CDA Borne wil gemeenschap versterken
MET DE VERKIEZINGEN IN AANTOCHT...

CDA Borne wil gemeenschap versterken

Het CDA in Borne, Hertme en Zenderen staat voor het versterken van onze gemeenschap. Een bruisende gemeente waar wij met ons allen mogen bijdragen aan het telkens een beetje beter en mooier maken van het Borne voor de toekomst.

Met een lokaal sociaal contract en nieuwe politiek met openheid, transparantie en een open bestuur dat richting geeft, gaan we graag samen de toekomst in. De verandering die we willen, start bij de keuzes die we zelf maken. We streven naar een maatschappij waarin mensen naar elkaar omzien, respect en fatsoen vanzelfsprekend zijn en we verantwoordelijkheid nemen. Een maatschappij waar iedereen welkom is en mee kan doen. Een maatschappij waarin we opvang bieden voor hen die het nodig hebben en we rekening houden met elkaar.

Voor het CDA Borne begint dit met de erkenning van maatschappelijk initiatief. Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, zorginstelling, boeren en bedrijven. Iedereen levert zijn of haar unieke bijdrage aan onze gemeente. Initiatieven als ons uitstekend functionerende kringloopbedrijf, de voedselbanken en de samenwerking met de kerkelijke organisaties kunnen wij alleen maar toejuichen en dit moeten we koesteren.

Ook noabers helpen elkaar van oudsher voort. Ons noaberschap is iets vanzelfsprekends dat we willen behouden ook voor toekomstige generaties.


Dit is hét moment om lessen te trekken uit het verleden en vooruit te kijken. Dit doen wij aan de hand van onze vier uitgangspunten gerechtigheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap met een nieuw, bevlogen team en een mix van jong en oud. De afgelopen jaren hebben wij een solide basis gelegd, niet alleen financieel maar ook met de inzet van de ambities.

 

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het CDA Borne is de aanjager van een grote lobby ten behoeve van de realisatie van de Vloedbeltverbinding
  • Het Sociaal Hus: Inwoners van de gemeente Borne kunnen straks op één plek terecht met vragen over onder andere welzijn, zorg, wonen, financiën, vrijwilligerswerk en werk en inkomen
  • Onderwijshuisvesting: De uitbreiding van de onderwijshuisvesting Bornsche Maten gaat gerealiseerd worden, tevens zal ook aangevangen gaan worden met de start van de nieuwbouw Jan Lighthartschool / Basisschool ’t Olthof
  • Sport, sociaal, vrijwilligers, zorg, preventie & onderwijs: alles komt samen in nieuwbouwproject ’t Wooldrik waarbij ook gelijktijdig veilige infrastructuur eromheen zal gaan komen waaronder de fietstunnel in de Bornerbroeksestraat.

 

De komende jaren zijn wij zeker niet van plan stil te staan. Onze speerpunten en een uitgebreidere toelichting kunt u vinden op www.cdaborne.nl.

 

Verkiezingen 16 maart voor de gemeenteraad, stem CDA Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024