Borne Schoon: bijna 1.000 kg zwerfvuil
LOKALE ACTIEDAG VINDT STEEDS MEER GEHOOR

Borne Schoon: bijna 1.000 kg zwerfvuil

“Een geweldige opbrengst, maar tegelijkertijd is het nog steeds veel te veel”, aldus Richard Pieterson van Twente Milieu zaterdagmiddag aan het eind van de actiedag Borne Schoon. Even daarvoor is er gewogen wat de ruim 100 vrijwilligers bij elkaar hebben geprikt, geharkt en geveegd. “Ruim 950 kilo zwerfvuil, enkele autobanden en twee surfplanken”, zegt ‘ie lachend. “Je blijft je telkens weer verbazen. Maar blijkbaar is zo’n dag dus gewoon nodig.”

 

Vanmorgen rond de klok van tien gingen in diverse wijken, maar ook in Zenderen, de vele vrijwilligers al op pad. Gestoken in oranje hesjes en bewapend met prikstokken en vuilniszakken, trokken ze er toen op uit om een vooraf vastgesteld deel van Borne, een zogenaamde hotspot, eens even goed uit te kammen. Of het nu was in Wensink-Zuid, de Hof van Borne, het Beekpark of Oude Almeloseweg. Óf in Zenderen, waar ook de bewoners van het Thomashuis een stevige duit in de (vuilnis)zak deden en een stukje Oud Borne en het centrum bijvoorbeeld, waar zich dit keer - en voor het eerst - een groep mensen op stortte vanuit de Protestantse Gemeente Borne.

 

Gemeenschapszin

Het ‘samen de klus klaren’ vierde hoogtij. Waarbij de onderlinge gezelligheid een belangrijke motor bleek. Niet zelden begonnen ze dan ook met koffie en wat lekkers. Wethouder David Vermorken, die de activiteit voor het eerst meemaakte, toonde zich halverwege de dag een meer dan enthousiaste bestuurder. “Dit is super”, zegt ‘ie. “Geweldig om zoveel enthousiaste vrijwilligers aan het werk te zien voor hun dorp. De gemeenschapszin komt weer boven hoor.”

 

Ook Brenda Jansen, wijkcoördinator bij de gemeente en projectleider van de actiedag, toont zich meer dan tevreden. “De onderlinge sfeer is heel goed. Soms zie je drie generaties met elkaar aan het werk, oma’s, moeders en (klein)kinderen. En in de Bornsche Maten hoorden we vanmorgen dat ze er volgend jaar nog veel meer kinderen bij willen betrekken, ja zelfs een ijscokar willen charteren. Dat zijn mooie geluiden en ik denk dan ook dat Borne Schoon nog verder kan groeien.” Gezien de opbrengst van vandaag in elk geval geen overbodige luxe. (AJ/BM)

 

foto's: © Anne Egberts en Raymond Hofsté

 

Borne Schoon 2023

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dominique Oberje — 18 mrt 2023
Samen met zijn zessen het noordelijke deel van het letterveld gedaan. Hoop dat er volgend jaar een paar meer willen meelopen. Het was erg gezellig.
Hanneke — 18 mrt 2023
Een goed initiatief , dank mensen van de organisatie die dit tot stand hebben laten komen, en alle regelzaken rondom , laten we dit goede voorbeeld samen voortzetten.
En zorg dragen voor de natuur.
Siny Boer — 18 mrt 2023
Dank aan de organisatoren: Brenda Jansen, Richard Pieterson en de medewerkers van Twente Milieu!

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024