Kringloop doneert 20 mille aan goede doelen
15-12-2023
FEESTELIJKE AVOND VOOR 18 ORGANISATIES

Kringloop doneert 20 mille aan goede doelen

Het is een goede gewoonte van de Kringloop in Borne om tijdens een feestelijke avond in december goede doelen blij te maken met een financiële gift. Donderdagavond was het weer zover. In een feestelijke sfeer kregen vertegenwoordigers van 18 goede doelen een cheque overhandigd namens het bestuur van Stichting Kringloopbedrijf Borne. Alles bij elkaar opgeteld ging het om een bedrag van maar liefst 20.000 euro.

 

Wie zijn de gelukkigen?

De goede doelen die dit jaar zijn ondersteund door Stichting Kringloopbedrijf Borne zijn de Stichting Hulp aan Sri Lanka, St. Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers (Zr. Josephine), St. Bangalore (India), Dierenpark Vogelbuurt, St. Shoma (Tanzania), Get it Free (computers voor minima), Kerstherberg (bijdrage pakketten), Verbonden in Licht, Foodshare, De Broodbank, IJsbaan centrum Borne, St. RAS (Sri Lanka), Fietsmaatjes, De Buurtbus en lijn vanaf De Zwanenhof / Maria Mediatrix, St. Hospice Borne, Stimuleringsfonds Bornse Evenementen en St. AED’s in Borne.

 

Ook was er een bijzondere attentie in de vorm van oliebollen-tegoedbonnen, mogelijk gemaakt door Laura’s Gebakskraam. De gelukkigen hiervan de Voedselbank en het Dreamteam, beide met eenzelfde doel, de Oekraïense gezinnen in De Zwanenhof en Maria Mediatrix, Ben Koenderink voor zijn inzet voor mensen met een kleine beurs en zo nog enkele mooie initiatieven. Daarnaast was er een bijzondere attentie voor Ellen, een kringloopklant uit Hengelo, die in de winkel schoenen aantrof met een bedrag van 140 euro onder de steunzool. Deze eerlijke vindster werd op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet.

 

Het stichtingsbestuur van de kringlooporganisatie realiseert op deze manier één van haar doelstellingen: als dank voor de inbreng van goederen iets terug doen voor de Bornse gemeenschap. De andere twee doelstellingen zijn het stimuleren van hergebruik van goederen en het bieden van werkgelegenheid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hier wordt dagelijks met veel inzet aan gewerkt door het 80-koppig team van vaste medewerkers en vrijwilligers.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 16 dec 2023
Gefeliciteerd voor alle goede doelen en dank aan Kringloop Borne voor het doneren van 20k (is geen katte drek ..) aan organisaties die het nodig hebben. Ook dank aan Laura's Gebakskraam (jullie oliebollen zijn erg lekker).

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024

Fietser aangereden op ovonde

Rond kwart voor een donderdagmiddag vond er op de ovonde ter hoogte van de Europastraat een...
18-01-2024

Hardy Ellenbroek overleden

Donderdag 4 januari is Hardy Ellenbroek overleden. De Bornenaar die ‘de lach aan zijn...
05-01-2024

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Begin op maandagavond 22 januari met de 8-weekse training, bij praktijk...
03-01-2024