Was getekend: Maurits Mendel!
NIEUWE TOEGEVOEGD NOTARIS BIJ KUHLMANN WESTERHOF & DE KOK

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook niet hoor”, aldus Maurits Mendel van Kuhlmann Westerhof & De Kok notarissen aan de vooravond van zijn beëdiging tot toegevoegd notaris bij het welbekende kantoor aan de Bekenhorst. Vorige week was het zover en werden bij de Rechtbank in Arnhem de handtekeningen gezet. Waarmee de kandidaat-notaris, die al een kleine vijf jaar meedraait bij KWDK, zijn officiële benoeming in de wacht sleepte.

 

Nog geen seconde spijt

De geboren en getogen Harlinger (nog net 37 jaar) kent het metier al veel langer. Ooit studeerde hij het Notarieel Recht in Groningen. Het was een periode waarin hij ook zijn studiegenote en huidige collega Nienke Westerhof leerde kennen (samen op de foto in de tekst na de beëdiging).

Na zijn studie verhuisde hij naar het midden van het land om bij notariskantoren in Amersfoort en Hilversum de nodige ervaring op te doen. Een telefoontje van Nienke bracht hem in het najaar van 2019 echter naar Borne. “Een overstap waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad”, zo getuigt hij.

 

‘De mooiste specialisatie’

Belangrijk argument voor zijn overweging vormt het informele karakter dat hij bij het Bornse notariskantoor proeft. “Het is allemaal wat gemoedelijker dan in het westen van het land en ik werk hier in een team dat elkaar uitstekend aanvult. Bovendien ben ik samen met Nienke belast met de mooiste specialisatie: het familierecht.” Mooi vooral volgens hem omdat je daarin veel menselijke contacten hebt over zowel vrolijke als verdrietige situaties. Of het nu om testamenten gaat, om huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontracten bijvoorbeeld. “Voor deze mensen ben je een kundig vertrouwenspersoon, waarin je voortdurend een brug kunt slaan tussen het juridische en het menselijke. De kunst daarbij is eenvoudig uit te leggen wat feitelijk ingewikkeld is.”

 

De toegevoegd notaris blijft vooralsnog in loondienst bij het notariskantoor. Of hij op termijn tot de maatschap zal toetreden laat hij nog even in het midden. “Dat is voor de langere termijn en dat zien we allemaal nog wel. Het notariaat is aan veel veranderingen onderhevig. Denk alleen maar de verdere digitalisering en ook aan steeds ingewikkelder wordende processen, of het nu om gezinsverhoudingen gaat of wetgeving. Genoeg te doen dus!”

 

Kuhlmann Westerhof & De Kok notarissen

Bekenhorst 15

7622 CJ Borne

telefoon (074) 266 1393

www.kwdk.nl

notaris@kwdk.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Basisschool Flora groeit uit naar integraal...

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe...
28-06-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024