Vriendinnen verlenen ‘verloskundige hulp’ in Oeganda
SANNE BOONE VAN NATAL: ‘DE BINGO LEVERT HOPELIJK AL VEEL GELD OP’

Vriendinnen verlenen ‘verloskundige hulp’ in Oeganda

Ruim 24 jaar geleden studeerde Sanne Boone-Jansen (links op de foto boven), verloskundige bij Natal in Borne, in Kerkrade af. Net als haar vier vriendinnen van destijds. En dat zijn ze nog steeds, ondanks het feit dat hun wegen zich in de loop der jaren uiteraard scheidden. Over bijna twee weken trekken ze samen ruim een week naar Oeganda om er te kijken bij de Stichting Kumi, een stichting die door Steffie Mooren - een van de vijf - in 2004 werd opgericht om de verloskundige zorg in het plaatselijke ziekenhuis en de aanpalende regio te verbeteren. Voorafgaand aan hun reis willen ze geld inzamelen om daarmee de opleiding te bekostigen voor een aantal toekomstige verloskundigen. Komende maandag is er daarom een bingo.
 

Tekort aan verloskundigen en gelden

Sanne: “Direct na de opleiding trok Steffie een maand naar Afrika om er eens rond te kijken. Bij het Kumi hospital raakte ze diep onder de indruk hoe slecht de verloskundige zorg er geregeld was. En eenmaal terug in Nederland duurde het dan ook niet lang totdat ze de Stichting Kumi oprichtte om daarmee de Oegandese situatie te verbeteren. Een geweldig project, dat écht voor verandering zorgt. Maar het tekort aan verloskundigen en geld blijft vooralsnog nijpend.”

De onverwoestbare vriendschap tussen de vijf - jaarlijks treffen ze elkaar nog enkele keren - resulteerde in het plan om samen naar Oeganda te gaan en te kunnen zien hoe mooi het werk van Steffie is dat ze met haar stichting verricht. Alleen, zo luidde de afspraak, wilden ze niet met lege handen komen. En dus werden er verschillende acties geïnitieerd. Sanne belast zich met de organisatie van een grote bingo, die maandagavond 24 oktober bij Stoet, in de bieb van Hengelo, zal worden gehouden.
 

Bingo voor het goede doel op maandagavond 24 oktober

“Alle zwangeren en zij die kortgeleden een baby hebben gekregen zijn er meer dan welkom om aan de bingo deel te nemen” aldus de Bornse verloskundige. Voor een luttel bedrag kunnen ze rekenen op een gezellige avond. De schrijfster Marlies Koers, onder meer bekend van haar columns in WIJ Jonge Ouders, houdt er een lezing en natuurlijk zijn er toepasselijke prijzen te winnen, waaronder massages, een pret-echo en sessie baby floating. De avond begint om 19.30 uur, aanmelden kan via zwangerenbingotwente@gmail.com. Op de website https://www.kumihospital.nl van de stichting Kumi staan ook de andere mogelijkheden vermeld om het goede werk van Steffie financieel te ondersteunen. (AJ/BM)

 

Foto in de tekst: © Kiki Reinders

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gemeente ondersteunt ondernemers bij 'Zon op Dak'

Grote daken van bedrijfspanden hebben een enorm potentieel als het om zonnepanelen gaat....
30-11-2022

Leerlingen De Wheele helpen ‘hun’ eiland...

Ook de kinderen van groep 8 van basisschool De Wheele helpen mee om van het nieuwe...
16-11-2022

Geen Startersprijs voor Cirqll, maar…

“…Maar onze droom gaat gelukkig verder dan deze prijs”, aldus een eerste...
14-11-2022

Cirqll uit Borne genomineerd voor Startersprijs

Op 10 maart van dit jaar lanceerden ‘de broertjes’ Sauer hun Cirqll, het bedrijf dat...
11-10-2022

WerkSaam Twente bundelt P&O-kennis in Zenderen

In Zenderen opende vrijdagmiddag WerkSaam Twente haar deuren. Een nieuwe parapluorganisatie van...
23-09-2022

Nieuwe naam, nieuw logo

Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling van leerkrachten, kinderen én ouders het...
16-09-2022