Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente
23-09-2023
NIEUWE PRAKTIJK VOOR VOETKLACHTEN AAN DE EUROPASTRAAT

Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente

ADVERTORIAL • Er wordt al druk verbouwd in de ruimte aan de Europastraat. Nog even, en dan opent Lonneke Oosting hier haar eigen praktijk. Op 2 oktober, om precies te zijn. De Bornse kijkt er enorm naar uit. “Nu is het moment aangebroken om zelfstandig, kleinschalig en patiëntgericht verder te gaan", vertelt ze.

 

Hier, in het voormalige Lemerij-pand, zetelt over enkele weken een praktijk voor podotherapie: PodoTwente. Oosting staat te popelen om Bornenaren van alle voorkomende voetklachten af te helpen. Bij PodoTwente kunnen Bornenaren terecht met klachten aan de voeten, tenen, maar ook klachten die voortvloeien vanuit problemen met de voeten. Denk hierbij aan knie of rugklachten. “Mijn doel is dat ik mensen zo lang mogelijk wil laten bewegen", vertelt ze. Iedereen is hier welkom. “Ik behandel mensen met concrete klachten. Ook vanuit preventief oogpunt help ik mensen, zoals sporters, mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten, kinderen en ouderen."

 

Aan kennis en kunde geen gebrek

Oosting kan bogen op 16 jaar ervaring als podotherapeute. Lang werkte ze in loondienst. In die periode rondde ze ook de opleiding tot kinderpodotherapeut succesvol af. Daarmee behoort ze tot de eerste lichting kinderpodotherapeuten van Nederland. “Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van huid- en nagelproblematiek.”

 

Juiste mix van behandeling cruciaal

De laatste jaren specialiseerde Oosting zich in de manuele therapie van de voet en in voetentraining. “Voetentraining is bij zowel het voorkomen als behandelen van voetklachten essentieel", zegt ze. Oosting is ervan overtuigd dat de juiste mix van behandelingen en oefeningen cruciaal is voor het behalen van het beste resultaat. “Ik heb aandacht voor de patiënt en kijk verder dan alleen de voet. Bij een eerste onderzoek neem ik uitgebreid de tijd om te kijken naar het bewegen van de voet en de houding van het lichaam. Elke mogelijke aanpassing van de voet heeft invloed op de rest van het lichaam. Daarom is het uitvoeren van een volledig onderzoek heel belangrijk."

 

Mogelijk vergoeding via verzekering

Vergoeding voor podotherapie gaat vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van de zorgverzekering en het pakket of een patiënt een gedeeltelijke of volledige vergoeding ontvangt. Mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.

 

PodoTwente is vanaf 2 oktober geopend en te bereiken via www.podotwente.nl.

Het adres van de praktijk is Europastraat 50a1 - Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023

Lisa Spikkert gaat voor goud

Een kleine anderhalf jaar geleden besloot de Bornse Lisa Spikkert de stap te zetten naar het...
15-10-2023