Lynn Snikkers 500ste lid Ecare Apollo 8
29-01-2017
NEDERLAGEN VOOR EERSTE TEAMS OP ‘SUPER SATURDAY’

Lynn Snikkers 500ste lid Ecare Apollo 8

Lynn Snikkers was zaterdag het stralende middelpunt van een feestje bij volleybalvereniging Ecare Apollo 8. Ze werd gehuldigd als het 500ste lid van de club. De veertienjarige passer-loper van de meisjes B1 was bij de mini’s al eerder actief voor Apollo 8, waar ze na een verblijf in de Verenigde Staten in december terugkeerde.

Ze stond zaterdag in het volle licht van de schijnwerpers bij de opkomst van het eerste damesteam voor de wedstrijd tegen Dynamo uit Apeldoorn, nadat voorzitter Martin Reesink haar kort daarvoor had toegesproken. De jonge Bornse leerlinge van het Montessori College in Hengelo verliet Apollo 8 2,5 jaar geleden omdat haar vader een werkkring vond in Florida. “Daar ben ik doorgegaan met volleyballen, omdat ik het gewoon een erg leuke sport vind. Het is daar allemaal wel anders georganiseerd, je kunt er een seizoen spelen met je school en een seizoen met je club. Maar je kunt alleen meedoen als ze je na try-outs accepteren. Vooral in de clubcompetitie gaat het er daar behoorlijk fanatiek aan toe. “

Mijlpaal voor de club
Martin Reesink noemde het verwelkomen van het 500ste lid een mijlpaal voor zijn club. “De verhuizing naar de Bornsche Maten en De Veste heeft ons veel nieuwe leden bezorgd. We hebben alleen al 125 mini’s. Maar we kunnen vooral nog veel jongens best gebruiken.”

De eerste teams van Ecare Apollo 8 konden het feestje van Lynn Snikkers op ‘Super Saturday’ geen luister bij zetten met een fraaie overwinning. Voordat ze werd gehuldigd hadden de heren al de zege die voor het grijpen lag laten glippen. Tegenstander EVV uit Elburg ging er na een 2-1 achterstand tot ergernis van coach Theop Peters in de beslissende puntenreeks vanuit schier kansloze positie toch nog met de winst vandoor (2-3 via de setstanden 25-23, 22-25, 25-23, 27-29 en 15-17).

De dames moesten voor de tweede keer dit seizoen hun meerdere erkennen in Dynamo Apeldoorn. Na een verloren eerste set kwam de ploeg van de broers Bart en Thijs Oosting nog wel op gelijke hoogte, maar het herstel kreeg geen vervolg. Het werd 1-3 via de cijfers 24-26, 25-21 en twee keer 20-25.

De dames staan door dat resultaat achtste in de Topdivisie, de heren zijn tiende in de eerste divisie. (WP)



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024