Auke Wolbers: ‘Kinderen zijn zo puur’
KIND- EN GEZINSCOACH VESTIGT ZICH IN DE POORT VAN BORNE

Auke Wolbers: ‘Kinderen zijn zo puur’

ADVERTORIAL • “Als kind was ik erg gevoelig en voelde ik mij vaak onbegrepen en niet gezien. Dit heeft gemaakt dat ik me ben gaan verdiepen in het hoe en waarom.” Woorden van de Hengelose Auke Wolbers die zich sinds deze week als kind- en gezinscoach heeft gevestigd in de Poort van Borne. Daar waar ze een professionele praktijkruimte heeft, te midden van collega-gezondheidszorgorganisaties en -begeleiders. “Heerlijk om soms te kunnen sparren en elkaar verder te helpen”, aldus de goedlachse coach.

 

Auke is al enkele jaren als kind- en gezinscoach actief. Ooit koos ze de onderwijsrichting en raakte ze gefascineerd door alles wat er zich in die kleine koppies afspeelt. “De term hooggevoeligheid kwam al vrij snel in beeld en daarmee vielen ineens heel veel puzzelstukjes op hun plek. Na een aantal specifieke opleidingen ben ik op enig moment als coach gestart. Eerst vanuit huis, maar nu gelukkig vanuit een heuse praktijkruimte, waarin ik nog beter met het kind en zijn/haar ouders kan werken.”

 

Worden wie je bent

In haar dagelijkse praktijk komt Auke tal van voor velen herkenbare zaken tegen. Van boos en verdrietig zijn, tot onzekerheid, pestgedrag en faalangst. Óf situaties waarin een kind moeite heeft de relatie met zijn gescheiden ouders een goede plek te geven. In alle gevallen moeten gesprekken met ouders en kind, zowel samen maar zeker ook individueel, de basis vormen om het kind te laten worden wie het is. “Daarbij wil ik handvatten aanreiken om verder te komen”, aldus de gedreven coach. En even later: “Ik vind het echt een geweldige job. Kinderen zijn puur, werken met hen geeft me heel veel energie.”

 

Vooralsnog is Auke zo’n drie dagen per week in de Poort van Borne werkzaam. Op termijn heeft ze plannen voor een inloopspreekuur. “Een eerste intakegesprek is altijd gratis”, zegt ze. “Dan kunnen we van beide kanten vrijblijvend bezien of er aanknopingspunten zijn die perspectief bieden op een zinvol vervolg. Zijn die er niet, dan wil ik ook eerlijk zijn en kan ik hooguit doorverwijzen.” Auke Wolbers is te bereiken via 06 8162 3704 of info@aukewolbers.nl. Meer info is ook te vinden op www.aukewolbers.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023

Huidinstituut Borne naar Nieuwe Kerkstraat

ADVERTORIAL • Op 31 januari startte huidtherapeut Kelly Senger Huidinstituut Borne haar...
01-03-2023

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het...
03-02-2023

Twickel werkt week lang aan inclusiviteit

Op het Twickelcollege aan de Welemanstraat is vrijdag een projectweek afgesloten. Deze...
27-01-2023

LEERKRACHT studiecentrum Borne groeit door

ADVERTORIAL • Leren leren? Hulp bij het plannen en/of bij het maak- en leerwerk? Óf...
26-01-2023

Twickel schoont Borne alvast beetje op

Deze week storten de leerlingen van Twickel Borne zich op de ‘inclusiviteit’. Vanuit...
25-01-2023