‘Sóms zie ik borden, dan denk ik tjonge jonge…’
ZENDERENAAR EDGER NIJHUIS VAN MAXBORD.NL VERBAAST ZICH NOG DAGELIJKS

‘Sóms zie ik borden, dan denk ik tjonge jonge…’

“Het gebeurt écht!”, aldus Edger Nijhuis. De 50-jarige ondernemer uit Zenderen verbaast zich nog steeds over wat hij zoal in het land tegenkomt. “Dan bouwen ze peperdure appartementen en wordt er vervolgens een wankel promotiebord in elkaar gespijkerd met daarop een niet zelden loszittend en wapperend dundoek dat de verkoop moet stimuleren. Dan denk ik tjonge jonge… dat moet toch anders kunnen!”

 

Veilig en duurzaam

Die gedachte bekroop hem twee jaar geleden ook. Daarop vatte hij de spreekwoordelijke koe bij de horens en mobiliseerde enkele deskundigen, waaronder zijn zakenvrienden van Succes Signs. Van het een kwam het ander. Samen ontwikkelden ze in Almelo een moderne versie van opvallende bouwborden, waarin het predicaat veilig en duurzaam centraal staat. Met een speciaal daarvoor ontworpen betonnen voet, waarop een klapbaar en gegalvaniseerd frame is gemonteerd dat vervolgens een plaatwerk draagt van maximaal 25 m². Dit plaatwerk wordt ten slotte bestickerd met een boodschap van de opdrachtgever.

 

Het klinkt misschien eenvoudig, maar de filosofie erachter is slim en doordacht. De betonnen voet (die soms een gewicht kan hebben van wel 6 ton) zorgt voor een stevige verankering. Zodanig stevig dat het geplaatste bord zelfs bestand is tegen windkracht 10. “Bij al onze borden leveren we een officiële en gecertificeerde windkrachtberekening”, aldus Nijhuis. “Bovendien betekent dit dat we met onze borden niet de grond in hoeven en daarbij dus geen hinder ondervinden van mogelijke bekabelingen of andere belemmeringen. De klapbaarheid is vooral gekozen vanwege de transport- en opslaggemakken. De plaatsing van zo’n bord kan door dit alles binnen 15 à 20 minuten zijn gerealiseerd.”

 

De ‘oale bokse’

Tegenover al die samengebrachte technieken staat de nuchterheid van de markante ondernemer. ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’, lijkt zijn motto. “Maar wát ik doe, wil ik gewoon goed doen. Mijn bord moet van absolute topkwaliteit zijn, daar wil ik geen concessies aan doen. En voor de passant moet het de wow-factor hebben. Ik kan dan ook enorm genieten van de mensen die mijn borden bekijken. Dan denk ik: zie je nu wel… zo kan het ook! En er is niks mooiers dan ’s avonds de opslagloods in Almelo binnen te stappen, de ‘oale bokse’ aan te doen en vervolgens de teruggekomen borden weer helemaal op te schonen en als nieuw te hebben voor de volgende opdracht. Ja, daar kan ik enorm van genieten.”

 

De stappen die Nijhuis met zijn bedrijf de afgelopen twee jaar maakte zijn groot. “Nadat de eerste borden klaar waren, moesten we nog een naam hebben. We kwamen uit op Maxbord.nl, vernoemd naar onze zoon Maxim en synoniem voor groot. Al snel kreeg ik door acquisitie de eerste opdrachten binnen, waarna ik de voorraad borden ging opvoeren naar 25 stuks. Het werkte als een olievlek. Bouwbedrijven, makelaars en gemeenten toonden interesse. Nu heb ik inmiddels de beschikking over honderd borden, zo’n tachtig staan er nu verspreid door het gehele land.” Ook in onze eigen omgeving duikt Maxbord.nl inmiddels op. Zo stonden er tot voor kort grote borden die de renovatie van de Europastraat aankondigden en zijn de bouwbedrijven Wilmink Oosterveld en Braakhuis inmiddels vaste klant, terwijl ook Oude Wolbers al een eerste aanvraag heeft gedaan.

 

Totale ontzorging

Op de vraag waar de groei zal eindigen, zegt Edger: “Ik wil toe naar zo’n 300 borden. Dat is behapbaar en dan kan ik mijn concept van totale ontzorging met droge ogen blijven aanbieden.” Dit betekent dat Maxbord.nl voor het bordontwerp zorgt, de gelamineerde prints vervaardigt, de borden bestickert en het plaatsen en weer ophalen voor haar rekening neemt. “En dat alles binnen een tijdsbestek van vijf dagen na de goedkeuring van het ontwerp hè! Als je het dus voor elkaar wilt hebben, bel je Maxbord”, besluit hij lachend en niet zonder trots. Nog voor we afscheid kunnen nemen gaat de telefoon. Een vastgoedbedrijf in Noord-Brabant. Of er vandaag nog een offerte kan liggen. Nijhuis: “Man man man, wat mooi is dit toch!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse...
24-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024