Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen
ZELFS DE LANGSTE LIMOUSINE IS KORTER DAN HAAR DIENSTVERBAND

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45 jaar afscheid genomen van ‘haar’ geliefde kleuters en ‘haar’ school. Na de KLOS (Kleuter Leidster Opleidings School) te hebben doorlopen, begon zij te werken op de toenmalige kleuterschool Het Vogelnest aan de Trompstraat in Borne. Toen in 1985 de basisschool zijn intrede deed en alle kleuter- en lagere scholen moesten fuseren, kwam zij op De Wheele terecht. Dat ging niet vanzelf, want de hele verhuizing heeft zij zelf, met hulp van ouders, moeten doen. Die verhuizing was naar noodlokalen die op de plek stonden waar nu de gymzaal is.

 

Altijd kleuters en groepen 1 en 2

Zoals gezegd was juf Gerrie opgeleid als kleuterleidster. Nadat de basisschool begon werden deze kleuterleidsters bijgeschoold, zodat zij ook in de hogere groepen lessen mochten geven. Maar dat was bepaald niet wat zij wilde en is ze de groepen 1 en 2 altijd trouw gebleven. Toen zij zelf moeder werd, is zij parttime gaan werken. Inmiddels is zij moeder van een zoon en twee dochters en heeft zij ook al drie kleinkinderen.

 

Bescheiden, sociaal en opgeruimd

Gevraagd naar de eigenschappen van juf Gerrie worden er telkens drie genoemd. Ze is heel bescheiden. Ze treedt niet graag op de voorgrond. Als er een toespraakje moet worden gehouden dan zal ze dat graag door een ander laten doen. Verder staat ze altijd klaar voor iedereen. Je mag altijd een beroep op haar doen. En tenslotte houdt ze van opgeruimd en schoon. Zo zorgt zij voor reservekleding als kinderen eens een ongelukje hebben gehad. Vaak was zij een van de laatsten die de school verliet, omdat ze alles netjes achter wilde laten voor de volgende dag.

 

Veranderingen en gebeurtenissen

Niet alles wat zij heeft meegemaakt was even fijn. Met name het overlijden van collega’s hoorde tot de dieptepunten. Van een hele andere orde was de komst van de computer op school. Juf Gerrie en die computer zijn nooit vrienden geworden. Een andere bijzondere, maar niet fijne gebeurtenis vond plaats toen het team een nascholingscursus over bewegingsonderwijs volgde. Bij een activiteit die buiten plaats vond, brak juf Gerrie haar enkel en moest zij per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Vrije tijd

Na vandaag heeft ze zeeën van vrije tijd. Maar daar heeft ze al over nagedacht. Zo blijft ze lid van het koor Ad Fundum, waar zij al vanaf haar dertiende lid van is. Het is een koor met een breed repertoire en het houdt van bijzondere opvoeringen. Zo werd er in de coronatijd een uitvoering gegeven met als thema het gemis, bespiegelingen over wat het begrip vrijheid eigenlijk inhoudt in tijden van onvrijheid. Verder is ze voornemens om te gaan reizen buiten de schoolvakanties om. En tenslotte, maar wel het belangrijkste, blijft ze oppassen op de kleinkinderen. Want dat is waar haar hele leven om heeft gedraaid en wat zij ook uitstraalde: haar liefde voor kinderen. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
willielansink — 19 dec 2023
Juf Gerrie
een TOP juf voor Roy en Leonie ,
en zo fijn in omgang
geniet van je pensioen Gerrie ,dubbel en dwars verdient.
Gr Willie Lansink

Subvice: Ďleuke jongensí die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse...
24-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024