Bornse bedrijven boosten lokale innovatie
24-05-2024
‘WE WILLEN ALLEMAAL VOORUIT, ELKAAR BETER EN BORNE AANTREKKELIJK MAKEN’

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse praktijk voor veel ondernemingen van levensbelang voor een gezonde toekomst en verdere groei. Die overtuiging hebben ook Gullimex, Hoffmann Group, Dutch-Shape, Profile Heuver en Rational Nederland Grootkeukentechniek. Stuk voor stuk grote bedrijven in Borne, maar toch zijn ze er alle vijf van overtuigd dat het goed is over de grenzen van hun eigen mogelijkheden heen te kijken en op deze terreinen hun handen ineen te slaan. Donderdagmiddag zetten ze daarom, samen met wethouder Arthur Lammers van de gemeente Borne, hun handtekening om te komen tot een Innovatiehub Borne.
 

Elkaar helpen en stimuleren werkgelegenheid

Adviseur Jeroen Wevers van Novel-T in Enschede, de innovatieorganisatie die de totstandkoming van de hub ondersteunde, heeft hoge verwachtingen van de kersverse samenwerking. “De hub dient meerdere doelen, waarbij de onderlinge verbinding tussen de vijf bedrijven er een van is. De ontwikkelingen op innovatief en duurzaamheidsgebied gaan razendsnel. Het is goed dat ze elkaar, hoewel ze allemaal hun eigen core-business hebben, daarbij kunnen helpen. Een tweede aspect is dat ze gezamenlijk kunnen bouwen aan een goede Bornse naam. Zeker ook naar studenten van bijvoorbeeld het Saxion en ROC van Twente.” Op termijn kan dit volgens hem betekenen dat talenten niet wegvloeien naar bijvoorbeeld de Randstad, maar ook hier, in hun eigen omgeving, tal van groei- en ontwikkelmogelijkheden hebben.|
 

Zo is het plan direct al een nauwe samenwerking met deze studenten aan te gaan en daarmee de onderlinge kennis te kunnen uitwisselen. Ook zal er een zogenaamde hubmanager worden aangesteld die vooral een ambassadeursrol gaat vervullen en de weg naar een verdere onderlinge samenwerking plaveit. Lucien Kwakkel, algemeen directeur bij Gullimex en voorzitter van de kersverse Innovatiehub Borne, ziet veel perspectief in de nieuwe samenwerking. “We willen allemaal vooruit, we zijn gedreven en schrijven ondernemerschap met hoofdletters. Hoe mooi is het dan dat we op deze wijze samen optrekken en elkaar beter kunnen maken?” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024

Juf José neemt na 42 jaar afscheid

Het is half 12 als juf José nog niets vermoedend thuis zit, wanneer er ineens een collega...
14-05-2024