Foodservice speerpunt bij slager Jacobs
KOELVERSE MAALTIJDEN ‘GAAN ERIN ALS KOEK’

Foodservice speerpunt bij slager Jacobs

ADVERTORIAL • Thomas Jacobs kan er nóg om lachen. “Ik denk dat het zo’n vijftien jaar geleden is en vergeet het nooit”, aldus de slager aan de Azelosestraat. “We kregen een telefoontje van een mevrouw Geerts met de vraag of we een warme maaltijd konden verzorgen. ‘Tuurlijk’ zeiden we, al hadden we het nooit eerder gedaan. Binnen enkele weken serveerden we al zo’n 50 maaltijden uit.” Inmiddels zijn de tijden veranderd, hebben de warme maaltijden plaatsgemaakt voor koelvers en vormt deze discipline onder de naam Foodservice Jacobs een wezenlijk onderdeel van de ambachtelijke slagerij/traiteur.

 

Dagelijks 25 verschillende maaltijden

In die beginperiode werden de maaltijden nog warm bezorgd. “We hadden zelfs meerdere bussen met meerdere bezorgers rijden. Dat was logistiek niet op te brengen. Toch hebben we er geen spijt van”, aldus Jacobs. “Sterker, het heeft ons gevormd tot wat we nu zijn. Een uitgebalanceerde foodservice waarin vers het sleutelwoord is en waarin we door het jaar heen dagelijks zo’n 25 verschillende maaltijden kunnen aanbieden.” Trots toont hij de flyer voor deze lente/zomer met een overzicht van de rundvlees-, varkensvlees-, kip-, vis-, seizoens- en pastagerechten. Daarnaast is er een keuzemogelijkheid voor maaltijdsalades, smulsloffen en soepen, alsmede bij- en nagerechten.

 

Elke week opnieuw

De wekelijkse productie van de maaltijden vindt plaats volgens een strak schema. Dinsdags worden alle ingrediënten vers aangeleverd, waarna een dag later het kookproces plaatsvindt. Op donderdagochtend wordt alles dan koelvers geportioneerd en verpakt, waarna de uitlevering kan beginnen, voorzien van uiterste versheidsdatum (minimaal 7 dagen) en bereidingsadvies. Veel gaat er over de toonbank aan de Azelosestraat; daarnaast kan er ook worden bezorgd. En zo gaat het elke week opnieuw, 52 weken per jaar.

 

Jacobs glundert bij de vraag wat deze maaltijden nu zo bijzonder maakt. “Heel simpel, kwaliteit!”, klinkt het resoluut. “We willen er gewoon bovenuit steken, met eerlijke en verse producten die bovendien ook nog eens gezond en betaalbaar zijn.” www.jacobsfoodservice.nl

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

‘Thijs leverde een fantastische prestatie’

Woensdag vond in Tivoli in Utrecht de landelijke finale van de nationale voorleeswedstrijd...
25-05-2023

Cultuureducatie ‘Joods Borne’ in Synagoge

Het is alweer vier jaar geleden, in verband met de coronapandemie, dat voor het laatst de...
13-04-2023

‘Hi, how are you today?’

Het zijn de vriendelijke en uitnodigende woorden van Tanya als ze maandag rond etenstijd een...
12-04-2023

Aegidusschool in Hertme vandaag 100 jaar

Vandaag, zondag 9 april, is het precies 100 jaar geleden dat de Sint Aegidiusschool in Hertme...
09-04-2023

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023

Huidinstituut Borne naar Nieuwe Kerkstraat

ADVERTORIAL • Op 31 januari startte huidtherapeut Kelly Senger Huidinstituut Borne haar...
01-03-2023