Foodservice speerpunt bij slager Jacobs
KOELVERSE MAALTIJDEN ‘GAAN ERIN ALS KOEK’

Foodservice speerpunt bij slager Jacobs

ADVERTORIAL • Thomas Jacobs kan er nóg om lachen. “Ik denk dat het zo’n vijftien jaar geleden is en vergeet het nooit”, aldus de slager aan de Azelosestraat. “We kregen een telefoontje van een mevrouw Geerts met de vraag of we een warme maaltijd konden verzorgen. ‘Tuurlijk’ zeiden we, al hadden we het nooit eerder gedaan. Binnen enkele weken serveerden we al zo’n 50 maaltijden uit.” Inmiddels zijn de tijden veranderd, hebben de warme maaltijden plaatsgemaakt voor koelvers en vormt deze discipline onder de naam Foodservice Jacobs een wezenlijk onderdeel van de ambachtelijke slagerij/traiteur.

 

Dagelijks 25 verschillende maaltijden

In die beginperiode werden de maaltijden nog warm bezorgd. “We hadden zelfs meerdere bussen met meerdere bezorgers rijden. Dat was logistiek niet op te brengen. Toch hebben we er geen spijt van”, aldus Jacobs. “Sterker, het heeft ons gevormd tot wat we nu zijn. Een uitgebalanceerde foodservice waarin vers het sleutelwoord is en waarin we door het jaar heen dagelijks zo’n 25 verschillende maaltijden kunnen aanbieden.” Trots toont hij de flyer voor deze lente/zomer met een overzicht van de rundvlees-, varkensvlees-, kip-, vis-, seizoens- en pastagerechten. Daarnaast is er een keuzemogelijkheid voor maaltijdsalades, smulsloffen en soepen, alsmede bij- en nagerechten.

 

Elke week opnieuw

De wekelijkse productie van de maaltijden vindt plaats volgens een strak schema. Dinsdags worden alle ingrediënten vers aangeleverd, waarna een dag later het kookproces plaatsvindt. Op donderdagochtend wordt alles dan koelvers geportioneerd en verpakt, waarna de uitlevering kan beginnen, voorzien van uiterste versheidsdatum (minimaal 7 dagen) en bereidingsadvies. Veel gaat er over de toonbank aan de Azelosestraat; daarnaast kan er ook worden bezorgd. En zo gaat het elke week opnieuw, 52 weken per jaar.

 

Jacobs glundert bij de vraag wat deze maaltijden nu zo bijzonder maakt. “Heel simpel, kwaliteit!”, klinkt het resoluut. “We willen er gewoon bovenuit steken, met eerlijke en verse producten die bovendien ook nog eens gezond en betaalbaar zijn.” www.jacobsfoodservice.nl

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023

Lisa Spikkert gaat voor goud

Een kleine anderhalf jaar geleden besloot de Bornse Lisa Spikkert de stap te zetten naar het...
15-10-2023