Nederland deels weer op slot
26-11-2021
VRIJWEL ALLES OM 17.00 UUR DICHT; SCHOLEN BLIJVEN OPEN

Nederland deels weer op slot

Wat in de loop van vandaag al ‘bij gerucht’ naar buiten kwam, blijkt bewaarheid. Het kabinet haalt de teugels weer strak aan om het hoge aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit betekent dat vanaf zondagavond vrijwel alles dagelijks om 17.00 uur tot de volgende ochtend om 05.00 uur dient te sluiten, waaronder horeca, niet-essentiële winkels (supermarkten sluiten om 20.00 uur), sportscholen, theaters, de amateursport en evenementen. De scholen blijven wel open; leerlingen vanaf groep 6, alsook de middelbare scholieren dienen op de gang een mondkapje te dragen. De maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van drie weken.

 

Tijdens de persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de strenge maatregelen bekend. Daartoe behoort ook een verdere doorvoering van de anderhalve meter en de mondkapjesverplichting. Nu ook op plekken waar tot op heden nog een corona toegangsbewijs voldoende was. En ten slotte deed de premier nogmaals een dringende oproep zoveel mogelijk thuis te blijven, maximaal vier mensen thuis te ontvangen en ook zoveel mogelijk thuis te gaan werken.

 

“Deze boodschap vraagt veel van ons allemaal”, zo zei Rutte. Daarbij trok hij ook zelf het boetekleed aan, want hij erkende steeds meer moeite te hebben ‘het verhaal’ goed voor het voetlicht te krijgen. “Ook wij zijn niet foutloos”, vervolgde hij. “Uit evaluaties zal moeten blijken hoe effectief we waren.” (BM)

 

Het complete pakket maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Herman — 27 nov 2021
Bij de bron aanpakken, 2g invoeren.
De ic liggen hoofdzakelijk vol met ongevaccineerden.
Geen verschil maken — 27 nov 2021
HS, ongevaccineerden achteraan zetten is niet de oplossing. Want waar trekken we de grens? Zelf een ongeluk veroorzaken en daardoor een ziekenhuisbed nodig? Had je ook kunnen voorkomen toch? En dat geldt voor meer zaken. Mijn mening (en ik ben gevaccineerd), laat iedereen een stapje terug doen en het iets rustiger aan doen. Dan moet er voor iedereen veel mogelijk blijven volgens mij.
HS — 27 nov 2021
Waarom niet bij bron beginnen De scholen dicht En hou de kinderen voorlopig bij oma en opa weg want anders is alles voor niks geweest want in die leeftijd overlijden de meeste mensen En laat je u vaccineren zoniet zet deze mensen achteraan in de zorg als ze toch klachten krijgen die eigenwijze die andere patiënten die dringend hulp nodig hebben en niet kunnen worden geholpen de dood in jagen mensen DENK naar

Geen treinen tussen Hengelo en Almelo

UPDATE 11.42 uur Als gevolg van een aanrijding woensdagmorgen op het spoor, ter hoogte van de...
26-01-2022

Horeca, cultuur en sport weer open

Nederland gaat verder van het slot. Dat is de boodschap in de persconferentie die premier Mark...
25-01-2022

Scooterrijder gewond na val over zwerfkei

Maandagavond rond 20.40 uur raakte een scooterrijder nabij de Belevingstuin achter Het Dijkhuis...
25-01-2022

Extra financiële injectie voor ondernemers

Een klein jaar geleden werd de Stichting Borns Noaberschap opgericht, bedoeld om Bornse...
19-01-2022

Winkels vanaf morgen tóch ‘gewoon’ open

Vanaf zaterdag kan er weer worden gewinkeld, mogen we naar de kapper, draait het fysieke...
14-01-2022

Bastian Drees lijsttrekker Borne-Nu

Bastian Drees (29) wordt de nieuwe lijsttrekker van Borne-Nu voor de gemeenteraadsverkiezingen...
11-01-2022