De laatste aspergeloodjes voor de Lions
OVER RUIM DRIE WEKEN WORDT HET WITTE GOUD WEER UITGELEVERD

De laatste aspergeloodjes voor de Lions

ADVERTORIAL • Al maandenlang staat de datum van dinsdag 16 mei in rood omkringeld in de agenda van de Lionsclub Borne. Het is de jaarlijkse uitleverdag van de befaamde aspergekistjes, waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor enkele goede doelen in Borne. “Met een beetje goede wil gaan er dan zo’n 1.500 over de toonbank”, aldus een opgetogen Dusan Olde Heuvelt. “De komende drie weken willen we nog even gas geven om de Stichting Evi, de Alternatieve Voedselbank én Fietsmaatjes Borne weer met een mooi bedrag te kunnen verrassen.”

 

Het zijn dus met recht de laatste loodjes voor de serviceclub die vorig jaar maar liefst 15.000 euro kon uitkeren. “2022 was voor ons, maar vooral ook voor onze goede doelen, een geweldig jaar. Na enkele coronajaren kon en mocht het allemaal weer en dat hebben we geweten. En natuurlijk zijn we nu wel zo eigenwijs dat we tegen onszelf hebben gezegd, dat we dat dit jaar zeker willen evenaren”, klinkt het strijdlustig.

 

Bestellen kan t/m 30 april

En als de voortekenen niet bedriegen, komen de Lions er inderdaad weer dicht bij in de buurt. Olde Heuvelt: “We hebben er nog een beperkt aantal te gaan en we hopen dat aantal uiterlijk 30 april te kunnen noteren. Dan sluit namelijk de reserveringstermijn en kan het grote inpakwerk van de kistjes beginnen.” Met natuurlijk de ca. 1 kg AA-klasse witte asperges (het zogenaamde ‘witte goud’), de achterham, roomboter, biologische eieren, krielaardappelen én de fles witte Twentewijn. “Dus met alle ingrediënten om een heerlijke aspergemaaltijd te bereiden, inclusief de benodigde receptuur”, zegt hij op aanprijzende toon. “En vergeet ook niet dat de kistjes natuurlijk heel bijzonder zijn om cadeau te geven.”

 

Over ruim drie weken weten we dus meer. Dan is bekend of de magische 1.500 kistjes werkelijk over de toonbank gaan tijdens het uitgifte-event op de trappen van restaurant Dorset, waar ook de goede doelen acte de présence zullen geven. Bestellen kan nog tot en met zondag 30 april via de website van Lions Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Gemeentetoren, erfenis van Napoleon

Hij staat er al eeuwen, zijn statuur is indrukwekkend, ooit het baken en oriëntatiepunt...
26-05-2023

Hospice Borne naar Hosbekkeweg

In oktober 2020 is een enthousiaste werkgroep gestart met voorbereidingen om een hospice te...
25-05-2023

Brandweer Borne verwelkomt paradepaardje

Bij de brandweerkazerne aan De Bieffel in Borne gingen dinsdagavond de kurken van de fles. De...
09-05-2023

Bevrijdingsfeest Rheineplein naar Stefanshof

De weersvoorspellingen voor later vanmiddag en vanavond hebben het Comité 4 en 5 mei...
05-05-2023

Borne weer even indrukwekkend stil

Op de avond van 4 mei worden traditioneel alle slachtoffers herdacht die tijdens de...
04-05-2023

Ab Homburg: de andere ‘Soldaat van Oranje’

De eretitel ‘Soldaat van Oranje’ is onlosmakelijk verbonden met Erik Hazelhoff...
02-05-2023