Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty
GEZELLIGE KERSTMARKT BRENGT SCHITTEREND BEDRAG OP

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het schoolteam en de leerlingen een kerstmarkt georganiseerd. Op die markt was er van alles te doen: onder andere een loterij met mooie prijzen en kraampjes waar de dingen die de leerlingen gemaakt hadden werden verkocht. Dit alles in een gezellige kerstsfeer met kerstmuziek op de achtergrond.
 

De markt bracht in totaal maar liefst het mooie bedrag van 1.200 euro op. Dit werd gelijk verdeeld over de school en de stichting Verjaardagsbox Borne. Op de foto de trotse leerlingen van de leerlingenraad, op de achtergrond twee leden van de ouderraad en rechts twee hele blije vrijwilligers van de stichting.
 

Leerlingenraad

Omdat de school veel leerlingen heeft en het buitenspelmateriaal daardoor snel slijt, werd het idee geopperd om de opbrengst van de kerstmarkt daarvoor te bestemmen. Maar: ze wilden ook wat voor anderen doen! Om daar over te overleggen is er toen een leerlingenraad opgericht, die mee mocht gaan denken over beide doelen. Al snel was duidelijk dat buitenspelmateriaal schreeuwend duur is en niet alle wensen konden worden verwezenlijkt.
 

Verjaardagsbox Borne

De leerlingenraad stelde vast dat het goede doel iets moest zijn voor kinderen en ook nog het liefst dicht in de buurt moest zijn. Daarom viel toen de keuze op Verjaardagsbox Borne. Deze in juni 2020 opgerichte stichting stelt zich ten doel om aan die kinderen, die geen verjaardag kunnen vieren omdat er geen geld voor is, een box te geven met eten en drinken en een aardigheidje ter waarde van 25 euro. Op die manier kan ieder kind toch zijn verjaardag vieren.
 

Wie daarvoor in aanmerking komen weten de vrijwilligers van de stichting onder meer van de plaatselijke kerken. Maar men kan een kind dat in aanmerking komt voor zo’n box ook zelf aanmelden. Per jaar brengt men nu ongeveer 150 boxen rond in de gemeente Borne, maar het vermoeden is, dat dat misschien wel het dubbele aantal zou moeten zijn als alle kinderen binnen de doelgroep zouden worden aangemeld. Op verjaardagsboxborne.nl is daarover meer informatie te vinden. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023

Huidinstituut Borne naar Nieuwe Kerkstraat

ADVERTORIAL • Op 31 januari startte huidtherapeut Kelly Senger Huidinstituut Borne haar...
01-03-2023

Auke Wolbers: ‘Kinderen zijn zo puur’

ADVERTORIAL • “Als kind was ik erg gevoelig en voelde ik mij vaak onbegrepen en niet...
08-02-2023

Twickel werkt week lang aan inclusiviteit

Op het Twickelcollege aan de Welemanstraat is vrijdag een projectweek afgesloten. Deze...
27-01-2023

LEERKRACHT studiecentrum Borne groeit door

ADVERTORIAL • Leren leren? Hulp bij het plannen en/of bij het maak- en leerwerk? Óf...
26-01-2023

Twickel schoont Borne alvast beetje op

Deze week storten de leerlingen van Twickel Borne zich op de ‘inclusiviteit’. Vanuit...
25-01-2023