‘Voor de liefde heb ik altijd tijd’
BORNSE BABS JANNEKE HUIZINGA OVER HET MOOISTE FEESTJE DAT JE KUNT VIEREN

‘Voor de liefde heb ik altijd tijd’

ADVERTORIAL • “Als je het mij vraagt heb ik het allermooiste beroep dat er bestaat”, vertelt de Bornse Janneke Huizinga. Sinds 2020 werkt ze als Buitengewoon Ambtenaar voor de Burgerlijke stand voor de gemeente Enschede én voltrekt ze ook buiten deze gemeente huwelijken als zelfstandig trouwambtenaar. Ja, voor de liefde scheurt ze door heel Nederland. Niet een standaard beroep voor iemand van haar leeftijd. Met haar 32 jaar behoort ze immers tot de jongste trouwambtenaren van Nederland.

 

Een vertrouwd gezicht

Janneke: “Het allermooiste vind ik de verhalen achter het koppel. Want wat heeft ze samengebracht? En hoe is de liefde gegroeid?” Als BABS heeft ze de eer om al deze mooie verhalen aan te horen. Gezellig aan de keukentafel, tijdens een wandeling met het bruidspaar óf online via Teams. Door middel van diverse gesprekken leert ze het bruidspaar goed kennen en andersom ook. “Dat is fijn. Als je gaat trouwen is het heerlijk dat een vertrouwd gezicht je huwelijk voltrekt”, zo vervolgt ze.

 

Wolkbreuk in ’t Lutterzand

Inmiddels heeft Janneke al meer dan 60 huwelijken voltrokken. “Ik ben voor de liefde al op veel plekken in Nederland geweest”, vertelt ze. Een memorabel moment was het huwelijk van haar zus en zwager dat ze mocht 'doen'. Maar ook een prachtige ceremonie midden op ’t Lutterzand staat haar nog bij. ‘’Vlak vóór het ja-woord was er een wolkbreuk en kwam het met bakken uit de hemel. Gelukkig stond er een enorme spar waar we met 25 man in een kring onder konden zitten. Hij beschermde ons tegen de regen en uiteindelijk hebben we de ceremonie onder die spar voortgezet. Het was echt prachtig en zulke momenten blijven je altijd bij.’’

 

Zelf is Janneke ook gelukkig in de liefde, met haar vrouw Annemiek en drie kinderen wonen ze in het mooie Borne. Ook hier zit ze niet stil. Zo heeft ze het ‘Kabouterpad Pinksterbloem’ opgezet, zit ze in de organisatie van het paaseieren zoeken voor de wijkvereniging Stroom Esch en werkt ze ook nog 2,5 dag per week als ouderenpastor in Eibergen. “Maar voor de liefde heb ik áltijd tijd”, besluit ze lachend. “Want de liefde is het allermooiste feestje dat je kunt vieren. En als ik dat met een bruidspaar mag meebeleven is dat machtig mooi!”

 

Meer weten over Janneke?

Op haar website www.liefdevoordeliefde.nl en haar instagrampagina @trouwambtenaarjanneke kun je meer over haar lezen en haar contactgegevens vinden.


foto's: @plaatjesschieten / Marijke Koster

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Heroriëntering op project BorneWerkt

In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de...
07-12-2023

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023