Handige tips om jouw tuin winterklaar te maken
23-09-2022
KEIZERS HAAKSBERGEN ADVISEERT

Handige tips om jouw tuin winterklaar te maken

ADVERTORIAL • Vind jij het lastig om te weten hoe jij jouw tuin winterklaar kan maken? Hierbij geldt dat het belangrijk is om de tuin regelmatig te onderhouden. Door hier een vast moment voor te kiezen voorkom je een situatie waarbij onkruid ontstaat en de tuin overneemt. Maak de tuin dus vooral regelmatig schoon om problemen te voorkomen. Het maaien van de tuin is het van groot belang, wat je moet blijven doen als de temperatuur boven de zes graden is. Bij een temperatuur boven de zes graden blijft het gras namelijk groeien. Het is belangrijk om het gras niet te kort te maaien, indien jij er graag voor wilt zorgen dat de tuin klaar is voor de winter. Voor het krijgen van meer tips kun je terecht bij Keizers in Haaksbergen.

 

De toegevoegde waarde van een bladblazer

Je kunt de keuze maken voor een bladblazer, aangezien het onderhouden van de tuin hierdoor een stuk gemakkelijker kan worden. Je hoeft niet meer gebruik te maken van een hark om ervoor te zorgen dat alle bladeren bijeenkomen. Aan de hand van een bladblazer is het wegwerken van de bladeren erg praktisch. Bij de keuze voor een bladblazer kun je kiezen uit een uitgebreid en divers assortiment. Een van de opties is de keuze voor een elektrische bladblazer. Hiermee kun je gemakkelijk bladeren versnipperen.

 

Kalken van de tuin

Voordat je besluit om kalk in te zetten tegen het mos is het van belang om hier voldoende onderzoek naar te doen. Het kan namelijk afhankelijk van jouw situatie niet handig zijn om te kiezen voor kalk in de tuin. Door de kalk kan de begroeiing in de tuin op een negatieve manier beïnvloed worden. Verder kan het de oorzaak van het feit dat het gras blijft groeien moeilijk tegengaan. Indien gewenst kun je om advies vragen van een expert en voorkomen dat je een foute keuze maakt.

 

Omgaan met vorst

Het is belangrijk om bij het kopen van planten al rekening te houden met het feit dat er in de winter sprake kan zijn van vorst. Indien je plantensoorten aanschaft die kunnen overleven onder een temperatuur van 6 graden, maak je het onderhouden van de tuin een stuk gemakkelijker. Verder moet je voorkomen dat de vijver in de tuin dichtvriest, indien jij graag zou willen dat de vissen in de vijver overleven of de planten blijven groeien.

 

Onderhouden van paden

Voor het onderhoud van de tuin geldt dat het belangrijk is dat een pad beschikbaar blijft. Hiermee kun je namelijk ongelukken voorkomen. Door een vrij pad te hebben kunnen bezoekers gemakkelijk door de tuin bewegen zonder in gevaar te komen. Zorg er dus voor dat je de bladeren of de sneeuw in de tuin regelmatig weghaalt. Indien gewenst kun je een pad een extra beschermlaag geven en hiermee de groei van algen voorkomen. Je hoeft gelukkig niet alle bladeren weg te halen in de tuin, zolang het pad maar vrij blijft.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Een aandachtstraining, geen opvoedcursus. Met aandacht kijken naar jezelf in...
22-09-2022

Verlengde F35 krijgt steeds vastere vorm

Op 22 maart was er een eerste inloopbijeenkomst waarbij omwonenden en andere belangstellenden...
20-09-2022

Scooterrijder geschept op ovonde

Op de ovonde aan de Parallelweg werd woensdag aan het eind van de middag een scooterrijder...
14-09-2022

Borne wil aantal laadpalen uitbreiden

De gemeente Borne breidt het netwerk van openbare laadpalen de komende jaren uit. In de visie...
08-09-2022

Twee auto op elkaar op N743

Door nog onbekende oorzaak botsten woensdagmiddag rond 17.30 uur twee auto’s op elkaar op...
07-09-2022

Johan Kwast is ‘oet de tied ekömmen’

Toen in de nacht van maandag 8 augustus 2022 de klok van de Oude Kerk 03.00 uur sloeg, blies...
10-08-2022