Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty
GEZELLIGE KERSTMARKT BRENGT SCHITTEREND BEDRAG OP

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het schoolteam en de leerlingen een kerstmarkt georganiseerd. Op die markt was er van alles te doen: onder andere een loterij met mooie prijzen en kraampjes waar de dingen die de leerlingen gemaakt hadden werden verkocht. Dit alles in een gezellige kerstsfeer met kerstmuziek op de achtergrond.
 

De markt bracht in totaal maar liefst het mooie bedrag van 1.200 euro op. Dit werd gelijk verdeeld over de school en de stichting Verjaardagsbox Borne. Op de foto de trotse leerlingen van de leerlingenraad, op de achtergrond twee leden van de ouderraad en rechts twee hele blije vrijwilligers van de stichting.
 

Leerlingenraad

Omdat de school veel leerlingen heeft en het buitenspelmateriaal daardoor snel slijt, werd het idee geopperd om de opbrengst van de kerstmarkt daarvoor te bestemmen. Maar: ze wilden ook wat voor anderen doen! Om daar over te overleggen is er toen een leerlingenraad opgericht, die mee mocht gaan denken over beide doelen. Al snel was duidelijk dat buitenspelmateriaal schreeuwend duur is en niet alle wensen konden worden verwezenlijkt.
 

Verjaardagsbox Borne

De leerlingenraad stelde vast dat het goede doel iets moest zijn voor kinderen en ook nog het liefst dicht in de buurt moest zijn. Daarom viel toen de keuze op Verjaardagsbox Borne. Deze in juni 2020 opgerichte stichting stelt zich ten doel om aan die kinderen, die geen verjaardag kunnen vieren omdat er geen geld voor is, een box te geven met eten en drinken en een aardigheidje ter waarde van 25 euro. Op die manier kan ieder kind toch zijn verjaardag vieren.
 

Wie daarvoor in aanmerking komen weten de vrijwilligers van de stichting onder meer van de plaatselijke kerken. Maar men kan een kind dat in aanmerking komt voor zo’n box ook zelf aanmelden. Per jaar brengt men nu ongeveer 150 boxen rond in de gemeente Borne, maar het vermoeden is, dat dat misschien wel het dubbele aantal zou moeten zijn als alle kinderen binnen de doelgroep zouden worden aangemeld. Op verjaardagsboxborne.nl is daarover meer informatie te vinden. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst

ADVERTORIAL • ‘Twents Vakmanschap sinds 1931’, zo luidt het onderschrift bij de...
24-09-2023

Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente

ADVERTORIAL • Er wordt al druk verbouwd in de ruimte aan de Europastraat. Nog even, en dan...
23-09-2023

Peter Korf haalt was weer binnen in Borne

“Eind dit jaar hopen we weer terug te keren”, zei Peter Korf in april vorig jaar...
06-09-2023

‘Voor de liefde heb ik altijd tijd’

ADVERTORIAL • “Als je het mij vraagt heb ik het allermooiste beroep dat er...
03-09-2023

Brons voor Danny Kristen op WK Aardrijkskunde

In het Indonesische Bandung streden 177 deelnemers uit 45 landen op de Internationale Geografie...
14-08-2023

Laatste werkzaamheden aan Kindcentrum De Horsten

De leerlingen van basisschool De Vonder genieten nog volop van hun vakantie, maar als die...
07-08-2023