Borhave geeft Dalfsen goed partij
15-01-2017
DRAAGLIJKE NEDERLAAG IN DUEL MET LANDSKAMPIOEN DALFSEN: 25-36

Borhave geeft Dalfsen goed partij

Het was zo’n wedstrijd, waarvan je bijna vooraf weet wie de winnaar wordt. Op twee fases in het duel na hield Borhave zondag landskampioen Dalfsen echter aardig bij. De bezoekers gingen als verwacht met beide punten aan de haal, maar het verlies was absoluut draaglijk voor de dit seizoen op het hoogste nationale niveau acterende thuisclub. Na een ruststand van 13-20 werd het uiteindelijk 25-36 voor de zesvoudig titelhouder.

Borhave kwam goed uit de startblokken, al moest het wel de eerste treffer aan Dalfsen toestaan. Maar Eline Legtenberg bracht de stand al snel weer in evenwicht, nadat de opnieuw sterk acterende Inge Buitelaar op ontoelaatbare wijze de doortocht was versperd. Na een nieuwe achterstand kwamen de gastvrouwen zelfs op voorsprong via Sophie Oosterbroek en Lisanne Legtenberg: 3-2. Dat gebeurde daarna nog welgeteld twee keer. Eerst tekende de prima spelende Lisanne Legtenberg voor 5-4 en na een break was Sophie Oosterbroek verantwoordelijk voor de 6-5.

Vervolgens stokte het ritme echter bij de formatie van Rik Philips, die pas na 6-11 weer aan het maken van doelpunten toekwam. Onder aanvoering van een geweldig zuiver schietende Nienke de Wild liep Dalfsen, ondanks puik keeperswerk van Cynthia Snippert (rechts), weg naar 13-20 halverwege.

Hoop de bodem in
Meteen na rust sloegen de titelhouders alle nog levende hoop op een mooi resultaat voor Borhave de bodem in door vier keer rij te scoren en de marge op te voeren naar elf goals. Precies een verschil dat ook na een uur op de borden stond. Waarmee de thuisploeg dus in het restant van de ontmoeting op een verdienstelijke manier gelijke tred hield met Dalfsen.

Rik Philips: "Met dit resultaat kan ik wel leven. Je weet dat het verschil in kwaliteit normaal gesproken groot is en dat alles moet meezitten om van zo’n tegenstander te kunnen winnen. Het is echter niet zo dat we ons al op voorhand bij een nederlaag hebben neergelegd. Maar duidelijk is dat bij onszelf alles moet kloppen en het bij zo’n ploeg niet helemaal moet lekker moet gaan.”

Dat eiste, met andere woorden, dat Borhave zestig minuten lang boven zichzelf moest uitgroeien om een serieuze kans te maken. “Ik vond ons best goed staan”, vond Philips, “maar het was niet voldoende voor de winst. We hoeven het ook niet van dit soort wedstrijden te hebben, al was het wel leuk geweest als we voor een stunt hadden kunnen zorgen. Het is in elk geval wel mooi om tegen Dalfsen te spelen. Je moet er ook van leren, bijvoorbeeld door zelf hun slimmigheidjes toe te gaan passen.”

Bij Borhave maakte Moud Vlaskamp (rechts) haar rentree na een tijdje uit de running te zijn geweest. “Ze heeft lang niet volledig kunnen trainen”, aldus Rik Philips “en daarom heeft ze voorzichtig weer meegedaan. Ze is redelijk pijnvrij gebleven en kan mooi afwisselen met Inge Buitelaar, die weer heel goed stond te spelen.”

Even tot rust komen
De laatste lijkt haar draai inderdaad steeds beter te vinden en keek ook zelf tevreden terug op haar optreden in de recente duels. “Het gaat de laatste tijd inderdaad lekker”, bevestigt de cirkelloopster die ook verdedigend weer belangrijk was. “Ik heb nog wel altijd last van irritatie aan mijn schenen. Daarom is het ook wel plezierig dat Moud er weer bij is, zodat ik nu en dan even tot rust kan komen om er daarna weer vol tegen aan te gaan. Ik denk dat we er vandaag ook voor het publiek best een mooie pot van hebben gemaakt. Tegen VOC is het ons bijna gelukt te winnen en dus weet je nooit wat er mogelijk is. Vandaag waren we echter te vaak net te slordig in de break en dan weet je dat zoiets door een ploeg als Dalfsen direct wordt afgestraft. Maar we hebben bewezen mee te kunnen spelen en als we het kunnen volhouden tegen de teams onderin punten te pakken, komt het dit seizoen wel goed met ons.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borhave wint derby tegen DSVD

De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam...
17-11-2019

Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie...
17-11-2019

Bekerverlies voor NEO

NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
16-11-2019

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
14-11-2019

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
13-11-2019

ZV kan voorsprong niet vasthouden

De eerste helft in Tilligte bracht helaas weinig spektakel voor beide ploegen, alhoewel ZV...
11-11-2019