Twickel doneert megabedrag aan Evi
KERSTMARKT EN SPONSORLOOP BRENGEN RUIM 10.000 EURO OP

Twickel doneert megabedrag aan Evi

Vrijdag verzamelden de leerlingen van Twickel Borne zich tijdens de lunchpauze in de hal van de school voor een bijzonder moment. “Een heel bijzonder moment”, aldus een trotse en enthousiaste Mike ten Berge, sportdocent én coördinator van de sponsoractie die de leerlingen in december hielden voor de Stichting Evi. De stichting die als doel heeft ouders van kinderen die lijden aan kanker ‘zorgeloos te helpen’. Het bijzondere bestond uit het megabedrag van 10.122,41 euro dat de ouders van Evi in ontvangst mochten nemen. “Een absoluut recordbedrag. Zoveel hebben we nog nooit bij elkaar gebracht”, vertelt Ten Berge.
 

‘Een ziek kind kost enorm veel geld’

De Stichting is vernoemd naar Evi, die op 11 november 2014 aan de gevolgen van kanker overleed. Evi was destijds leerling op de Bornse school en heeft altijd een plaatsje in het hart van de school én de leerlingen gehouden. De ouders en oprichters van de stichting, Marion en Richard, hebben al die jaren ook een lijntje met de school gehouden en Marion verscheen zelfs meerdere keren op school om de leerlingen tekst en uitleg te geven over het doel van de stichting. “Een ziek kind kost enorm veel geld, ook in indirecte zin. Denk alleen aan reiskosten en extra overnachtingen in het Ronald McDonald Huis en zo meer. En als je al zoveel zorgen hebt om je zieke kind, kun je die financiële sores er op dat moment helemaal niet bij gebruiken. Daar willen we met onze Stichting een lans voor breken. We willen ouders waar nodig een financiële steun in de rug geven.“
 

Heel zielig

De overhandiging van de megacheque werd gedaan door Joël en Lieke, beiden leerlingen van klas 1KT1, de klas die in haar eentje al ruim 1.500 euro bij elkaar sprokkelde. “Het is heel belangrijk om geld voor deze stichting te geven. De moeder van Evi vertelde wel eens dat er ook kinderen in het ziekenhuis lagen, waar geen ouders bij waren. Dat vonden we heel zielig en daarom was het heel fijn dat we ons hiervoor konden inzetten. Dat deden we bijvoorbeeld door met een collectebus langs de deuren te gaan, maar ook bij winkeliers en anderen verzamelden we spullen die we weer tijdens de kerstmarkt konden verkopen.”
 

Toen moeder Marion het mooie bedrag hoorde en even later de cheque in ontvangst nam, was ze toch wel een beetje uit het lood geslagen. “Hier schrikken wij van”, klonk het. “Dit is fantastisch, hier kunnen we echt zóveel goede dingen mee doen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marion — 20 jan 2023
Prachtig!!!

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Basisschool Flora groeit uit naar integraal...

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe...
28-06-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024