Bastian Drees lijsttrekker Borne-Nu
VEILIGHEIDSADVISEUR GEMEENTE ENSCHEDE NIEUWKOMER IN BORNSE POLITIEK

Bastian Drees lijsttrekker Borne-Nu

Bastian Drees (29) wordt de nieuwe lijsttrekker van Borne-Nu voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. Dat meldde voorzitter Henk van den Berg dinsdagavond in een persbericht. “We zijn blij en trots dat Bastian unaniem is gekozen”, zo zegt hij. De partij, die nu twee zetels heeft in de raad, ziet in Drees niet alleen de ideale kandidaat om de partij de komende vier jaar aan te voeren, maar acht hem ook bij uitstek in staat om samen met het Borne-Nu team de jongere generaties in Borne te vertegenwoordigen.

 

Van den Berg: “Bastian is zeer betrokken bij de samenleving, haar inwoners en de ondernemers. Als veiligheidsadviseur van de gemeente Enschede heeft een betrouwbare, transparante overheid zeker zijn aandacht. Vol energie zal hij dan ook invulling geven aan de kernwaarden van Borne-Nu: ‘realistisch, toekomstgericht en zelfstandig’ dichtbij mensen. De lokale partij die voor alle inwoners van onze gemeente een luisterend oor heeft, ongeacht hun afkomst, geloof of wat voor ‘hokje’ dan ook.”

 

Lokaal referendum

Van den Berg vervolgt met: “Borne-Nu heeft de afgelopen twaalf jaar op diverse dossiers (bijvoorbeeld hondenbeleid Borne, autoluw maken Nieuwe Kerkstraat, ’t Wooldrik, fietsoversteek F35/Jupiterstraat, terugplaatsen van bladkorven) aangetoond de wensen en zorgen van inwoners zeer serieus te nemen en zich inhoudelijk sterk erin te verdiepen. Dit is één van de redenen dat het invoeren van een ‘lokaal referendum’ een prominente plek zal krijgen in het verkiezingsprogramma van Borne-Nu. Verder vindt Borne-Nu het belangrijk dat de regels en afspraken die er zijn om de samenleving en haar inwoners te beschermen, gerespecteerd worden. Borne-Nu heeft, met Bastian als lijsttrekker, het volste vertrouwen dat al deze uitgangspunten en de gevoerde koers worden voortgezet.”


De nieuwkomer zelf zegt ontzettend blij te zijn als lijsttrekker voor de partij te mogen functioneren. “Ik heb er veel zin in om er met het hele team een geweldige campagne van te maken en een grote overwinning te gaan behalen bij de verkiezingen. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen.”

 

De kieslijst van Borne-Nu

1.Bastian Drees 2. Henk van den Berg 3. Arthur Lammers 4.Manon Pabon 5. Marieke van den Berg 6. Martin Velten 7. Lineke Faulhaber 8. Peter Lobbes 9. Myrthe Velten 10. Willem Oldenburger 11. Jeroen Ravenshorst

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 14 jan 2022
@ruud Steltenpol: RWS reageerde op de onhoudbare toestand en bracht de snelheid op de A1/A35 omlaag naar 90 km/u in de spits www.tubantia.nl/overig/lagere-snelheid-op-a1-a35~a09582c7/ Dat leidde direct tot lagere waarden voor stikstofoxide, fijnstof en geluid in Letterveld-Kerkedennen.
De Minister verhoóógde dat later weer tot 100 overdag en 120 ’s nachts. De situatie is nu op de grens van de Nederlandse normen en ver boven die van de Wereldgezonheidsorganisatie WHO.
RWS meet -nog steeds- op ons burgermeetpunt Letterveld/Kerkedennen- de NO2 concentratie bij knooppunt Buren met Palmes Buisjes. https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/ NO2 Palmes.
www.borneboeit.nl/index.php?id=82141&searchstr=jos+van+den+oever
De Bornse dorpspolitiek heeft daar tot op heden nooit enige belangstelling voor getoond.
Paul Cohn — 14 jan 2022
@ruud Steltenpol: wat zou jij doen als na 5 a 6 jaar jouw vochtgevoelige goedkope fijnstof meter het begaf en alle dorpspolitici jouw meetresultaten negeerden, doodzwegen? Natuurlijk kunnen de AOW-ers hun al 12 jaar bevroren pensioen negeren en een nieuwe meter aanschaffen. Dan kunnen de wereldwijd uitleesbare resultaten online ons land nog langer etaleren als Vieze Henkie van de wereld en omstreken: https://sensor.community/nl/
Er staan/stonden 5 meters in Borne en Zenderen. Alleen de laatst geplaatste geeft 24/24 zijn metingen online nog wereldwijd door, ook aan het RIVM. Helaas is nergens afdoende afscherming meer: de 35 jaar oude geluidswal die RWS langs de A1 aanlegde heeft een Bornse Wethouder incl. 20 m hoge bomen bij nacht en ontij door laten slopen. Als je mijn foto’s van vóór en ná deze illegale bos-, natuur- en milieu-verachting wilt zien dan mail mij maar: cohnpaul@hotmail.com
Lichtgeel hesje — 13 jan 2022
Krijgt dit 'lokaal referendum' de status van correctief bindend referendum of is het "slechts" een raadgevend referendum. In het eerste geval kan de plaatselijke politiek de uitslag namelijk niet naast zich neer leggen, terwijl dit bij een raadgevend referendum wel het is geval, ofwel een referendum voor de buhne....
Ruud Steltenpool — 12 jan 2022
@PaulCohn goed dat je deze misstand aan de kaak blijft stellen, mensen weten niet half hoeveel narigheid door fijnstof wordt veroorzaakt (het vele astma is maar een klein deel). Zijn er metingen langs die weg die on-line (liefst ook live) in te zien zijn?

Om te kunnen bewijzen dat het een dame van de GGD betrof zocht ik naar de opname. https://gemeenteraad.borne.nl/Vergaderingen/Informatiebijeenkomst/2018/29-mei/19:30 blijkt echter niet meer beschikbaar, terwijl andere bijeenkomsten in dat jaar nog wel beschikbaar zijn. Vreemd?
De link vond ik terug in een mail (January 30, 2019) aan de heer Kotteman

Wat die dame toen noemde als andere fijnstofbron wordt goed omschreven in https://www.luchtfonds.nl/algemeen/vollenbroek-overheid-schuldig-aan-gezondheidsschade/ en de hoofdschuldige (ook wegens ingaan tegen eigen partijprincipes) wordt nog eens duidelijk aangeschreven in https://www.luchtfonds.nl/algemeen/luchtfonds-en-houtrookvrij-open-brief-aan-vvd/

Tijd om kiezers wakker te maken.
Paul Cohn — 12 jan 2022
als héél Nederland zich zou houden aan dit voorschrift @Ruud Steltenpol zouden vrijwel nergens in ons land nog problemen zijn met luchtkwaliteit en geluidoverlast:
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118075436_2604202663131015_1072560158323746426_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qWczpWlZQsUAX8AnjO5&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=00_AT-jwPFeJkxRGYrABvJyKZKGwk4YXryq1ht-WPkwP1ITlw&oe=620312ED
Paul Cohn — 12 jan 2022
De dáme van de GGD 'n paar jaar geleden@Ruud Steltenpol? Bedoelt u de tijdens de rapportage van het Cauberg-Huijgen onderzoek op 14 januari 2014 weggehoonde HEER drs. Jaap de Wolf van GGD IJsselland, toen die 30 km/u in de bebouwde kom van Borne voorstelde?
Zie ook het RTVOost programma specifiek over de fijnstofproblematiek op het ENIGE deel van de rondweg om Hengelo en Borne waar 80 km/u is toegestaan wegens de daarvoor hoogste subsidie.
www.rtvoost.nl/nieuws/245788/Lucht-langs-A35-bij-Borne-te-vaak-te-vies-bewoner-slaat-alarm


Hans — 12 jan 2022
Als ik dit lijstje bekijk merk ik op dat Martin Velten niet meer terugkeert in de raad of het college. Dus blijft alleen Kotteman, de wethouder met het slechtste trackrecord ooit, plakken aan het pluche. Ik ga niet eens meer stemmen.
Ruud Steltenpool — 12 jan 2022
Luchtvervuiling verergert ook Corona.
Menigeen ervaart fijnstofniveau's tientallen malen de WHO-grenswaarde, terwijl die een paar meter verderop al weer flink minder kan zijn (zeker als de bron dichtbij is), al kan het bij bepaalde wind soms een kilometer verder nog weinig verdund zijn.
Metingen geven vaak juist op verkeersluwe momenten 's avonds en in het weekend de hoogste waarden ...
Ik zie in de gemeente Borne slechts 1 fijnstofmeter: https://maps.sensor.community/#13/52.3263/6.7290
die het qua luchtkwaliteit getroffen heeft wegens een combinatie van locatie en meest voorkomende windrichting. Zeker nu we massaal moeten VENTILEREN wegens Corona en energieprijzen sterk veranderen, mag ook de lokale politiek wel eens doorpakken op het onderwerp en wil ik haar adviseren nog eens te luisteren naar wat de mevrouw van de GGD ook al weer zei tijdens de informatie avond een paar jaar geleden.

Welke burgers in gemeente Borne willen voor een paar tientjes een fijnstofmeter aan hun huis?

Wim ter keurs — 12 jan 2022
Jammer dat de integere Henk van den Berg nog zo hoog op de lijst staat
Paul Cohn — 12 jan 2022
Hopelijk krijgt Borne-nu nu meer belangstelling voor de luchtkwaliteit in onze gemeente: tot nu toe laat Borne.nu dat al ruim 5 jaar ongeïnteresseerd over aan een burgerinitiatief www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl/ ondersteund door het RIVM www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl/
Dit ondanks de wél door individuele raadsleden (van andere partijen) gesteunde oproep uit de wijk die grenst aan de A1/A35 en de Aamaatweg (straks Vloedbelt verbinding met Kluft)

Open deur of vooruitziende blik?

Menig voorbijganger zal de ontmanteling van het voormalige ‘Jonge Poerink terrein’...
07-08-2022

Boerenprotest gaat door

UPDATE 17.05 UUR: De blokkade van knooppunt Azelo, die de hele donderdagmiddag duurde, is om...
28-07-2022

‘Onze zorg is de onrust’

Bij GroenLinks/PvdA komen sinds enkele weken verontruste telefoontjes en e-mails binnen van...
26-07-2022

Jonge lindes buigen voor vandalisme

Daar waar de een zijn uiterste best doet de omgeving te vergroenen is de ander in een...
24-07-2022

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem...
23-07-2022

Maaike Leurink overleden

Afgelopen dinsdag is Maaike Leurink-Nijland overleden. Samen met haar Marc vormde ze jarenlang...
07-07-2022