Nederland per direct weer op slot
18-12-2021
VRIJWEL ALLES VANAF ZONDAGMORGEN DICHT; 4 BEZOEKERS MET KERST IS UITZONDERING

Nederland per direct weer op slot

We kunnen nog naar de supermarkt, naar de apotheek, drogisterij en opticien en ook de essentiële diensten, zoals een fysiotherapeut blijven draaien, maar voor het overige valt vanaf zondagmorgen om 05.00 uur vrijwel alles in het slot. Dit harde besluit maakten premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge en RIVM-baas Jaap van Dissel zaterdagavond bekend tijdens een ingelaste persconferentie. Dit betekent dat alle niet-essentiële winkels, de horeca, theaters, kappers en sport, alsook het middelbaar, hoger en universitair onderwijs gesloten blijven. Vooralsnog geldt de aanscherping tot en met 14 januari.

 

Jaap van Dissel: 'Grote zorgen'

”Wij staan hier met een somber gemoed”, zo begon Rutte. “Omikron verspreidt zich nog sneller dan we al vreesden. Dat is het ingewikkelde verhaal dat we vanavond vertellen.” Daarop gaf Van Dissel tekst en uitleg over de nieuwe variant. “Zo tussen kerst en de jaarwisseling zal de omikronvariant dominant worden. (...) We zien dat het aantal zieken dat we mogelijk zullen krijgen zó hoog is, dat het de eerste golf kan overstijgen. Dat leidt tot grote zorgen, en daar willen we het maximale aan doen om dat te voorkomen.”

 

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er enkele uitzonderingen voor de lockdown worden gemaakt. Zo blijft afhalen bij horeca en winkels mogelijk en geldt voor het maximale aantal bezoekers, dat teruggaat naar twee personen, tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling wél een maximum van vier. "Laten we op elkaar blijven letten. We hebben al bewezen dat we als samenleving veel aankunnen. Met elkaar komen we deze situatie te boven, daar ben ik van overtuigd", zo besloot de premier. (BM)

 

Het complete pakket maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Vivant — 19 dec 2021
De mensch lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest.

Derde school jaar op rij dat mijn pubers een abnormaal schooljaar hebben. Incl. 15e 16e 17e en 18e verjaardag in lockdown. En ze hebben het verder nog goed. Vergeet niet alle ondernemers ouderen en vele anderen die het gewone leven haast onmogelijk wordt gemaakt en velen die in eenzaamheid verder leven etc. En waarvoor?? Nederland doet het slechter dan bv Zweden waar de boel gewoon open bleef en nog is. Daar liggen maar 65 mensen op de ic. Op een bevolking van 10 mln.

En hoe lang nog????? Drie jaar, vier jaar, 2028??

Mijn alleenstaande moeder van 85+ zegt nu al twee jaar lang ?voor mij hoeft het op deze manier niet meer?.

Ach ja. Dat krijg je als de angst regeert. De volgende puberfuif wordt hier wel gewoon normaal gevierd. Amalia bedankt voor het goede voorbeeld.
Louis van Rasten — 19 dec 2021
Nederland loopt met alles flink achter, Met name de boosterprik schijnt een enorme uitdaging te zijn en dat terwijl de ons omringende landen dit gegeven op orde hebben.

Het is nog steeds een enorme uitdaging om een afspraak te maken bij de GGD. Het is al met al buitengewoon triest en bovenal een grote rotzooi.

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022

Vertraging voor ‘nieuw’ knooppunt Azelo

Nog maar drie jaar geleden was iedereen het erover eens: het knooppunt Azelo, daar waar de A1 en...
24-06-2022

Boem is ho...

Op de sociale media komt dagelijks nogal wat voorbij. Zo ook een filmpje uit Borne, waarop is te...
21-06-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 2 juli is het zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
15-06-2022

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook...
10-06-2022

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022