Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente
23-09-2023
NIEUWE PRAKTIJK VOOR VOETKLACHTEN AAN DE EUROPASTRAAT

Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente

ADVERTORIAL • Er wordt al druk verbouwd in de ruimte aan de Europastraat. Nog even, en dan opent Lonneke Oosting hier haar eigen praktijk. Op 2 oktober, om precies te zijn. De Bornse kijkt er enorm naar uit. “Nu is het moment aangebroken om zelfstandig, kleinschalig en patiëntgericht verder te gaan", vertelt ze.

 

Hier, in het voormalige Lemerij-pand, zetelt over enkele weken een praktijk voor podotherapie: PodoTwente. Oosting staat te popelen om Bornenaren van alle voorkomende voetklachten af te helpen. Bij PodoTwente kunnen Bornenaren terecht met klachten aan de voeten, tenen, maar ook klachten die voortvloeien vanuit problemen met de voeten. Denk hierbij aan knie of rugklachten. “Mijn doel is dat ik mensen zo lang mogelijk wil laten bewegen", vertelt ze. Iedereen is hier welkom. “Ik behandel mensen met concrete klachten. Ook vanuit preventief oogpunt help ik mensen, zoals sporters, mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten, kinderen en ouderen."

 

Aan kennis en kunde geen gebrek

Oosting kan bogen op 16 jaar ervaring als podotherapeute. Lang werkte ze in loondienst. In die periode rondde ze ook de opleiding tot kinderpodotherapeut succesvol af. Daarmee behoort ze tot de eerste lichting kinderpodotherapeuten van Nederland. “Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van huid- en nagelproblematiek.”

 

Juiste mix van behandeling cruciaal

De laatste jaren specialiseerde Oosting zich in de manuele therapie van de voet en in voetentraining. “Voetentraining is bij zowel het voorkomen als behandelen van voetklachten essentieel", zegt ze. Oosting is ervan overtuigd dat de juiste mix van behandelingen en oefeningen cruciaal is voor het behalen van het beste resultaat. “Ik heb aandacht voor de patiënt en kijk verder dan alleen de voet. Bij een eerste onderzoek neem ik uitgebreid de tijd om te kijken naar het bewegen van de voet en de houding van het lichaam. Elke mogelijke aanpassing van de voet heeft invloed op de rest van het lichaam. Daarom is het uitvoeren van een volledig onderzoek heel belangrijk."

 

Mogelijk vergoeding via verzekering

Vergoeding voor podotherapie gaat vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van de zorgverzekering en het pakket of een patiënt een gedeeltelijke of volledige vergoeding ontvangt. Mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.

 

PodoTwente is vanaf 2 oktober geopend en te bereiken via www.podotwente.nl.

Het adres van de praktijk is Europastraat 50a1 - Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023