Kringloop doneert 20 mille aan goede doelen
15-12-2023
FEESTELIJKE AVOND VOOR 18 ORGANISATIES

Kringloop doneert 20 mille aan goede doelen

Het is een goede gewoonte van de Kringloop in Borne om tijdens een feestelijke avond in december goede doelen blij te maken met een financiële gift. Donderdagavond was het weer zover. In een feestelijke sfeer kregen vertegenwoordigers van 18 goede doelen een cheque overhandigd namens het bestuur van Stichting Kringloopbedrijf Borne. Alles bij elkaar opgeteld ging het om een bedrag van maar liefst 20.000 euro.

 

Wie zijn de gelukkigen?

De goede doelen die dit jaar zijn ondersteund door Stichting Kringloopbedrijf Borne zijn de Stichting Hulp aan Sri Lanka, St. Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers (Zr. Josephine), St. Bangalore (India), Dierenpark Vogelbuurt, St. Shoma (Tanzania), Get it Free (computers voor minima), Kerstherberg (bijdrage pakketten), Verbonden in Licht, Foodshare, De Broodbank, IJsbaan centrum Borne, St. RAS (Sri Lanka), Fietsmaatjes, De Buurtbus en lijn vanaf De Zwanenhof / Maria Mediatrix, St. Hospice Borne, Stimuleringsfonds Bornse Evenementen en St. AED’s in Borne.

 

Ook was er een bijzondere attentie in de vorm van oliebollen-tegoedbonnen, mogelijk gemaakt door Laura’s Gebakskraam. De gelukkigen hiervan de Voedselbank en het Dreamteam, beide met eenzelfde doel, de Oekraïense gezinnen in De Zwanenhof en Maria Mediatrix, Ben Koenderink voor zijn inzet voor mensen met een kleine beurs en zo nog enkele mooie initiatieven. Daarnaast was er een bijzondere attentie voor Ellen, een kringloopklant uit Hengelo, die in de winkel schoenen aantrof met een bedrag van 140 euro onder de steunzool. Deze eerlijke vindster werd op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet.

 

Het stichtingsbestuur van de kringlooporganisatie realiseert op deze manier één van haar doelstellingen: als dank voor de inbreng van goederen iets terug doen voor de Bornse gemeenschap. De andere twee doelstellingen zijn het stimuleren van hergebruik van goederen en het bieden van werkgelegenheid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hier wordt dagelijks met veel inzet aan gewerkt door het 80-koppig team van vaste medewerkers en vrijwilligers.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 16 dec 2023
Gefeliciteerd voor alle goede doelen en dank aan Kringloop Borne voor het doneren van 20k (is geen katte drek ..) aan organisaties die het nodig hebben. Ook dank aan Laura's Gebakskraam (jullie oliebollen zijn erg lekker).

Hoort, hoort, zegt het voort!

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo luidt het gezegde, het gaat razendsnel van...
29-06-2024

Word jij herenboer op de Zenderense Es?

ADVERTORIAL • In Twente hopen we na Herenboerderij Usseler Es binnenkort een tweede...
05-06-2024

‘Het gemak dient de mens’

Af en toe zie je er nog wel eens één staan langs een sloot of op een boerenerf,...
04-06-2024

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024