Buurtbus stopt nu ook bij crematorium
06-03-2023
OOK RACKET & FIT CENTER EN ARRESTANTENCOMPLEX BLIJ MET AANPASSING

Buurtbus stopt nu ook bij crematorium

Met enig feestelijk vertoon reed maandagmorgen om 10.06 uur de rode Buurtbus voor de allereerste keer de halteplaats op vóór het Arrestantencomplex aan de Hosbekkeweg in Borne. ”Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat!”, verklaart Erika Holtkamp, bestuursvoorzitter van de Buurtbus Borne met lichte trots. De nieuwe halte maakt vanaf vandaag deel uit van de gewijzigde route 532, waaruit het Ridderspoor is verdwenen.

 

Eenmaal per uur

Dat het even duurde heeft alles te maken met het gegeven dat er normaliter bijna een jaar overheen gaat voordat een nieuwe route c.q. halteplaats in de dienstregeling geïmplementeerd kunnen worden. “De coronaperiode zorgde nog eens voor een extra vertraging”, aldus Holtkamp. “Maar de vraag vanuit het crematorium en de politie bleef onverminderd actueel, dus we zijn blij dat het vandaag zover is. Vanaf nu doet onze buurtbus eenmaal per uur de Hosbekkeweg aan.”

 

Ook de gemeente Borne en de politie laten zich in soortgelijke bewoordingen uit. Nicole Teesink, beleidsadviseur integrale veiligheid, geeft aan dat de gemeente al tijden naar oplossingen zoekt om de overlast voor omwonenden rond het Arrestantencentrum tot een minimum te beperken. “Mensen kunnen nu rechtstreeks met de bus naar het station en vandaaruit hun weg vervolgen. We hopen dat het een beetje helpt”, zegt ze. En ook Harry Sikkenga van de Politie ziet alleen maar voordelen. “Dit is een veilige plek om in- en uit te stappen. Fijn dat we in gezamenlijkheid met verschillende partijen tot deze nieuwe voorziening zijn gekomen.”

 

Te weinig passagiers bij Ridderspoor

De nieuwe 532 route, waarvan de halte Hosbekkeweg deel uitmaakt, gaat niet langer over het Ridderspoor. Erika Holtkamp daarover: “Het bleek dat de halte daar nauwelijks passagiers genereerde, dus vandaar dat we voor een omzetting hebben gekozen.” De nieuwe route gaat vanaf het industrieterrein Molenkamp, via de sporthal 't Wooldrik, Hosbekkeweg, Azelosestraat, Letterveldweg naar het winkelcentrum Letterveld en vervolgens naar het NS station. De complete dienstregeling is te vinden op www.buurtbusborne.nl. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk de Vries — 06 mrt 2023
Leuk idee maar bezoekers komen daar niet alleen advocaten , en als de inwoners vrij zijn gaan deze echt NIET 60MIN wachten op die rode bus ( meestal hebben ze hiervoor al in zo'n gevaarte gezeten op de weg erna toe ) dus deze spoeden zich te voeten zo snel mogelijk richting het station of verdwijnen in de massa waar ze niet opvallen.

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024