Wim Geul - Mister Borne - overleden
10-06-2022
VEELZIJDIG ENTREPRENEUR DIE ZIJN DORP BETER WILDE MAKEN

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook zoveel meer, kwam in 1975 over van Hilversum naar Borne, gedreven door zijn geliefde en zijn werk. In 1981 startte hij met Gullimex en in de jaren daarna wist hij zijn parel, waarvan hij tot 2012 als algemeen directeur de leiding had, uit te bouwen tot een uiterst succesvolle internationale onderneming. Zijn onuitputtelijke drang om meer te doen en daarbij vooral een bijdrage te leveren aan een plezierig woon- en leefklimaat voor de Bornse samenleving, vertaalde zich in tal van nevenfuncties en activiteiten buiten zijn reguliere zakendoen om.

 

Kartrekker en aanjager

Zo was hij bijna 20 jaar voorzitter van de BBO, de Bundeling Bornse Ondernemers, én voorzitter van het Oranjecomité Borne, Borne op z’n Best, de Stichting BorneBoeit, de businessclub van het World Trade Center in Hengelo en de G1000 Burgertop. Maar ook was Wim Geul jarenlang de kartrekker van Borne Schoon en wist hij telkenjare vele vrijwilligers te inspireren één ochtend per jaar hun handen uit de mouwen te steken en zijn Borne een stukje schoner te maken. In 2008 werd hij door Hare Majesteit de Koningin onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Maar Wim Geul was nog zoveel meer. Een aanjager in veel en betrokken bij tal van initiatieven die ertoe moesten leiden dat het allemaal nóg beter werd in Borne. Of dat nu de totstandkoming van de nieuwe woonvoorziening De Hooiberg was of de viering van Borne 800… Wim Geul was erbij en zette er zich, met alles wat ‘ie in zich had, voor in. Een van zijn laatste ‘kunstjes’ was het project De Vergeten Bevrijders, waarin hij vocht voor de erkenning van enkele regimenten die Borne in 1945 bevrijdden. In de tweede week van april dit jaar werd zijn inzet nog met groot ceremonieel vertoon gehonoreerd.

 

Twee maanden later is het allemaal verleden tijd. Wim Geul is op 74-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Mister Borne is niet meer. De gemeenschap is hem veel dank verschuldigd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hospice Borne — 18 jun 2022
De vraag of hij ook in het comité van Aanbeveling voor het Hospice Borne wilde, hoefde niet eens afgemaakt te worden. Wim antwoordde bij voorbaat met een overtuigend JA!
En vanaf dat moment heeft hij zich ook met passie ingezet om mee te helpen aan de realisatie van het Hospice Borne.
En daar zijn wij Wim heel dankbaar voor.
Janny en Piet Dijkstra — 13 jun 2022
Wij kennen Wim al heel lang. Samen hebben we aan meerdere vrijwilligersprojecten gewerkt.Vooral bij de 75-jarige bevrijdingsfeesten, "keep them rolling", project ReisOpera en afgelopen voorjaar de Vergeten Bevrijders. Wim wist altijd aan de juiste touwtjes te trekken voor o.a. sponsoring en ook om anderen enthousiast te krijgen en te motiveren.
Wij: Janny en Piet Dijkstra, wensen de familie van Wim heel veel sterkte om het verdriet te dragen.
Het is een bijzonder groot verlies voor Borne nu Wim er niet meer is . Het was ook een zeer gerespecteerde man in Borne en met passie zijn werk verrichtte. Wim was er voor alle mensen in Borne . We missen je en wensen de hele familie heel veel sterkte toe voor de komende tijd.
Dick Ellenbroek — 11 jun 2022
Er zijn, terecht, heel veel mooie woorden geschreven over Wim in alle reacties op dit in memoriam. Wim was een aimabele man die heel veel voor Borne gedaan heeft. Ook was hij voorzitter van de Stichting Borne Boeit vanaf de oprichting. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet en warme betrokkenheid.
Wij wensen Ineke, Annet en de kleinkinderen heel veel sterkte toe.
Wij gaan Wim erg missen....

Namens de Stichting Borne Boeit
Dick Ellenbroek
Gerard Morselt — 11 jun 2022
Diep respect voor wat deze man, aimabel en zakelijk voor de gemeenschap heeft gedaan en betekend. Familie en vrienden gecondoleerd en sterkte gewenst
Gerard en Marga Morselt

nelly winters — 11 jun 2022
Wat een verlies ,ik woon pas vanF 11 december 2020 in Borne maar wat mooie dat deze man zoveel heeft gedaan voor dit prachtige dorp.Hierbij wil ik zijn familie vrienden condoleren met dit verlies en hun veel sterkte wensen!
Lex Nijhuis — 11 jun 2022
‘De handelingen van mensen zijn de beste tolken van hun hart en gedachten’. Wim was een gewoon-bijzondere man voor ieder om zich heen en zeker ook voor mij en ons bedrijf. Ingrid en ik wensen Ineke en Anet alle sterkte en kracht bij dit grote verlies.
Bas Annink — 11 jun 2022
Terecht een prachtig stuk en mooi eerbetoon op deze plek voor Wim Geul.
Als oud Gullimex medewerker heb ik Wim aan het begin van mijn carrière vele jaren dagelijks meegemaakt. Nog altijd dankbaar wat ik bij Gullimex van hem heb geleerd. Veel respect voor deze
fijne man!
Indrukwekkend, hoe hij al die jaren naast een gedreven innovatieve ondernemer van een prachtig bedrijf, vele bestuursfuncties beklede van al die organisaties die Borne mooier/beter/levendiger maken. De titel Mister Borne is daarom helemaal terecht!
Ineke, Annet, kleinkinderen en andere naasten veel sterkte gewenst met dit grote verlies.
Bernadet Wieffer — 11 jun 2022
Mede namens Wim, hebben wij een toekomst iin een prachtig thuis. Heel veel dank daarvoor! We wensen de familie veel sterkte. Bewoners de Hooiberg.
Anne Egberts — 11 jun 2022
Geschokt lees ik dit bericht. Elk jaar met Borne schoon goed contact gehad met Wim, hij kwam altijd even naar Zenderen kijken hoe het daar ging. Wat een plotseling verlies voor de familie en voor iedereen die hem kende en waarvoor hij zich inzette. Veel sterkte allen.
Wim Hesselink — 10 jun 2022
Ontdaan en geschokt ben ik met het overlijden.van Wim. Veel hebben we samen tot stand gebracht. Bewondering voor zijn visie en daadkracht, en niet te vergeten zijn netwerk. Het zal wennen worden zonder zijn apjes, telefoontjes en het niet meer aanwezig zijn op onze wijnclub.
Bedankt, ik heb veel van je geleerd.
Ineke, Anet en verdere familie veel sterkte de komende tijd.
Wim Hesselink
Marja Zandjans — 10 jun 2022
Tijdens mijn periode bij Het Beste van Borne heb ik bij Wim kunnen zien, dat je kunt besturen en tegelijkertijd toegankelijk bent voor een ieder. Dankjewel Wim en sterkte gewenst voor zijn dierbare familie.
Miranda — 10 jun 2022
Wim heb ik jarenlang mogen meemaken als een verbinder en aanjager. Een aanpakker met een groot hart voor mensen en voor Borne.

Heel veel kracht voor zijn nabestaanden.....Wat een vreselijk bericht dat Borne hem moet missen.
Pieter van de Ven — 10 jun 2022
Wim of beter gezegd oom Wim,

Je bent een deel van mijn opvoeding geweest en een geweldige trouwe vriend van mijn vader.
Ik wens Annet en de kinderen en Ineke en alle familie en vrienden heel veel sterkte de aankomende tijd.
Heel de familie van de Ven denkt aan jullie en wensen jullie veel sterkte.

Pieter
Leo Graafhuis — 10 jun 2022
Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Wim Geul. Naast zijn vele functies, genoemd in het in memoriam van BB, is Wim ook vele jaren van grote betekenis geweest voor de VVD in Borne. Wij wensen zijn gezin veel sterkte en kracht toe, bij het verwerken van dit grote verlies. Moge hij rusten in vrede! De leden van de VVD in Borne.
Florian — 10 jun 2022
Met de leden scouting st. Stephanus - Martina heb ik vele jaren allerlei organisaties waar hij bij betrokken was, de hand en span diensten gedaan. Het was altijd goed georganiseerd, en met veel plezier gedaan. Wim bedankt voor alles.
Aan Iedereen die Wim kende, veel sterkte de komende tijd.
Cor Woudstra — 10 jun 2022
Een bijzonder fijne man was Wim. Jammer te vroeg overleden. Ik wens familie, vrienden en anderen die dicht bij Wim stonden veel sterkte om het verlies te dragen.
RIP Wim
Jan matel — 10 jun 2022
Borne heeft een bijzondere Bornenaar verloren!Wim was naast een echte familieman een goed bestuurder die veel voor Borne heeft betekend.Op vele terreinen mocht ik met hem samenwerken.Daarnaast was hij een inspirerende ,innovatieve en succesvol ondernemer.Familie en vrienden veel sterkte de komende tijd
Eric Markvoort — 10 jun 2022
ik ben het met de vorige inzending helemaal eens!
ik reageer vrijwel nooit op stukken van de redactie, maar kan het in dit geval niet laten. Wim verdient dat zijn verdiensten voor Borne hier goed belicht worden.
Wim was een betrokken en zeer bevlogen mens. Borne en al zijn vrienden en familie zullen hem enorm missen.
ik wens de familie veel sterkte toe in de komende tijd. Woonbeheer Borne en de laatste jaren Welbions hebben in hem een goede partner gehad, o.a bij de actie Borne Schoon.

Eric Markvoort
Annemieke Wolff — 10 jun 2022
Een groot verlies voor zijn vrouw, dochter en kleinkinderen. En voor Borne. Wim heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor ons prachtige dorp, heeft veel mensen weten te verbinden en daarmee ook veel weten te bereiken. Dank je wel Wim! Familie en vrienden heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies en gemis.
Jan Nijland&Jeannette — 10 jun 2022
Een pracht mens is van ons heen gegaan,hij was samen met Martin als Geul van de Ven een van onze eerste grote klanten ,in de jaren 70
Met een prachtige toekomst visie , Wim bedankt voor alles rust zacht.
Wim Oude Wolbers — 10 jun 2022
Wim heeft zich met heel veel passie m.n. voor de Bornse gemeenschap jarenlang tot en met de afgelopen weken 100% ingezet in velerlei initiatieven.
Dit verdient een diep en heel groot respect.
Beste Wim wij gaan jouw enorm missen. De familie en vrienden wensen wij veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Monique & Wim Oude Wolbers
Josephine Geul — 10 jun 2022
Mag ik u danken voor dit mooie in memoriam en de prachtige foto!

Ook namens mijn zus,

Josephine Geul
Dirk de Graaf — 10 jun 2022
Er is een geweldig mens heen gegaan ik waardeerde hem in alle toonaarden
Ik wens de Familie heel veel sterkte met dit verlies van een geweldige man

Borne Schoon: bijna 1.000 kg zwerfvuil

“Een geweldige opbrengst, maar tegelijkertijd is het nog steeds veel te veel”, aldus...
18-03-2023

College haalt streep door huidige Wooldrikplan

Donderdagmorgen maakte het College van burgemeester en wethouders wereldkundig dat het een...
16-03-2023

Bijna een derde Bornse kiezers stemt BBB

De stemmen in onze gemeente zijn geteld. En alhoewel het donderdagmorgen vanaf 09.00 uur in het...
16-03-2023

‘Bijzonder Borne’: mix van geschiedenis en rage

Vanaf komend weekend geven de PLUS-supermarkten in Borne via een bon in hun folder maar liefst...
13-03-2023

Hulpdiensten oefenen zaterdag in Hertme

Zo’n 125 eerstehulpverleners van het Rode Kruis, ambulances, een brandweerwagen,...
12-03-2023

Zolderbrand leidt naar hennepkwekerij

Bij de zolderbrand die maandagmiddag ontstond bij een woning aan de Letterveldweg in Borne (zie...
07-03-2023