HeroriŽntering op project BorneWerkt
INITIATIEF UIT 2016 VOORLOPIG EVEN OP PAUZE

HeroriŽntering op project BorneWerkt

In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de sportverenigingen – met name van Bert Bosman van BVV Borne – met als doel om voor mensen de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en deze deelnemers uit een eventueel sociaal isolement te halen. Door werkzaamheden te verrichten op openbare plekken of bij sportverenigingen en op die manier weer arbeidsritme en –vreugde op te doen en de stap naar betaald werk kleiner te maken.
 

Ontwikkelingen

Bert Bosman werd zelf de coördinator van het project, waar op dit moment twintig inwoners begeleid worden. Maar Bosman gaat met pensioen en dat is voor de gemeente aanleiding om eens goed te kijken naar of en hoe het verder moet met BorneWerkt. Wethouder Martin Velten: “Het heeft een hele tijd goed gelopen, maar er zijn ook wel verschillende ontwikkelingen geweest en er is veranderende wetgeving gekomen. Dit is een natuurlijk moment om eens goed te gaan evalueren en met maatschappelijke partners te onderzoeken voor welke inwoners BorneWerkt het meest passend is.”
 

Overleg met maatschappelijke partners

“In het begin was er sprake van een diverse groep inwoners, die bijvoorbeeld allerlei klussen deden bij sportverenigingen en van daar de stap maakten naar een re-integratietraject en betaald werk. Nu zie je toch dat het meer draait om ontmoeting en dagbesteding en dat er voornamelijk statushouders begeleid worden.” De vraag is of BorneWerkt op die wijze van toegevoegde waarde is voor het zorgaanbod dat er al is en of het wellicht niet beter is om in een andere richting te ontwikkelen. Dat wordt de komende tijd besproken met partners als Twente Milieu, SWB, Vluchtelingenwerk en de Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen.
 

Met de huidige twintig deelnemers van BorneWerkt wordt individueel besproken wat voor hen een passend vervolg kan zijn. “Die laten we natuurlijk niet tussen wal en schip vallen.”
 

De verwachting is dat de gemeente in het voorjaar van 2024 meer duidelijkheid kan bieden over de hervatting van BorneWerkt. (AJ)
 

Foto boven: BorneWerkt bij bezoek van CdK Heidema in 2019

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Subvice: Ďleuke jongensí die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse...
24-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024