Ontlading in huize Wilt na gewonnen finale
20-12-2022
BORNSE WEERMAN GLORIEUZE WINNAAR EXPEDITIE ROBINSON 2022

Ontlading in huize Wilt na gewonnen finale

Dinsdagmorgen stond Dennis Wilt alweer vroeg aan de keukentafel in het RTL4-programma Koffietijd, waar hij samen met tv-kok London Loy 'expeditiebrood' maakte. Het is een rollercoaster voor de Bornse weerman die maandagavond de enerverende finale won van Expeditie Robinson 2022 en daarmee diezelfde tv-kok én voormalig Olympisch zwemkampioen Ferry Weertman het nakijken gaf. “Iedereen wil ineens iets van je. Het is echt gekkenwerk, er wordt voortdurend aan je getrokken”, aldus de trotse winnaar als de ochtenduitzending er even later op zit.

 

Door het dolle heen

Maandagavond keek Dennis de finale ‘gewoon’ thuis. “Nou ja, gewoon… we hadden 60 mensen in ons huis. Familie, vrienden en mensen die me nabij zijn. Op een megagroot tv-scherm volgden we het verloop. En joh, die ontlading toen ik als eerste die wok aan het branden kreeg. Alles en iedereen, maar zeker ook ikzelf, we waren allemaal door het dolle heen.” Voor Dennis was daarmee eindelijk het moment aangebroken dat hij zijn glorieuze overwinning mocht uitdragen. “Maandenlang moest ik op mijn lippen bijten, niemand wist hoe het zou aflopen, maar nu mag het en kan het en wil ik het wel van daken schreeuwen. Wát een feest!”

 

Toch weet de winnaar van Expeditie Robinson 2022 ruim twaalf uur na de bekendmaking ook heel goed te relativeren. “Zo’n overwinning is natuurlijk prachtig en door alle exposure sta je nu ineens op een bergtop. Maar waar het mij vooral om te doen was, zijn mijn kinderen. Hen wilde ik trots maken en dat is gelukt. Ik ben en blijf nu eenmaal een familieman. Eigenlijk kan me alles gestolen worden, als zij maar dichtbij me blijven.”

 

‘Wel doorgaan!’

Een verblijf van 35 lange dagen en nachten op een onbewoond eiland heeft hem bovendien de bevestiging gegeven dat het altijd loont om heel dicht bij jezelf te blijven. “Vriendschap, vertrouwen, het zijn de dingen die ertoe doen. Natuurlijk komt er in zo’n spel een dosis geluk bij kijken, maar ik weet wel dat je nooit moet opgeven. Hoe moeilijk het soms ook lijkt. En lukt het ogenschijnlijk niet? Wel doorgaan! Je hoeft niet altijd de sterkste of slimste te zijn, maar pas je dan aan aan de situatie en probeer er toch iets positiefs uit te halen.”

 

Op de vraag of we Dennis Wilt nu ook als BN-er in tal van andere spelprogramma’s te zien zullen krijgen, volgt een resolute ontkenning. “Nee hoor, mooier dan dit kan het niet worden en als ik nu aan andere dingen ga meedoen, kan het alleen maar afbreuk doen aan datgene wat ik nu heb bereikt. Zo is het goed, en we gaan weer lekker over tot de orde van de dag. Maar trots… jazeker en daar ga ik de komende tijd nog heel lang van genieten. Samen met Wilma, de kinderen en de rest van de familie.” (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Kemerink op Schiphorst — 22 dec 2022
Dennis van harte gefeliciteerd met de overwinning. Geniet er samen van de komende dagen .
Christa — 21 dec 2022
Dennis, van harte gefeliciteerd met het winnen van Expeditie Robinson,topper!
We hebben met heel veel plezier naar je gekeken.

 

 

Borne Schoon: bijna 1.000 kg zwerfvuil

“Een geweldige opbrengst, maar tegelijkertijd is het nog steeds veel te veel”, aldus...
18-03-2023

College haalt streep door huidige Wooldrikplan

Donderdagmorgen maakte het College van burgemeester en wethouders wereldkundig dat het een...
16-03-2023

Bijna een derde Bornse kiezers stemt BBB

De stemmen in onze gemeente zijn geteld. En alhoewel het donderdagmorgen vanaf 09.00 uur in het...
16-03-2023

‘Bijzonder Borne’: mix van geschiedenis en rage

Vanaf komend weekend geven de PLUS-supermarkten in Borne via een bon in hun folder maar liefst...
13-03-2023

Hulpdiensten oefenen zaterdag in Hertme

Zo’n 125 eerstehulpverleners van het Rode Kruis, ambulances, een brandweerwagen,...
12-03-2023

Zolderbrand leidt naar hennepkwekerij

Bij de zolderbrand die maandagmiddag ontstond bij een woning aan de Letterveldweg in Borne (zie...
07-03-2023