Ed Mossel overleden
23-07-2022
VOORVECHTER BEHOUD ELHORST-VLOEDBELT WERD 83 JAAR

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem fataal. De geboren Enschedeër verhuisde in 1980 naar Zenderen om dichter bij zijn werkgever, Urenco in Almelo, te gaan wonen. Vandaaruit zette hij zich van meet af aan in voor het behoud van de Elhorst-Vloedbelt. Jaren probeerde hij te voorkomen dat er een vuilstort gerealiseerd zou worden. Uiteindelijk tevergeefs. Ook de plannen van Twence om vervolgens te komen tot een mestverwaardingsinstallatie aldaar vormden voor Mossel een doorn in het oog. Met hand en tand en te vuur en te zwaard ging hij in verweer en wist hij, goed gedocumenteerd als hij was, procedures aan te vechten en te vertragen en de voorliggende plannen waar mogelijk in een ander perspectief te plaatsen. Uiteindelijk moest hij in het najaar van 2020 bakzeil halen.

 

Mossel was echter geen man om bij de pakken neer te zitten. Eerlijk en oprecht voerde hij zijn strijd, waarbij hij het belang van zijn kerkdorp geen moment uit het oog verloor. Zo maakte hij ook een aantal jaren deel uit van de Dorpsraad Zenderen om vandaaruit zijn gevecht kracht bij te zetten. Nadat de Raad van State in 2020 het definitieve groene licht gaf voor de mestverwaardingsinstallatie, restte hem dan ook slechts één nuchtere conclusie: ‘We moeten ons maar zien te vinden in het feit dat de mestverwerker er komt’. Ed Mossel werd 83 jaar.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mieke Visser — 24 jul 2022
Een bevlogen mens. Met tomeloze energie strijdend voor de belangen van het leefgebied van de Elhorst Vloedbeld en Zenderen als geheel. Altijd bereid om raadsleden van advies te voorzien, zijn uitgebreide kennis te delen en ook op een vriendelijke manier te overtuigen van zijn zienswijzen.
Je kon niet anders dan bewondering en waardering hebben voor zijn niet aflatende inzet. Zijn naam zal nog lang doorklinken in en om de Elhorst Vloedbeld.
Henk Semmekrot — 23 jul 2022
Als dorpsgemeenschap van Zenderen zijn wij geschokt door het plotselinge overlijden van Ed Mossel. Onverdroten en goed gedocumenteerd zette hij zich tomeloos in voor de belangen van de inwoners van Zenderen. Dit spitste zich toe op behoud van het landgoed "Elhorst/Vloedbelt". Aanvankelijk tegen de vuilstort, later tegen de mestfabriek. Lukte het niet, dan vond hij altijd wel weer een actiepunt om tegen in te gaan: dat allemaal om de overlast voor het dorp zo veel mogelijk te beperken. En uiteindelijk keek hij al over zijn eigen tijd heen: na 25 jaar zonnepanelen op Elhorst/Vloedbelt toch niet weer de bestemming vuilstort. Helaas, dit werd zijn laatste actiepunt. Als (oude) dorpsraad zijn we Ed heel veel dank verschuldigd!
Paul Cohn — 23 jul 2022
Moge hij rusten in vrede, een oud-collega en bevlogen tegenligger die ik met respect zal herdenken
Ernst — 23 jul 2022
Mee eens, Ed was een voorvechter voor het goede die van geen ophouden wist. Tot in de details onderzocht hij alles voordat hij reageerde, zeker in formele stukken. Familie Mossel, heel veel sterkte, wij zullen hem missen als voorvechter voor Zenderen.
D66 Borne,
Ernst Janssen

Open deur of vooruitziende blik?

Menig voorbijganger zal de ontmanteling van het voormalige ‘Jonge Poerink terrein’...
07-08-2022

Boerenprotest gaat door

UPDATE 17.05 UUR: De blokkade van knooppunt Azelo, die de hele donderdagmiddag duurde, is om...
28-07-2022

‘Onze zorg is de onrust’

Bij GroenLinks/PvdA komen sinds enkele weken verontruste telefoontjes en e-mails binnen van...
26-07-2022

Jonge lindes buigen voor vandalisme

Daar waar de een zijn uiterste best doet de omgeving te vergroenen is de ander in een...
24-07-2022

Maaike Leurink overleden

Afgelopen dinsdag is Maaike Leurink-Nijland overleden. Samen met haar Marc vormde ze jarenlang...
07-07-2022

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022