Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel
24-11-2022
BORNEDOETPOËZIE NODIGT IEDEREEN UIT OM GEDICHTEN TE SCHRIJVEN

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in Borne doen liefhebbers van deze kunstvorm weer mee. Landelijk wordt jaarlijks het thema bepaald. Deze keer wordt iedereen uitgedaagd om gedachten en mijmeringen over vriendschap lyrisch vast te leggen.

 

‘Schrijf mee aan de Bornse Bundel 2023’

De initiatiefneemsters van bornedoetpoëzie, Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer-Leegwater (foto in de tekst) hopen op veel inzendingen. Zowel van binnen en buiten Borne. Het thema benadrukt dat vrienden essentieel zijn voor iedereen. Met vrienden kun je lachen en huilen. Vrienden steunen en inspireren. ”Ook poëzie kan je vriend zijn.” Om gevoelens een plaats te geven waar je geen woorden voor hebt. “Iedereen, ongeacht leeftijd, kan een gedicht insturen”, benadrukt Monique Wilmer. Iedere inzending wordt opgenomen in de dichtbundel. “Hoe meer hoe beter!” Mits het niet aanstootgevend is. En… wat vooral belangrijk is: “Je hoeft geen dichter te zijn.” Gelukkig is dat de afgelopen jaren éénmaal voorgekomen. De kunstenares Mirian Jacobs zorgt voor een passende lay-out en omslag.

 

Voorwaarden

Naast dat het ingezonden gedicht het thema moet raken, is er een aantal voorwaarden opgesteld. Het gedicht bestaat maximaal uit 28 regels in lettertype Calibri light 11. Wellicht zijn velen nu druk met het dichten voor het Sinterklaasfeest. Inzenden van de poëzie kan tot 6 januari 2023 naar bornedoetpoezie@gmail.com. Om de kosten voor het uitgeven van de bundel deels te dekken en de kwaliteit en uitstraling hoog te houden vraagt de organisatie inschrijfgeld van 5 euro. De deelnemende dichters ontvangen de bundel gratis. “Wij kunnen tips voor het opdoen van inspiratie en het proces het bouwen van een gedicht geven”, licht Wilmer toe. Ook is tekstcoaching van de gedichtendokter mogelijk.

 

Feestelijke poezieavond

De Bornse Dichtbundel 2023 wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke poëzieavond in het Kulturhus op vrijdag 27 januari 2023. Ingmar Heytze is gastdichter op deze avond. Hij brengt zijn gedichten op een toegankelijke en humoristische wijze voor het voetlicht. Muziek en zang completeren deze cultuuravond. Deze keer lukt het de organisatie nog om het financieel te dekken. “Maar het wordt steeds lastiger.” De subsidies voor de diverse vormen van cultuur staan al jaren onder druk. Dit vindt zo langzamerhand zijn weerslag op allerlei terreinen van kunst- en cultuuruitingen in Borne. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rob Nap — 27 nov 2022
Een heel leuk project!!
Is één gedicht per deelnemer toegestaan of mogen het er ook méér zijn?
En hoe verloopt de betaling van de bijdrage(n) van € 5,00?

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022

17e eeuws schildersdoek geeft zich bloot

In een onthullende tentoonstelling over het onderzoek naar de schildersdoeken van oude meesters...
27-10-2022