Jieles van Daalen ontvangt Borns Bijtje
SCHEIDEND SECRETARIS ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN (EN NOG ZOVEEL MEER…)

Jieles van Daalen ontvangt Borns Bijtje

Dinsdagmiddag was zijn laatste vergadering als secretaris van de Adviesraad Sociaal Domein. De maximale zittingstermijn van twee keer vier jaar eindigde immers en dus werd het tijd om plaats te maken. ‘Een drankje na afloop en dan is het klaar’. Dacht Jieles van Daalen, de man in kwestie. Even later kreeg hij door wethouder Michael Geerdink - portefeuillehouder sociaal domein - een Borns Bijtje opgespeld, als dank voor zijn inzet. Niet alleen binnen de Adviesraad, maar eigenlijk voor zijn gehele staat van dienst.

 

Lofrede

Een staat van dienst die met recht imponerend mag worden genoemd. De wethouder had er zich dan ook speciaal voor aangekleed, vertelde hij. Behangen met de ambtsketen stak hij even later van wal met een lofrede waarin de diverse activiteiten van Jieles werden aangestipt. Van buurtbuschauffeur (sinds 2010) tot vrijwilliger bij de Duofiets Borne dat later overging in de Stichting Fietsmaatjes Borne. Binnen deze stichting vervult hij de taak als algemeen bestuurslid, als aanspreekpunt, als fietsvrijwilliger en als begeleider voor het team Technisch fietsbeheer. Mede onder zijn leiding groeide de stichting binnen een jaar van acht naar 65 deelnemers en van tien naar 72 vrijwilligers.

 

Ook biedt Jieles sinds 2011 een luisterend oor bij de Luisterlijn aan hen die daar behoefte aan hebben, leverde hij er een bijdrage aan het opzetten van een kwaliteitssysteem, is hij mentor van aspirant-vrijwilligers en volgt hij intervisie om zijn gespreksvaardigheden te vergroten en anderen te laten leren van zijn ervaringen.

 

Adviesraad Sociaal Domein

En tot slot natuurlijk de Adviesraad Sociaal Domein, waar hij sinds 2015 actief was en een waardevolle input en adviezen gaf op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Participatiewet én Jeugdwet. De nieuwe voorzitter van de Adviesraad, Robert Kluinhaar, prees de scheidend secretaris voor zijn actieve en proactieve rol, zijn enthousiasme en stimulerende vermogens. “Je was altijd de spin in het web en we waren blij met je mentaliteit van aanpakken en warme betrokkenheid”, zo zei hij.

 

In zijn dankwoord verklapte Van Daalen best een beetje emotioneel te zijn. “Ik dacht altijd dat het heel bijzonder zou zijn deze onderscheiding te mogen ontvangen. En nu heb ik ‘m. Ja, dat doet me wel iets.” Waarna hij afsloot met een laatste wijze raad: “Blijf doen wat jullie doen, dan zal de gemeenteraad er ongetwijfeld plezier aan beleven.”. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kozakken verjagen Fransen uit Borne

Het is een bijna vergeten bevrijding van Nederland, die van de Fransen in 1813. Morgen, op 30...
29-11-2023

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Begin het nieuwe jaar met een moment voor jezelf. Voor alle ouders, die door...
28-11-2023

Jubilarissen en afzwaaiers bij Brandweer Borne

De korpsavond die vrijdag werd gehouden in de brandweerkazerne aan De Bieffel stond dit keer...
25-11-2023

NSC overtroeft PVV in Borne

Het Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt heeft in Borne, net zoals in veel andere Twentse...
23-11-2023

Het gemak van online kleding kopen

ADVERTORIAL • Op zoek naar een leuke outfit kon je daar vroeger nog wel eens een hele dag...
21-11-2023

Stephanus én Oude Kerk kleuren woensdag rood

Met RedWednesday vestigt Kerk in Nood (ACN) volgende week woensdag opnieuw de aandacht op het...
16-11-2023