Kringloop doneert aan 12 goede doelen
18-12-2021
ONDANKS FINANCIEEL LASTIG JAAR TOCH TIENDUIZEND EURO

Kringloop doneert aan 12 goede doelen

Het is een goede gewoonte van de kringloop in Borne: al jaren worden er in december tijdens een feestelijke avond goede doelen verblijd met een financiële gift. Vanwege corona moet de feestelijke avond dit jaar helaas achterwege blijven, net als vorig jaar. Maar de bedragen worden vóór kerst overgemaakt naar de vertegenwoordigers van de diverse goede doelen.

 

Net als zoveel andere bedrijven heeft de kringloop een financieel zwaar jaar achter de rug: door de lockdown liep zij voor het tweede achtereenvolgende jaar enkele maanden inkomsten mis. Toch heeft het bestuur besloten de goede doelen ook dit jaar te steunen. Weliswaar met wat minder geld dan men gewend is uit voorgaande jaren, maar dat ligt dus aan de omstandigheden. Het bestuur verwezenlijkt op deze manier één van haar doelstellingen: als dank voor de inbreng van goederen iets terug doen voor de Bornse gemeenschap. De andere twee doelstellingen zijn het stimuleren van hergebruik en het bieden van werkgelegenheid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hier wordt dagelijks met veel inzet aan gewerkt door de 17 vaste medewerkers en de vele vrijwilligers.

 

De gelukkigen

De goede doelen die dit jaar worden ondersteund door Stichting Kringloopbedrijf Borne zijn: Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers (Zr. Josephine), Stichting Hulp aan Sri Lanka, Stichting Bangalore (India), Dierenpark Vogelbuurt, Stichting Shoma (Tanzania), Rolstoelgroep Borne, Dierenpark De Bontekoe, Get it Free (computers voor minima), Stichting Heemkunde Hertme, Stichting Boris (herstel Mammoet Boris), Drempelloos op vakantie (vakantiehuis voor mensen met een beperking) en Kerstherberg (bijdrage pakketten). Daarnaast konden er nog eens 20 kerstpakketten voor minima worden uitgereikt.

 

Tenslotte: op vrijdag 24 december is de kringloopwinkel vanaf 13.00 uur gesloten. Ook op oudejaarsdag is de winkel dicht vanaf 13.00 uur, maar maandag 3 januari 2022 staan de medewerkers om 10.00 uur weer graag voor u klaar.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
HenryH. — 18 dec 2021
Dit vervult menig Bornenaar met trots!
Margot — 18 dec 2021
Daarom breng ik ook zo graag mijn spullen naar de Kringloop i.p.v. ze aan te bieden op Marktplaats. Mooi dat het resultaat wordt gedeeld met de vele initiatieven in de gemeente Borne.

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022

Vertraging voor ‘nieuw’ knooppunt Azelo

Nog maar drie jaar geleden was iedereen het erover eens: het knooppunt Azelo, daar waar de A1 en...
24-06-2022

Boem is ho...

Op de sociale media komt dagelijks nogal wat voorbij. Zo ook een filmpje uit Borne, waarop is te...
21-06-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 2 juli is het zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
15-06-2022

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook...
10-06-2022

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022