Twickel flyert voor banenbeurs
RUIM 40 ORGANISATIES BRENGEN VRIJDAGMIDDAG VRIJWILLIGERSWERK MEE

Twickel flyert voor banenbeurs

Het Bureau Vrijwilligerswerk Borne is al vele jaren actief in onze gemeente. En toch staat Henriëtte van den Kieboom komende vrijdag voor een vuurdoop: de allereerste Bornse VrijwilligersBeurs. “Ja, best een beetje spannend”, zegt de coördinator van het Bureau. ”Het is toch even afwachten of mensen de moeite nemen naar het Twickel College te komen om zich daar op een leuke vrijwilligerstaak te oriënteren.” Daarom ook gingen dinsdagmiddag al acht leerlingen van de school de wijk in om te flyeren (op de foto boven vlnr: Dian de Groot, Sem Boers en Isa Nijland).

 

Stukjes van de puzzel

Aan de voorbereidingen heeft het in elk geval niet gelegen. Al enkele maanden is Henriëtte samen met Rita Kremer van het Twickel College en Sinie Boer van het wijkcomité Wensink-Zuid druk in de weer alle stukjes van de puzzel op de goede plek te krijgen. Organisaties werden aangeschreven en warm gemaakt om tijdens de beurs acte de presence te geven. “En dat zijn er best veel”, zegt ze. “Je realiseert je eigenlijk amper hoeveel organisaties er zijn op het gebied van wonen, buurten, kerken, welzijn, zorg, sport en recreatie, kunst en cultuur en natuur en milieu. En dan vergeet ik waarschijnlijk nog de helft. Allemaal hebben ze met enige regelmaat plek voor vrijwilligers.”

 

Wethouder Martin Velten, die vrijdag om exact 16.00 uur de opening van de beurs zal verrichten, is blij met het initiatief. “Vrijwilligerswerk geeft positieve energie”, zegt de portefeuillehouder “Het zorgt voor waardevolle ervaringen en het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien is het gewoon leuk!” Hij hoopt dan ook dat veel mensen op de uitnodiging zullen ingaan.

 

Opvallende bezoekers aan deze allereerste beurs zijn in elk geval een groep bewoners van het AZC Azelo en de Twickel leerlingen uit de tweede klas. Veel asielzoekers zijn namelijk ook op zoek naar een vrijwilligersjob. Een aantal leerlingen van de gastvrije school zal hen op de beursvloer begeleiden en voor de nodige vertalingen zorgen. Daarnaast zoeken de leerlingen ook zelf naar mogelijkheden om hun maatschappelijke stage in te kleuren.

 

IJzersterke formule

Ondanks de spanningen van het onbekende heeft Henriëtte van den Kieboom veel vertrouwen in een goede afloop. “De formule is ijzersterk denk ik. Het is een beetje vergelijkbaar met de Slingerbeurs, waarmee we inmiddels enkele jaren succesvolle ervaring hebben opgedaan. Alles wordt samengepakt in een korte periode van anderhalf uur; van vier tot half zes. Het contact leggen kan heel informeel en laagdrempelig, we werken met statafels en tussendoor is er muziek”, klinkt het zelfverzekerd. (BM)

 

Het Twickel College staat aan de Welemanstraat 5 in Borne.

De entree op vrijdag 10 maart is gratis, aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023