Rotonde en duurzaam parkeren aan Azelosestraat
VEILIGHEID EN KLIMAATADAPTATIE STAAN CENTRAAL IN DE PLANNEN

Rotonde en duurzaam parkeren aan Azelosestraat

Als de voorstellen allemaal bewaarheid worden zal de verkeerssituatie op de Azelosestraat ter hoogte van de Twickelerblokweg over een jaar behoorlijk zijn veranderd. Burgemeester en wethouders presenteerden donderdagmorgen namelijk een ‘totaalplan veiligheid’ waarin concrete raadsvoorstellen staan voor het aanleggen van een rotonde op dit kruispunt en het creëren van een duurzame en toekomstbestendige parkeerplaats. Daarbij is op een eerder verzoek van de gemeenteraad rekening gehouden met de te verwachten druk na de realisatie van het nieuwe sportcentrum Borne-West en een inpassing van het skatepark.

 

Verantwoordelijk wethouder David Vermorken is blij met de voorliggende plannen. “We weten allemaal dat de verkeersdruk in deze hoek groot is. En dat zal alleen maar toenemen als straks het nieuwe sportcentrum is gerealiseerd. Dit alles maakt een veilige sport- en schoolroute vanuit Letterveld naar de Azelosestraat en Bornerbroeksestraat meer dan noodzakelijk.” Het auto- en fietsverkeer wordt straks gescheiden. Zo wordt de huidige Twickelerblokweg tussen Azelosestraat en Bornerbroeksestraat ingericht als fietsroute waar geen auto’s meer mogen komen, terwijl de nieuw aan te leggen parkeerplaats een eigen in- en uitrit krijgt op de ook al nieuwe rotonde.

 

Duurzaam en klimaatadaptief

Vermorken meldt verder dat bij de geplande inrichting van de nieuwe parkeerplaats nadrukkelijk rekening is gehouden met de herplantplicht, die ontstond door het kappen van bomen op het terrein van het nieuwe sportcentrum. “We gaan het allemaal duurzaam en klimaatadaptief inrichten, waarmee wateroverlast en hittestress worden voorkomen.” Het skatepark zal in de nieuwe plannen iets verder opschuiven en aan de rand van de nieuwe parkeerplaats haar definitieve plek vinden.

 

De kosten voor de duurzame herinrichting van de parkeerplaats en verplaatsing van het skatepark worden beraamd op 700.000 euro. Voor wat betreft de aanleg van de rotonde kan de gemeente rekenen op een Rijks- en provinciale subsidie van 65 procent. Als de gemeenteraad op 7 november instemt met het voorliggende totaalplan, kan de uitvoering ervan in de zomerstop van 2024 van start. “Dan ligt de sport immers ook stil en dat is dan allemaal wel zo veilig”, besluit de wethouder. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans van Hasselt — 09 okt 2023
Volgens de wethouder is de verkeersdrukte ter plaatse groot, Maar is daar eigenlijk wel onderzoek naar gedaan of is dit maar een aanname van de wethouder? De parkeerplaats krijgt een inrit vanuit de rotonde waarbij het fietspad gekruist moet worden. Wat is dan de verbetering met de huidige inrit iets verder op?
Bram — 07 okt 2023
Eens met Dirk. Wat is er duurzaam aan asfalt? Zeker als je bedenkt dat er groen onder dat asfalt gaat verdwijnen... Hier ligt ook wel een taak voor de lokale media, waarom worden zulke dingen niet uitgezocht?
Dirk — 06 okt 2023
En is er nu niemand in deze raad die de vraag stelt wat concreet een duurzame en toekomstbestendige parkeerplaats is en wat hiermee wordt beoogd, mede gezien de 7 ton die hiermee kennelijk gemoeid is? We hebben het hier over een stuk asfalt.....
Britt — 05 okt 2023
Super fijn die gescheiden in- en uitrit voor de parkeerplaats. De indeling is ook een stuk overzichtelijker voor de bezoekers van Smash/BVV/NEO. Nieuwsgierig naar het eindplaatje (hoewel ik zelf meestal op de fiets kom).
Dirk — 05 okt 2023
Het lijkt mij dat een simpele fietstunnel op die plek een stuk effectiever en goedkoper is. Een aanleg van een rotonde op deze plek is vragen om problemen tussen gemotoriseerd verkeer en fietsers, gelijk die krankjoreme ovonde even verderop, maar ja, ook deze raad blinkt niet uit in lerend vermogen zo blijkt weer ...

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024

Fietser aangereden op ovonde

Rond kwart voor een donderdagmiddag vond er op de ovonde ter hoogte van de Europastraat een...
18-01-2024

Hardy Ellenbroek overleden

Donderdag 4 januari is Hardy Ellenbroek overleden. De Bornenaar die ‘de lach aan zijn...
05-01-2024

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Begin op maandagavond 22 januari met de 8-weekse training, bij praktijk...
03-01-2024