Extra financiële injectie voor ondernemers
STICHTING BORNS NOABERSCHAP BEMIDDELT IN ‘MOOI GEBAAR VAN DE GEMEENTE’

Extra financiële injectie voor ondernemers

Een klein jaar geleden werd de Stichting Borns Noaberschap opgericht, bedoeld om Bornse ondernemers die in de coronacrisis tussen wal en schip raakten en niet konden rekenen op een financiële bijdrage van de overheid, toch behulpzaam te kunnen zijn. Herman Ellenbroek, een van de stichtingsbestuurders, vertelde toen dolblij te zijn met de hulp van andere ondernemers die wél een goed jaar draaiden en hun noodlijdende collega’s uit de brand wilden helpen. “Pure noaberhulp”, zei hij toen. “Met elkaar blijven we knokken om ons fantastische centrum intact te houden.”

 

Kortgeleden kon de kersverse stichting een nieuw hoofdstuk aan haar rol in de Bornse samenleving toevoegen. Van de gemeente Borne ontving ze namelijk een ‘heel fraai bedrag’, zoals Ellenbroek (foto in de tekst) het omschrijft, en bedoeld om de ondernemers opnieuw een financieel hart onder de riem te kunnen steken. “Hier zijn we echt heel blij mee. Veel ondernemers hebben onze steun ook nodig. Misschien zelfs wel meer dan ooit! Vergeet niet dat een aantal van hen al bijna twee jaar gedwongen gesloten is…”

 

Bestemd voor Bornse winkeliers, horeca-uitbaters en ZZP’ers

Ellenbroek roept daarom Bornse winkeliers, horeca-uitbaters en ZZP-ers die in de afgelopen coronaperiode hun zaak fysiek moesten sluiten en daardoor hun beroep niet meer konden uitoefenen, op zich te melden bij de stichting als ze denken aan de genoemde voorwaarden te voldoen. “Maar doe het wel snel”, waarschuwt Ellenbroek. “We streven ernaar in de eerste week van februari al tot uitkering te kunnen overgaan. “En let wel”, zo voegt hij eraan toe: “Het is een gift, de uitkering hoeft dus niet te worden terugbetaald.”

 

De aanvragers kunnen hun verzoek voor een bijdrage tot uiterlijk 31 januari sturen naar noodkreet@bornsnoaberschap.nl. Vermeld daarbij de naam van het bedrijf, een korte toelichting op de bedrijfsactiviteiten en het rekeningnummer. Uiteraard worden alle aanvragen discreet behandeld. De landelijke ketens zijn overigens van deze actie uitgesloten. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024