Bucon neemt Staalbouw Twente in Delden over
08-12-2022
GEZONDHEIDSREDENEN BELANGRIJKSTE DRIJFVEER

Bucon neemt Staalbouw Twente in Delden over

Staalbouw Twente in Delden is overgenomen door Bucon Borne. Voor de Bornse onderneming, gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van metalen gevels en daken is de overname niet zozeer een voortvloeisel van de behoefte aan schaalvergroting. “Ook al sluit het naadloos aan op onze bedrijfsactiviteiten”, aldus eigenaar Mark van Leeuwen van de onderneming die gevestigd is aan de Industriestraat. “Nee, alles heeft te maken met de ziekte van Mathijs Ottenschot, de 45-jarige eigenaar van Staalbouw Twente.”
 

Voor diezelfde Mathijs bleek het namelijk vanwege zijn gezondheid plots niet langer mogelijk leiding te geven aan zijn in 2006 opgerichte bedrijf, waar op dit moment 21 mensen hun werk vinden. Staalbouw Twente is gespecialiseerd in het leveren en monteren van staalwerken voor woning- en utiliteitsbouw. “Staalbouw Twente en Bucon werkten al veel met elkaar samen. Daar waar wij het stalen geraamte leveren voor nieuwe projecten, wordt Bucon veelal ingevlogen voor het beplatingswerk. We kennen elkaar door en door en dat maakt de overgang minder wrang, al spijt het me natuurlijk vreselijk mijn bedrijf los te moeten laten.”
 

‘Alles blijft eigenlijk hetzelfde’

En Mark van Leeuwen: “In eerste instantie hielpen we Mathijs door tijdelijk een van onze mensen in Delden te detacheren om daarmee de grootste druk van de ketel te halen. Uiteindelijk hebben we toch gezamenlijk besloten dat Bucon Staalbouw Twente overneemt.” De overname geldt vooral achter de schermen. Het bedrijf blijft dezelfde naam dragen en in Delden gevestigd. Ook de 21 mensen blijven in dienst. “Wat dat betreft verandert er voor hen niet zoveel. Alles blijft eigenlijk hetzelfde.”

 

Voor Van Leeuwen is de overname eigenlijk ook niet meer dan logisch. “Het is mooi dat we elkaar op deze manier kunnen helpen. En als ik naar Bucon kijk, lijkt de toevoeging van de werkzaamheden van Staalbouw Twente ook een heel voor de hand liggende. Nu kunnen we, daar waar we eerst te groot waren voor het servet en te klein voor het tafellaken, een totaalpakket leveren. Maar bovenal leidde Mathijs een prachtig bedrijf, met een heel goede naam in de markt.” En Mathijs ten slotte: “Natuurlijk zal ik het allemaal vreselijk missen, maar ik ben ervan overtuigd dat Staalbouw Twente bij hem in goede handen is. En ik zal heus nog wel regelmatig binnenstappen hoor!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Thijs leverde een fantastische prestatie’

Woensdag vond in Tivoli in Utrecht de landelijke finale van de nationale voorleeswedstrijd...
25-05-2023

Foodservice speerpunt bij slager Jacobs

ADVERTORIAL • Thomas Jacobs kan er nóg om lachen. “Ik denk dat het zo’n...
15-04-2023

Cultuureducatie ‘Joods Borne’ in Synagoge

Het is alweer vier jaar geleden, in verband met de coronapandemie, dat voor het laatst de...
13-04-2023

‘Hi, how are you today?’

Het zijn de vriendelijke en uitnodigende woorden van Tanya als ze maandag rond etenstijd een...
12-04-2023

Aegidusschool in Hertme vandaag 100 jaar

Vandaag, zondag 9 april, is het precies 100 jaar geleden dat de Sint Aegidiusschool in Hertme...
09-04-2023

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023