BE | Allbrass investeert in Bornse toekomst
MILJOENENINJECTIE LEIDT TOT VEEL NIEUWE BANEN

BE | Allbrass investeert in Bornse toekomst

ADVERTORIAL • Ietwat verscholen op het industrieterrein van Borne zit BE | Allbrass Industrial. Een Twents bedrijf met internationale allure. Een productiebedrijf dat verschillende onderdelen maakt die je dagelijks gebruikt. Het bedrijf zit er al sinds 1949 en is allesbehalve van plan om weg te gaan. Eerder het tegenovergestelde, want de komende tijd gaat er veel veranderen door een miljoeneninvestering voor doorontwikkeling. Om precies te zijn: acht miljoen wordt er geïnvesteerd in machines én mensen. Waar verschillende (productie)bedrijven in de regio er voor kiezen om te vertrekken ziet Allbrass Industrial juist de kans om additioneel te investeren.

 

‘Heel veel handen nodig’

“Wij geloven in de Nederlandse maakindustrie en met de juiste investeringen in mens en technologie zullen wij onze positie verder verstevigen”, aldus CEO Ron Blokzijl. Met de miljoeneninvestering wordt het machinepark vernieuwd. Aan de ene kant om efficiënter te kunnen werken met nieuwe machines en verdergaande automatisering. Maar ook om nieuwe techneuten, van operators tot engineers en andere werknemers, te trekken. Want dat die hard nodig zijn, blijkt wel uit de vele openstaande vacatures.

 

“En dat zijn nog niet eens alle vacatures, er zijn nog veel meer mogelijkheden”, zegt Tom Driessen. Als HR-manager van Allbrass Industrial hoeft hij zich nooit te vervelen. “Wij hebben veel, heel veel handen nodig om ons te blijven te verbeteren. Daardoor zijn er ook verschillende mogelijkheden voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Ik hoop dat deze investering dan ook een duidelijk signaal is dat je bij ons bedrijf aan het juiste adres bent als het op ontwikkeling aankomt.” Het moge duidelijk zijn, nog nooit was personeel vinden zo moeilijk. Het kabinet zal de arbeidsmarkt flink op de schop moeten nemen om deze trend te doorbreken. Bij Allbrass Industrial wachten ze daar echter niet op, ze gaan zelf op een creatieve manier aan de slag. Beschik je over de juiste competenties en wil je je graag ontwikkelen dan zijn er verschillende mogelijkheden, zeker met de komst van nieuwe technologie.

 

Groei in investering, maar ook in mensen

Van oudsher heeft het bedrijf een pioniersinstelling. Hier werken betekent dat je dol moet zijn op doorontwikkeling. Daarbij ligt de uitdaging in het doorontwikkelen van het proces en niet in de doorontwikkeling van het product. Dat laatste wordt namelijk gedaan door de klanten waar Allbrass Industrial voor levert. Elke verandering leidt tot uitdagingen en met de miljoeneninjectie in nieuwe machines is dat niet anders. Het is de tijd van uitdagen en doorontwikkelen. Nieuwe machines betekenen nieuwe manieren om nóg efficiënter en effectiever om te gaan met het productieproces. Van oudsher is Allbrass Industrial een platte organisatie waar iedereen terecht kan. “Belangrijk is dat je beschikt over de juiste instelling en ervaring, dit staat niet altijd op een cv. Het gaat erom dat je past binnen het veelzijdige team. Voor dat papiertje zorgen we later wel door de juiste opleiding te bieden”, aldus Driessen.

 

Baangarantie

Dit betekent dat je een baangarantie krijgt als je solliciteert en binnen het team past. Immers, in deze technische wereld liggen de banen daadwerkelijk voor het oprapen. Allbrass Industrial gaat op een slimme manier om met de huidige krapte op de markt. Ons vertrekpunt is: ‘Blijf niet focussen op die perfecte kandidaat, maar werk onder een bredere doelgroep. Dat papiertje en die hard-skills, daar kun je samen aan werken. Sta niet stil bij harde eisen, maar focus op de essentiële taken. Welke persoonlijkheid past hier tussen en zijn de functie-eisen dan nog wel up to date of kan er iemand die niet binnen de ‘gebaande paden’ past veel beter binnen het team passen?’. “Acht miljoen is een geweldige investering voor de komende twee jaar. Die investering betaalt zich snel terug als we er ook de juiste mensen bij weten te vinden”, zo sluit Driessen af.

 

BE | Allbrass Industrial is specialist in het warmpersen en bewerken van messing. Met haar uitgebreide expertise op het gebied van product- en procesengineering slaagt zij erin producten efficiënter, in serie produceerbaar en tegen zo laag mogelijke kosten te maken. Zero defects is daarbij altijd het doel. BE | Allbrass Industrial is gecertificeerd volgens IATF 16949 en onderdeel van Bons & Evers Holding en HFM Solutions.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

HeroriŽntering op project BorneWerkt

In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de...
07-12-2023

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiŽnten en lieve collegaís,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023