Zondag vredesbijeenkomst bij de Mariakapel
25-02-2022
OORLOG OEKRAÏNE NOOPT RAAD VAN KERKEN EN PASTORES TOT SPONTANE ACTIE IN BORNE

Zondag vredesbijeenkomst bij de Mariakapel

De Raad van Kerken en de pastores van Borne-Hertme-Zenderen hebben vrijdagavond gezamenlijk besloten een gebaar van solidariteit te willen maken naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Oekraïne. Daarom organiseren zij komende zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur een vredesbijeenkomst bij de Mariakapel aan de Koppelsbrink in Borne. Om 16.00 en om 18.00 uur zal er een kort gebedsmoment zijn.

 

In de tussentijd kan iedereen bij en in de kapel een licht ontsteken uit solidariteit met hen die nu in oorlogsgebied verkeren. De gezamenlijke kerken hopen dat zoveel mogelijk mensen aan de bijeenkomst willen deelnemen. Ook roepen zij op zowel bij particuliere woningen als op openbare gebouwen voor onbepaalde tijd de vredesvlag uit te hangen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bidden om vrede! Gelukkig bidden zowel Russen als Oekraieners om vrede. Dat is toch iets anders dan bidden om de eigen overwinning (God aan onze kant!) Ik ben blij met het initiatief van de Raad van Kerken
Ron Hartman — 27 feb 2022
@ Ernst: Blij met deze vredelievende actie. Hopelijk wordt de snelle inrichting tot noodhulp centrum snel gestart en even hopelijk hoeft het nooit meer gebruikt te worden en er dan positieve energie gemaakt worden.
Ernst — 27 feb 2022
Heren,
U wordt op uw weken bediend. D66 zal as. Dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen om het AZC tijdelijk te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Daarbij komt dat de buurt in principe bereid is om daaraan mee te werken. Ernst
Gerard Vos — 27 feb 2022
Prima initiatief! Steun het van harte! En Loek: vredesvlag bestelbaar via Bol.Com!
ria — 26 feb 2022
Ik kan mealleen maar bij Ron aansluten, leg de toekomst voor AZC vooruit en maak het gebruiksklaar voor de mensen die iedere hulp nu wel kunnen gebruiken.
Ron Hartman — 26 feb 2022
Ik zou me willen onthouden een mening te geven over bijeenkomsten waar gebeden wordt. Immers, dat gebeurt ook door de Russen die de overwinning vragen. Daartoe nadrukkelijker uitgenodigd wil ik mijn mening geven. Koop in Twente geen Russisch gas meer en wordt zelfvoorzienend in turbine coorporaties VAN inwoners en Gemeente als hoofdfinancier samen.Nu of nooit!
Laat de kunstenmakers het AZC ontruimen en beperkt herinrichten om de grote vlucht ontheemden die in onze eigen achtertuin, hulp nodig hebben, op te kunnen vangen. Tijdelijk ja en daarna slopen.
Willem Oldenbeuving — 26 feb 2022
Als alles duister is, ontsteekt dan een lichtend vuur, dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft, als alles duister is.
Loek Diemel — 26 feb 2022
Kan iemand mij vertellen waar de vredesvlag te koop is?

Vriendelijke groet,
Loek Diemel.
Wim Hesselink — 26 feb 2022
Waar blijven nou de reacties van de bekende personen die overal op reageren. Een prima initiatief en reactie op hetgeen op dit moment in Oekraïne gebeurd. Dorpse perikelen vallen daarbij in het niets!!

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024