CDA Borne wil gemeenschap versterken
MET DE VERKIEZINGEN IN AANTOCHT...

CDA Borne wil gemeenschap versterken

Het CDA in Borne, Hertme en Zenderen staat voor het versterken van onze gemeenschap. Een bruisende gemeente waar wij met ons allen mogen bijdragen aan het telkens een beetje beter en mooier maken van het Borne voor de toekomst.

Met een lokaal sociaal contract en nieuwe politiek met openheid, transparantie en een open bestuur dat richting geeft, gaan we graag samen de toekomst in. De verandering die we willen, start bij de keuzes die we zelf maken. We streven naar een maatschappij waarin mensen naar elkaar omzien, respect en fatsoen vanzelfsprekend zijn en we verantwoordelijkheid nemen. Een maatschappij waar iedereen welkom is en mee kan doen. Een maatschappij waarin we opvang bieden voor hen die het nodig hebben en we rekening houden met elkaar.

Voor het CDA Borne begint dit met de erkenning van maatschappelijk initiatief. Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, zorginstelling, boeren en bedrijven. Iedereen levert zijn of haar unieke bijdrage aan onze gemeente. Initiatieven als ons uitstekend functionerende kringloopbedrijf, de voedselbanken en de samenwerking met de kerkelijke organisaties kunnen wij alleen maar toejuichen en dit moeten we koesteren.

Ook noabers helpen elkaar van oudsher voort. Ons noaberschap is iets vanzelfsprekends dat we willen behouden ook voor toekomstige generaties.


Dit is hét moment om lessen te trekken uit het verleden en vooruit te kijken. Dit doen wij aan de hand van onze vier uitgangspunten gerechtigheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap met een nieuw, bevlogen team en een mix van jong en oud. De afgelopen jaren hebben wij een solide basis gelegd, niet alleen financieel maar ook met de inzet van de ambities.

 

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het CDA Borne is de aanjager van een grote lobby ten behoeve van de realisatie van de Vloedbeltverbinding
  • Het Sociaal Hus: Inwoners van de gemeente Borne kunnen straks op één plek terecht met vragen over onder andere welzijn, zorg, wonen, financiën, vrijwilligerswerk en werk en inkomen
  • Onderwijshuisvesting: De uitbreiding van de onderwijshuisvesting Bornsche Maten gaat gerealiseerd worden, tevens zal ook aangevangen gaan worden met de start van de nieuwbouw Jan Lighthartschool / Basisschool ’t Olthof
  • Sport, sociaal, vrijwilligers, zorg, preventie & onderwijs: alles komt samen in nieuwbouwproject ’t Wooldrik waarbij ook gelijktijdig veilige infrastructuur eromheen zal gaan komen waaronder de fietstunnel in de Bornerbroeksestraat.

 

De komende jaren zijn wij zeker niet van plan stil te staan. Onze speerpunten en een uitgebreidere toelichting kunt u vinden op www.cdaborne.nl.

 

Verkiezingen 16 maart voor de gemeenteraad, stem CDA Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Het nieuwe licht

Borne schreef geschiedenis! Honderdzesentwintig jaar geleden brandde er voor het eerst...
04-12-2022

Stephanuskerk kleurt bloedrood

Vandaag is het RedWednesday, een internationale campagnedag van de hulporganisatie Kerk in Nood....
23-11-2022

Sterren gaan stralen voor Karin Konings-Olthof

Maandag overleed de Bornse Karin Konings-Olthof. Karin was voor velen een bekende verschijning...
17-11-2022

Hertmenaar Tonnie Monnink overleden

In het jaar dat zijn muziekvereniging St. Gregorius in Hertme 100 jaar bestaat, is op vrijdag 11...
12-11-2022

Snelle wasbeurt voor E-bikes…

Daar waar de deelscooters het in Borne niet redden, blijft de markt voor elektrische fietsen...
04-11-2022

Nu ook cosmetische behandelingen bij De La Rouge

ADVERTORIAL - Ruim een half jaar geleden opende Manon van ’t Rood haar splinternieuwe...
28-10-2022