Wie wint liefdevol chocoladehuis?
02-12-2021
BAKKER EN STAGIAIR DE STER VERVAARDIGEN EN VERLOTEN IMPOSANTE LEKKERNIJ VOOR GOEDE DOEL

Wie wint liefdevol chocoladehuis?

Dat toevallige combinaties tot mooie dingen kunnen leiden, wordt deze weken bij De Ster eens te meer duidelijk. Wat wil het geval? Roy Ordelmans, die sinds een half jaar de bakkers-scepter zwaait in de keuken van het lunchcafé aan de Marktstraat, wilde voor de kerst weleens iets anders maken. Hij opperde het idee van een chocoladehuis, waarna maatschappelijk stagiair Milan Woudstra eraan toevoegde dat het wellicht aardig zou kunnen zijn dit te koppelen aan een goed doel. Van het een kwam het ander en sinds deze week staat de grote lekkernij er te pronken. Voor twee euro vijftig kunnen mensen een lot kopen om daarmee nog vóór de kerst de nieuwe eigenaar te worden van het liefdevol vervaardigde huis.

 

Callebaut doneerde de pure chocolade

Eigenlijk zijn ze alle twee hartstikke trots op het eindresultaat. Het is immers ook niet niks wat ze hebben klaargestoomd. Roy, die zijn sporen onder meer bij banketbakker Gustaf in Hengelo verdiende, vertelt dat hij de afgelopen periode al ontelbaar veel chocoladeletters heeft vervaardigd en even toe was aan een nieuwe uitdaging. Toen het idee van een chocoladehuis opborrelde en de combi met een goed doel in zicht kwam, ging hij aan de slag. Callebaut, dé chocolatier van België, schonk hem voor deze gelegenheid gratis de benodigde chocolade, waarna hij met het ontwerp en de opbouw ervan aan de slag kon.

 

De 16-jarige stagiair Milan kwam ondertussen met de suggestie de opbrengst van het chocoladehuis te besteden aan steuntje.nl, een initiatief dat zijn moeder en nog drie andere vrouwen twee jaar geleden opzetten om mensen met kanker waar mogelijk een steuntje in de rug te geven. Bijvoorbeeld door het organiseren van keukentafelgesprekken, gezellige uitjes of financiële ondersteuning. Zelf leed zijn moeder aan borstkanker waarvan ze in 2016 genas. Toch keerde de ziekte in 2019 terug. Beter worden doet ze niet, maar wel blijft ze zich volop voor het goede doel inzetten.

 

‘Voor 1.000 euro liefde’

Kort en goed, het huis staat en de verloting is inmiddels begonnen. Roy: “Er zit voor ruim 8 kilo pure chocolade in verwerkt. Voeg daarbij de vele uurtjes werk, maar zeker ook de duizend euro aan liefde die er door alle medewerkers van De Ster is ingestopt, dan heb je het natuurlijk wel over een heel waardevol kerstcadeau.” Ook Milan hoopt op een heel mooie opbrengst. “Ik ben blij dat we dit voor mijn moeder kunnen doen en hoop dat we met elkaar de komende weken een heleboel loten gaan verkopen.”

 

De loten zijn de komende weken zoals gezegd voor 2,50 euro te koop bij De Ster. De medewerkers van het lunchcafé vertellen met graagte meer over ‘hun’ chocoladehuis en het daaraan verbonden doel van maatje Milan. De trekking vindt plaats in de week vóór kerst. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marianne Oude Moleman — 02 dec 2021
Lieve kleinzoon, wat een goed doel voor steuntje je mam zal trots zijn prachtig chocolade huisje

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024