Duurzaamheidsroute A35 steeds concreter
VAN VERKENNEN NAAR PLANNEN MAKEN

Duurzaamheidsroute A35 steeds concreter

Zonnepanelen direct langs de A35; veel mensen hebben al aangegeven dat ze dat een goed idee vinden. In 2021 heeft Rijkswaterstaat samen met zes Twentse gemeenten, waaronder de gemeente Borne en de provincie Overijssel onder de naam Duurzaamheidsroute A35 enkele participatiebijeenkomsten georganiseerd over dit onderwerp. Uit deze verkenfase blijkt dat de hele Duurzaamheidsroute A35 in Twente naar verwachting genoeg energie kan opwekken voor zo’n 25.000 tot 35.000 huishoudens. Het is nu tijd voor de planfase waarin bestaande ideeën concreter worden. Dat doen we samen met aanwonenden, omliggende bedrijven, grondeigenaren en andere belangstellenden.

 

Wat gaat er gebeuren?

In verschillende gemeenten vinden vanaf half oktober in totaal zes bijeenkomsten plaats. Voor de gemeente Borne vindt deze bijeenkomst plaats op maandag 6 november bij Hotel van der Valk, Bornsestraat 400 Hengelo. Deze bijeenkomst is bedoeld om stap voor stap toe te werken naar de opwek van zonne-energie langs de A35 (en een deel van de A1), door met kennis en gronden de lokale energie-ambities passend te realiseren. Opvallend hierbij is de goede samenwerking tussen de zes Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn, Hengelo en Wierden), met Rijkswaterstaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rijksvastgoedbedrijf, de Provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen en Enexis.

 

Deze partijen gaan nu in deze planfase weer het gesprek aan met bewoners, bedrijven en andere betrokkenen. Tijdens de bijeenkomsten bespreken de verschillende partijen de resultaten van de verkenningsfase. Daarna kunnen aanwezigen in kleine groepjes in gesprek gaan over ruimtelijke inpassing en financiële participatie. Daarbij kan eenieder ook zelf mogelijke oplossingen voor de ruimtelijke inpassing aandragen.

 

Geïnteresseerden kunnen maandag 6 november vrij inlopen vanaf 19.15 uur. Om 19.30 uur begint het programma. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar kan wel via deze link.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024