Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty
GEZELLIGE KERSTMARKT BRENGT SCHITTEREND BEDRAG OP

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het schoolteam en de leerlingen een kerstmarkt georganiseerd. Op die markt was er van alles te doen: onder andere een loterij met mooie prijzen en kraampjes waar de dingen die de leerlingen gemaakt hadden werden verkocht. Dit alles in een gezellige kerstsfeer met kerstmuziek op de achtergrond.
 

De markt bracht in totaal maar liefst het mooie bedrag van 1.200 euro op. Dit werd gelijk verdeeld over de school en de stichting Verjaardagsbox Borne. Op de foto de trotse leerlingen van de leerlingenraad, op de achtergrond twee leden van de ouderraad en rechts twee hele blije vrijwilligers van de stichting.
 

Leerlingenraad

Omdat de school veel leerlingen heeft en het buitenspelmateriaal daardoor snel slijt, werd het idee geopperd om de opbrengst van de kerstmarkt daarvoor te bestemmen. Maar: ze wilden ook wat voor anderen doen! Om daar over te overleggen is er toen een leerlingenraad opgericht, die mee mocht gaan denken over beide doelen. Al snel was duidelijk dat buitenspelmateriaal schreeuwend duur is en niet alle wensen konden worden verwezenlijkt.
 

Verjaardagsbox Borne

De leerlingenraad stelde vast dat het goede doel iets moest zijn voor kinderen en ook nog het liefst dicht in de buurt moest zijn. Daarom viel toen de keuze op Verjaardagsbox Borne. Deze in juni 2020 opgerichte stichting stelt zich ten doel om aan die kinderen, die geen verjaardag kunnen vieren omdat er geen geld voor is, een box te geven met eten en drinken en een aardigheidje ter waarde van 25 euro. Op die manier kan ieder kind toch zijn verjaardag vieren.
 

Wie daarvoor in aanmerking komen weten de vrijwilligers van de stichting onder meer van de plaatselijke kerken. Maar men kan een kind dat in aanmerking komt voor zo’n box ook zelf aanmelden. Per jaar brengt men nu ongeveer 150 boxen rond in de gemeente Borne, maar het vermoeden is, dat dat misschien wel het dubbele aantal zou moeten zijn als alle kinderen binnen de doelgroep zouden worden aangemeld. Op verjaardagsboxborne.nl is daarover meer informatie te vinden. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023

Heroriëntering op project BorneWerkt

In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de...
07-12-2023