Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs
13-11-2023
27-JARIGE GOUDSMID DE BESTE VAN MIDDEN TWENTE

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden trots die wethouder Martin Velten slaakte, toen maandagavond in het Kulturhus de winnaar van de Startersprijs Midden Twente bekend werd gemaakt. En daarbij doelde hij op het feit dat dansschool Danceworkx in 2018 de laatste Bornse winnaar was van de jaarlijkse bokaal en geldprijs die door de gemeenten Hof van Twente, Hengelo en Borne én het ROZ worden uitgereikt aan de beste startende ondernemer in deze regio. De gelukkige was dit keer goudsmid Lisa Spikkert, die haar prijs vooral kreeg voor de passie en de persoonlijke touch die ze in haar werk legt en die vooral ook voelbaar is.

 

Gevoelens en ervaringen delen

De prijsuitreiking vond plaats halverwege het zogenaamde Starterscafé, waar te midden van een zaal vol pas startende ondernemers werd gedebatteerd over de ervaringen, groeistuipen én valkuilen die bij de start van een nieuwe onderneming aan de orde kunnen komen. Gespreksleider Dennis Wilt wist menigeen te prikkelen gevoelens en ervaringen te delen en er zo ‘met elkaar weer rijker uit te komen’ zoals het zo mooi heet.

 

Maar het hoogtepunt van de avond was toch wel de prijsuitreiking. In een videopresentatie gaven de vijf genomineerden (A2B Energy en Interactive X-Wall uit Hengelo, Buitenmeesters uit Goor en The Italian Barber en Lisa Spikkert uit Borne) eerst een inkijkje in hun dagelijkse werk, waarna de jurybeoordeling volgde. Daarbij werd onder meer gekeken naar de bedrijfsontwikkeling vanaf de start tot nu, naar de toekomstvisie, het financiële perspectief, de sociaaleconomische meerwaarde en het onderscheidend vermogen. Met uiteindelijk Lisa Spikkert dus als de absolute winnaar.

 

Afzuiginstallatie

Zij ontvangt een geldprijs van 3.000 euro, een fraaie bokaal én nog eens 10 uur coaching van het ROZ. De overige vier genomineerden gaan ieder met 1.000 euro naar huis en krijgen ook nog eens coachingsuren. Dat Lisa dolblij was, spreekt vanzelf. Eigenlijk was ze volledig verrast en ‘vreselijk zenuwachtig geweest’ verklapte ze even later. “Maar nu is het over en binnenkort kan ik eindelijk een goede afzuiginstallatie aanschaffen die me weer een stapje verder helpt.” Daarna volgden de vele felicitaties van de collega-ondernemers en werd de feestelijke avond met een hapje en een drankje afgesloten. (AJ/BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Lisa Spikkert gaat voor goud

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023

Lisa Spikkert gaat voor goud

Een kleine anderhalf jaar geleden besloot de Bornse Lisa Spikkert de stap te zetten naar het...
15-10-2023

Tonnie Zuur draagt zijn autosleutels over

Veel mensen in Borne kennen hem wel. Want of je nu zelf rijles hebt gehad of niet… de...
30-09-2023