Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst
MILIEUVRIENDELIJK VOORVERPAKKEN ÉN WEER OP ZATERDAG OPEN

Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst

ADVERTORIAL • ‘Twents Vakmanschap sinds 1931’, zo luidt het onderschrift bij de logo’s van Slagerij Traiteur Jacobs en Jacobs Foodservice aan de Azelosestraat in Borne. Eigenaar Thomas Jacobs is er maar wát trots op, want de ambachtelijke kwaliteiten van opa Jan en vader Dick hebben de inmiddels bijna honderdjarige en toonaangevende slagerij geen windeieren gelegd. “Tot op de dag van vandaag vormen vakmanschap en liefde voor het vak onze sleutelwoorden. Daar willen we dan ook onverminderd aan vasthouden. Sterker, we zouden ook niet anders kunnen. Maar de huidige tijd vraagt meer. Duurzaamheid, milieu én koopgedrag verplichten ons voortdurend te blijven schakelen en anticiperen”, aldus de derde generatie Jacobs.

 

Toekomstbestendig

Als voorbeeld noemt hij de krapte op de arbeidsmarkt, die ook in zijn slagerij voelbaar is. “Het vinden en behouden van gekwalificeerde mensen is een crime. Het leidde er de afgelopen maanden zelfs toe dat we zaterdags de winkeldeur gesloten moesten houden.” En met een diepe zucht: “Dat was het bitterste besluit dat ik ooit moest nemen.” Die beslissing leidde er echter wel toe dat hij in een verhoogd tempo naar toekomstbestendige oplossingen moest zoeken. En ook vond. Trots toont hij een nieuwe vorm van voorverpakkingen, vervaardigd uit papier/karton - dus milieuvriendelijk - maar wel zodanig samengesteld dat het de hitte van een oven en magnetron kan doorstaan.

 

“In deze voorverpakkingen vonden we de sleutel voor een nieuwe richting aan de vooravond van ons honderdjarig bestaan. Zeg maar Jacobs 3.0”, klinkt het lachend. “Door al ons vlees en onze vleeswaren te gaan voorverpakken, besparen we op arbeidstijd in de winkel, kunnen we veel beter plannen en zijn we in staat om de optimale kwaliteit te blijven leveren die klanten van ons zijn gewend.” Zo worden alle producten vacuumvers geseald, waarmee ze een houdbaarheidsdatum van maar liefst zeven dagen krijgen en ook wordt alles in meerdere portiegroottes voorbereid. Jacobs: “Handig voor zowel eenpersoonshuishoudens als voor complete gezinnen.”

 

‘Gelukkig ook weer op zaterdag’

Én… door de nieuwe werkwijze kunnen vaste productiedagen worden ingepland, waarmee meer ruimte ontstaat voor klantadvies. “Ja, gelukkig ook weer op zaterdag!”, zegt Jacobs glunderend. Deze weken zijn de slagerijmedewerkers volop bezig de omslag te realiseren. “Best even wennen hoor, het dagritme is anders, de winkel krijgt een nieuw gezicht. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijke stap naar de toekomst zetten. Dat is ook het mooie: het blijft gewoon onze ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige slagerij, maar dan wel in een eigentijds jasje.” Eind deze maand moet het veranderingsproces zijn afgerond.

 

Slagerij Traiteur Jacobs • Azelosestraat 70 Borne • 074 266 1419 • www.slagerjacobs.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023

Lisa Spikkert gaat voor goud

Een kleine anderhalf jaar geleden besloot de Bornse Lisa Spikkert de stap te zetten naar het...
15-10-2023