Borhave geeft Dalfsen goed partij
15-01-2017
DRAAGLIJKE NEDERLAAG IN DUEL MET LANDSKAMPIOEN DALFSEN: 25-36

Borhave geeft Dalfsen goed partij

Het was zo’n wedstrijd, waarvan je bijna vooraf weet wie de winnaar wordt. Op twee fases in het duel na hield Borhave zondag landskampioen Dalfsen echter aardig bij. De bezoekers gingen als verwacht met beide punten aan de haal, maar het verlies was absoluut draaglijk voor de dit seizoen op het hoogste nationale niveau acterende thuisclub. Na een ruststand van 13-20 werd het uiteindelijk 25-36 voor de zesvoudig titelhouder.

Borhave kwam goed uit de startblokken, al moest het wel de eerste treffer aan Dalfsen toestaan. Maar Eline Legtenberg bracht de stand al snel weer in evenwicht, nadat de opnieuw sterk acterende Inge Buitelaar op ontoelaatbare wijze de doortocht was versperd. Na een nieuwe achterstand kwamen de gastvrouwen zelfs op voorsprong via Sophie Oosterbroek en Lisanne Legtenberg: 3-2. Dat gebeurde daarna nog welgeteld twee keer. Eerst tekende de prima spelende Lisanne Legtenberg voor 5-4 en na een break was Sophie Oosterbroek verantwoordelijk voor de 6-5.

Vervolgens stokte het ritme echter bij de formatie van Rik Philips, die pas na 6-11 weer aan het maken van doelpunten toekwam. Onder aanvoering van een geweldig zuiver schietende Nienke de Wild liep Dalfsen, ondanks puik keeperswerk van Cynthia Snippert (rechts), weg naar 13-20 halverwege.

Hoop de bodem in
Meteen na rust sloegen de titelhouders alle nog levende hoop op een mooi resultaat voor Borhave de bodem in door vier keer rij te scoren en de marge op te voeren naar elf goals. Precies een verschil dat ook na een uur op de borden stond. Waarmee de thuisploeg dus in het restant van de ontmoeting op een verdienstelijke manier gelijke tred hield met Dalfsen.

Rik Philips: "Met dit resultaat kan ik wel leven. Je weet dat het verschil in kwaliteit normaal gesproken groot is en dat alles moet meezitten om van zo’n tegenstander te kunnen winnen. Het is echter niet zo dat we ons al op voorhand bij een nederlaag hebben neergelegd. Maar duidelijk is dat bij onszelf alles moet kloppen en het bij zo’n ploeg niet helemaal moet lekker moet gaan.”

Dat eiste, met andere woorden, dat Borhave zestig minuten lang boven zichzelf moest uitgroeien om een serieuze kans te maken. “Ik vond ons best goed staan”, vond Philips, “maar het was niet voldoende voor de winst. We hoeven het ook niet van dit soort wedstrijden te hebben, al was het wel leuk geweest als we voor een stunt hadden kunnen zorgen. Het is in elk geval wel mooi om tegen Dalfsen te spelen. Je moet er ook van leren, bijvoorbeeld door zelf hun slimmigheidjes toe te gaan passen.”

Bij Borhave maakte Moud Vlaskamp (rechts) haar rentree na een tijdje uit de running te zijn geweest. “Ze heeft lang niet volledig kunnen trainen”, aldus Rik Philips “en daarom heeft ze voorzichtig weer meegedaan. Ze is redelijk pijnvrij gebleven en kan mooi afwisselen met Inge Buitelaar, die weer heel goed stond te spelen.”

Even tot rust komen
De laatste lijkt haar draai inderdaad steeds beter te vinden en keek ook zelf tevreden terug op haar optreden in de recente duels. “Het gaat de laatste tijd inderdaad lekker”, bevestigt de cirkelloopster die ook verdedigend weer belangrijk was. “Ik heb nog wel altijd last van irritatie aan mijn schenen. Daarom is het ook wel plezierig dat Moud er weer bij is, zodat ik nu en dan even tot rust kan komen om er daarna weer vol tegen aan te gaan. Ik denk dat we er vandaag ook voor het publiek best een mooie pot van hebben gemaakt. Tegen VOC is het ons bijna gelukt te winnen en dus weet je nooit wat er mogelijk is. Vandaag waren we echter te vaak net te slordig in de break en dan weet je dat zoiets door een ploeg als Dalfsen direct wordt afgestraft. Maar we hebben bewezen mee te kunnen spelen en als we het kunnen volhouden tegen de teams onderin punten te pakken, komt het dit seizoen wel goed met ons.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 bouwt professioneel verder

Woensdagmiddag werden in De Veste de handtekeningen gezet die de samenwerkingsovereenkomst...
17-07-2019

Arsenal kijkt de kunst af bij NEO

“Ik wist niet wat me overkwam!”, zegt Ben Demmer van de gemeente Borne. Nog steeds...
16-07-2019

NEO-trainers kneden FC Azelo

Het begon kortgeleden als een plezierig intermezzo tussen de oude en nieuwe voetbalcompetitie...
16-07-2019

Vierde goud voor Stefan Boermans

Het beachvolleybalseizoen van Stefan Boermans verloopt uiterst succesvol. Zondag stond de Bornse...
14-07-2019

Wielerclub NEO ontvangt Duitse gasten

Afgelopen vrijdagmiddag pedaleerde een grote groep wielrenners uit Mesum (Rheine) naar Borne. Ze...
08-07-2019

Danceworkx danst wereld rond

In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte...
08-07-2019