Verlengde F35 krijgt steeds vastere vorm
20-09-2022
DRUKBEZOCHTE TWEEDE INLOOP MOET LAATSTE PUNTJES OP DE I ZETTEN

Verlengde F35 krijgt steeds vastere vorm

Op 22 maart was er een eerste inloopbijeenkomst waarbij omwonenden en andere belangstellenden kennis konden nemen van de gemeentelijke plannen voor de aanleg van het tweede stuk van de F35, tussen de Azelosestraat en de Oonksweg. Doel ervan was de meningen te peilen en suggesties aan te horen. En die kwamen er. Ze dienden als huiswerk voor het projectteam dat uiteindelijk tot een definitieve fietsverbinding voor dit verlengde stuk moet komen.

 

Metersgrote tekeningen

Dinsdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur werden in het gemeentehuis de gewijzigde plannen ter inzage gelegd en bestond de mogelijkheid om nogmaals met het projectteam in gesprek te gaan. De inloop, die komende donderdag - eveneens van 17.00 tot 19.00 uur - nog eens wordt herhaald, is het finale moment om mogelijke aanpassingen bespreekbaar te maken en als zodanig op de tekentafel te krijgen. En ook nu bleek de uitnodiging niet tegen dovemansoren gezegd. Het was een komen en gaan van mensen die zich bogen over de negen metersgrote tekeningen waarop gedetailleerd werd ingezoomd op de nieuwe plannen.

 

Volgens Jos Immerman, namens de gemeente bij het project betrokken, is het merendeel van de wijzigingen terug te voeren naar de behoefte aan meer parkeerplaatsen in de diverse straten, zoals Molenstraat, Bornerbroeksestraar, Röringstraat en Beerninksweg. “Daar zijn we volop mee aan het schuiven geweest, om zoveel mogelijk aan de wensen en behoeften tegemoet te kunnen komen”, zegt hij. Ook kwamen er opmerkingen over de groeninrichting en specifiek over de beoogde plekken van het aantal en soort bomen.

 

Waterbeheerssysteem in de Bornerbroeksestraat

Een ander opvallende wijziging in de oorspronkelijke plannen betreft het waterbeheersysteem in de Bornerbroeksestraat. “We kregen veel vragen en klachten over de wateroverlast in de straat en dat heeft ons doen besluiten een drainage-/infiltratiesysteem aan te leggen, waarbij op momenten van lage waterstand het water kan worden vastgehouden en omgekeerd snel kan worden afgevoerd, bijvoorbeeld bij extreme regenval”, vertelt Immerman. De aanleg van dit systeem is mogelijk tussen het spoor en de Beerninksweg.

 

Na de inloop van komende donderdag worden alle opmerkingen van beide avonden nog eens doorgenomen en - indien mogelijk - in een definitief ontwerpplan verwerkt. Immerman: “De tijd gaat ook dringen, want dan moet het hele plan nog worden aanbesteed. Begin volgend jaar hopen we met de uitvoering te kunnen starten en het hele project ook nog in datzelfde jaar te kunnen afronden. Dat zal sowieso nog een hele klus worden. Kijk alleen maar naar de aanpassing van het kruispunt op de Azelosestraat met de Parallelweg (zie tekening in de tekst, red.). Zo overwegen we nu op meerdere plekken tegelijk aan de slag te gaan om het geplande tijdspad te kunnen halen.” (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Tweede stuk F35 wordt een fietsstraat'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Piet — 21 sep 2022
Lekker duidelijke afbeelding
Dirk — 21 sep 2022
Wie het bedenkt om een deel van de prestigieuze en gemeentelijke imago-gerichte fietsstraat te laten kruisen met een druk bereden doorgaande in- en uitgangsweg (Azelosestraat) van en naar Borne (zowel naar het centrum als naar achterliggende gemeenten zoals de praktijk uitwijst), is niet vrij van enige naïviteit. Concreet zullen dan ook dezelfde "taferelen" te zien zijn als op die 'fantastische' ovonde, welke slechts te vergelijken is met een ouderwetse arena tussen (brom-)fiets en auto....
Henk — 20 sep 2022
Over hoe we onbewust toch steeds weer pro-auto denken: https://www.verkeerskunde.nl/artikel/het-recht-van-de-snelste-winnaar-brusseprijs

Een automobilist
Henk — 20 sep 2022
Artikel over F35:
- DE behoefte aan meer [auto]parkeerplaatsen
- NUL keer genoemd: fiets

Mooi die fietsinfra, maar houd vooral eens op die auto te knuffelen (ze nemen te veel plek in)

Een automobilist

Politie zoekt getuigen mishandeling

Op zondag 22 januari tussen 17.45 en 18.00 uur vond er een mishandeling plaats in de stoptrein...
31-01-2023

‘Klepperman van elleven’

‘Klepperman van elleven waar ga je zo laat naar toe?’. Zo begint een oud...
29-01-2023

Keolis staat donderdag tot 10.00 uur stil

De vakbonden CNV, FNV en VVMC hebben stakingsacties aangekondigd bij Keolis Blauwnet. Een en...
18-01-2023

Station Borne en Halte 9 in Zenderen

Qua infrastructuur was er in Twente in de 19e eeuw aanvankelijk alleen vervoer per kar, paard en...
05-01-2023

Brandweer Borne rukt 130 keer uit in 2022

Uit de jaarcijfers die Brandweer Twente woensdag publiceerde, blijkt dat het Bornse korps vorig...
04-01-2023

Veteraan Fred Nachbaur overleden

Op 2 januari is Fred Nachbaur, de Canadese oorlogsveteraan die als eerste bevrijder in 1945 de...
03-01-2023