In april aan oranje bak
02-03-2017
UITDELEN VERPAKKINGENCONTAINER START EIND MAART

In april aan oranje bak

Vanaf april worden de verpakkingen zoals plastic, drankenkartons en blik op een andere manier ingezameld door Twente Milieu. ‘Brengt u nu nog de verpakkingen naar de oranje verpakkingencontainer bij u in de buurt, per april wordt het anders én makkelijker!’, belooft Twente Milieu.

 

Verpakkingencontainer voor laagbouw

Bornse inwoners met een laagbouwwoning krijgen binnenkort een grijze container met oranje deksel voor de verpakkingen. Twente Milieu gaat de container één keer in de vier weken legen. De verpakkingencontainer heeft een inhoud van 240 liter. Dat is vergelijkbaar met uw huidige containers voor restafval en GFT, die gewoon in gebruik blijven. Wel is het zo dat uw container voor restafval straks één keer in de vier weken wordt geleegd. Door het gebruik van de verpakkingencontainer wordt het immers mogelijk uw verpakkingen makkelijker te scheiden, waardoor het restafval vermindert.

 

Uitdelen start eind maart

De verpakkingencontainer wordt vanaf eind maart verspreid. Alle inwoners met een laagbouwwoning krijgen daarover een brief. Die valt naar verwachting in de week van 13 maart in de brievenbus. In de brief staat wanneer en op welke dag Twente Milieu start met de huis aan huis inzameling van verpakkingen.

 

Zelf uw verpakkingen wegbrengen?

Als u geen verpakkingencontainer wilt, kunt u dat aangeven. Ook daarover leest u meer in de brief die wordt verspreid onder de inwoners met een laagbouwwoning. U kunt in dat geval gebruik blijven maken van één van de milieupleintjes bij u in de buurt. Wilt u weten waar een milieuplein bij u in de buurt is? Kijk dan op www.twentemilieu.nl bij ‘containerlocaties’.

Ondergrondse containers

Bewoners van hoogbouwwoningen kunnen uiteraard gewoon gebruik blijven maken van de milieupleintjes. In de loop van het voorjaar worden de bovengrondse verzamelcontainers op de milieupleintjes vervangen door ondergrondse containers. Ook de bestaande bovengrondse verzamelcontainers voor restafval worden bij hoogbouwwoningen in de eerste helft van dit jaar vervangen door ondergrondse containers.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bas — 03 mrt 2017
Eindelijk, hopelijk gaan we per leging betalen, net zoals in Hengelo. Dat levert ook de burger een lastenverlaging op. Dus loont het om afval te scheiden.
Ik zet nu de grijze container maar 5x per jaar aan straat.
Frank — 03 mrt 2017
@Vader van 4: Je kunt ook gewoon nee tegen de container zeggen, zoals vermeld in het artikel. Ik verwacht dan wel dat U het afval scheidt, ne netjes naar de containers brengt.
Mark — 02 mrt 2017
Borne, gemeente met relatief veel jonge gezinnen, en dus veel luiers. Handig als die in de zomer bij 30+ 4 weken lang liggen te bakken in de zon. Dat zal fijn gaan ruiken, en lijkt me vervelend voor de hele buurt.
Ron Hartman — 02 mrt 2017
Prima die extra scheiding als dat op termijn het milieu ontlast, maar dan willen wij brave burgers die dat doen, minimaal de huidige dienstverlening houden. Geen gesleep straks dus naar ''centrale punten''
Bert-Jan Bloemendaal — 02 mrt 2017
Goed idee, maar er zit nog meer achter volgens mij, want waarom is Hengelo(O) nu in rep en roer? Straks wordt betaling van de leging van de container anders geregeld. En let maar op: Als dat hier ook gaat gebeuren, en ik zie niet in waarom dat niet zo zou zijn, dan vind ik het een SLECHT plan, want uiteindelijk zullen wij, Jan met de pet, dit allemaal op moeten hoesten.
Schepsnoep — 02 mrt 2017
@Vader van 4. GFT blijft volgens mij ongewijzigd. Eens per twee weken. Dus qua bacteriën ed. zou het mee moeten vallen. Dat restafval eens per 4 weken wordt opgehaald zou geen probleem hoeven zijn. Ik vind het in ieder geval positief dat er nog beter gescheiden kan worden (ondanks de extra container). De volgende stap is betalen per kilo en verlaging gemeentelijke belasting.
Vader van 4 — 02 mrt 2017
Leuk plan, maar als belastingbetaler ben ik hier in mijn situatie niet blij mee!
Ik ben gezegend met een groot gezin, met bijbehorende consumptie/ afvalproductie. Wekelijks breng ik het plastic naar een nabijgelegen lokatie, kleine moeite.
Maar wat moet ik nu als de afvalcontainer overvol is en in de zomer 4 weken in de zon staat te broeien??
Ik maak me zorgen om de gezondheid van mijn kinderen als dat afval 4 weken gaat rotten, gevaarlijke bacteriële overgroei oplevert en ongedierte aantrekt.

Mijns inziens een oplossing voor een niet bestaand probleem, met een flink risico er op de koop toenemen.

Graag hoor ik een reactie van de gemeente hoe ze denken dit probleem op een burger vriendelijke manier op te lossen?

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024