Extra financiële injectie voor ondernemers
STICHTING BORNS NOABERSCHAP BEMIDDELT IN ‘MOOI GEBAAR VAN DE GEMEENTE’

Extra financiële injectie voor ondernemers

Een klein jaar geleden werd de Stichting Borns Noaberschap opgericht, bedoeld om Bornse ondernemers die in de coronacrisis tussen wal en schip raakten en niet konden rekenen op een financiële bijdrage van de overheid, toch behulpzaam te kunnen zijn. Herman Ellenbroek, een van de stichtingsbestuurders, vertelde toen dolblij te zijn met de hulp van andere ondernemers die wél een goed jaar draaiden en hun noodlijdende collega’s uit de brand wilden helpen. “Pure noaberhulp”, zei hij toen. “Met elkaar blijven we knokken om ons fantastische centrum intact te houden.”

 

Kortgeleden kon de kersverse stichting een nieuw hoofdstuk aan haar rol in de Bornse samenleving toevoegen. Van de gemeente Borne ontving ze namelijk een ‘heel fraai bedrag’, zoals Ellenbroek (foto in de tekst) het omschrijft, en bedoeld om de ondernemers opnieuw een financieel hart onder de riem te kunnen steken. “Hier zijn we echt heel blij mee. Veel ondernemers hebben onze steun ook nodig. Misschien zelfs wel meer dan ooit! Vergeet niet dat een aantal van hen al bijna twee jaar gedwongen gesloten is…”

 

Bestemd voor Bornse winkeliers, horeca-uitbaters en ZZP’ers

Ellenbroek roept daarom Bornse winkeliers, horeca-uitbaters en ZZP-ers die in de afgelopen coronaperiode hun zaak fysiek moesten sluiten en daardoor hun beroep niet meer konden uitoefenen, op zich te melden bij de stichting als ze denken aan de genoemde voorwaarden te voldoen. “Maar doe het wel snel”, waarschuwt Ellenbroek. “We streven ernaar in de eerste week van februari al tot uitkering te kunnen overgaan. “En let wel”, zo voegt hij eraan toe: “Het is een gift, de uitkering hoeft dus niet te worden terugbetaald.”

 

De aanvragers kunnen hun verzoek voor een bijdrage tot uiterlijk 31 januari sturen naar noodkreet@bornsnoaberschap.nl. Vermeld daarbij de naam van het bedrijf, een korte toelichting op de bedrijfsactiviteiten en het rekeningnummer. Uiteraard worden alle aanvragen discreet behandeld. De landelijke ketens zijn overigens van deze actie uitgesloten. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022

Titus Brandsma zondag heilig

In november 2020 sprak Ton van der Gulik, Karmeliet en pastor van de RK-kerk in Zenderen, al...
13-05-2022

Jaarvergadering Helpt Elkander uitgesteld

ADVERTORIAL • Op zaterdag 14 mei zou in het Uitvaartcentrum Helpt Elkander aan de...
09-05-2022

Verdwenen in ‘Nacht und Nebel’

Voor de bestraffing van verzetsmensen liet Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog een speciale...
04-05-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 14 mei is het weer zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
29-04-2022

In de categorie foutje…

Toegegeven, het wil nog wel eens voorkomen. Een foutje is immers snel gemaakt en als dan ook nog...
23-04-2022