Ed Mossel overleden
23-07-2022
VOORVECHTER BEHOUD ELHORST-VLOEDBELT WERD 83 JAAR

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem fataal. De geboren Enschedeër verhuisde in 1980 naar Zenderen om dichter bij zijn werkgever, Urenco in Almelo, te gaan wonen. Vandaaruit zette hij zich van meet af aan in voor het behoud van de Elhorst-Vloedbelt. Jaren probeerde hij te voorkomen dat er een vuilstort gerealiseerd zou worden. Uiteindelijk tevergeefs. Ook de plannen van Twence om vervolgens te komen tot een mestverwaardingsinstallatie aldaar vormden voor Mossel een doorn in het oog. Met hand en tand en te vuur en te zwaard ging hij in verweer en wist hij, goed gedocumenteerd als hij was, procedures aan te vechten en te vertragen en de voorliggende plannen waar mogelijk in een ander perspectief te plaatsen. Uiteindelijk moest hij in het najaar van 2020 bakzeil halen.

 

Mossel was echter geen man om bij de pakken neer te zitten. Eerlijk en oprecht voerde hij zijn strijd, waarbij hij het belang van zijn kerkdorp geen moment uit het oog verloor. Zo maakte hij ook een aantal jaren deel uit van de Dorpsraad Zenderen om vandaaruit zijn gevecht kracht bij te zetten. Nadat de Raad van State in 2020 het definitieve groene licht gaf voor de mestverwaardingsinstallatie, restte hem dan ook slechts één nuchtere conclusie: ‘We moeten ons maar zien te vinden in het feit dat de mestverwerker er komt’. Ed Mossel werd 83 jaar.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mieke Visser — 24 jul 2022
Een bevlogen mens. Met tomeloze energie strijdend voor de belangen van het leefgebied van de Elhorst Vloedbeld en Zenderen als geheel. Altijd bereid om raadsleden van advies te voorzien, zijn uitgebreide kennis te delen en ook op een vriendelijke manier te overtuigen van zijn zienswijzen.
Je kon niet anders dan bewondering en waardering hebben voor zijn niet aflatende inzet. Zijn naam zal nog lang doorklinken in en om de Elhorst Vloedbeld.
Henk Semmekrot — 23 jul 2022
Als dorpsgemeenschap van Zenderen zijn wij geschokt door het plotselinge overlijden van Ed Mossel. Onverdroten en goed gedocumenteerd zette hij zich tomeloos in voor de belangen van de inwoners van Zenderen. Dit spitste zich toe op behoud van het landgoed "Elhorst/Vloedbelt". Aanvankelijk tegen de vuilstort, later tegen de mestfabriek. Lukte het niet, dan vond hij altijd wel weer een actiepunt om tegen in te gaan: dat allemaal om de overlast voor het dorp zo veel mogelijk te beperken. En uiteindelijk keek hij al over zijn eigen tijd heen: na 25 jaar zonnepanelen op Elhorst/Vloedbelt toch niet weer de bestemming vuilstort. Helaas, dit werd zijn laatste actiepunt. Als (oude) dorpsraad zijn we Ed heel veel dank verschuldigd!
Paul Cohn — 23 jul 2022
Moge hij rusten in vrede, een oud-collega en bevlogen tegenligger die ik met respect zal herdenken
Ernst — 23 jul 2022
Mee eens, Ed was een voorvechter voor het goede die van geen ophouden wist. Tot in de details onderzocht hij alles voordat hij reageerde, zeker in formele stukken. Familie Mossel, heel veel sterkte, wij zullen hem missen als voorvechter voor Zenderen.
D66 Borne,
Ernst Janssen

Hooratelier vindt ‘luisterend oor’ in Borne

ADVERTORIAL • Het is alweer ruim drie jaar geleden dat het Twentsch Hooratelier in Enschede...
22-09-2023

Gewapende overval op cafetaria in Letterveld

Rond 20.50 uur maandagavond werd de politie gealarmeerd door cafetaria Eddy Snacks aan de...
18-09-2023

Aanrijding met persoon bij station

Rond 18.30 uur dinsdagavond vond er een treinaanrijding met een persoon plaats vlakbij het...
12-09-2023

Opgepakt na razzia in Enschede

Bij het joodse monument voor de synagoge in Enschede wordt maandag 11 september de jaarlijkse...
10-09-2023

Zeer grote brand aan Steenbakkersweg

  UPDATE 19.20 UUR: Bij een grote uitslaande brand aan de Steenbakkersweg in Borne is een...
08-09-2023

Johan Meijer in gesprek met Frits Soetmann

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
03-09-2023