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022

Vertraging voor ‘nieuw’ knooppunt Azelo

Nog maar drie jaar geleden was iedereen het erover eens: het knooppunt Azelo, daar waar de A1 en...
24-06-2022

Boem is ho...

Op de sociale media komt dagelijks nogal wat voorbij. Zo ook een filmpje uit Borne, waarop is te...
21-06-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 2 juli is het zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
15-06-2022

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook...
10-06-2022

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022