Engelse papieren rozen vervaardigen
14-06-2017
DE ROZENKONINGEN, ECHTE ROZEN EN VAN PAPIER IN BUSSEMAKERHUIS

Engelse papieren rozen vervaardigen

De zomertentoonstelling De Rozenkoningin in het Bussemakerhuis levert ook iets anders op. Maike Hassels Mönning en haar zus Emmy Bakker (foto) hebben eens een workshop `Maken van Engelse rozen van papier` gevolgd en het leek hen leuk hun kennis door te geven. Op dit moment is tijdens de tentoonstelling al veel van het werk van beide dames te bewonderen. Tijd dus voor overdracht van kennis. Het past ook goed tussen alle andere activiteiten die rondom de tentoonstelling georganiseerd zijn en worden.

 

Workshop papieren Engelse rozen

Een viertal middagen is georganiseerd. Bij de workshop wordt op Engelse manier een High Tea geserveerd. Bij mooi weer, zoals vandaag, natuurlijk in de zonovergoten tuin. In de tuinkamer staan op de tafels dozen met gekleurd crêpepapier, scharen, lijm, voorbeeldrozen en rozenplacemats.

Emmy Bakker legt uit: ”Stevig draad, een bolletje maken, crêpepapier in stukjes verdelen, een ballonnetje van de stukjes knippen, lijm plaatsen en het crêpepapier rondom het bolletje plooien en plakken.” Ze vertelt het wel iets rustiger dan hier staat. Het lijkt te doen. Iedereen gaat aan de slag en dan begint het: “Hoe doe ik dat ook alweer? Gaat het zo goed? Doe het nog even voor? Zijn mijn stukjes niet te klein, niet te groot?” Er is meer dan voldoende materiaal aanwezig. Het enthousiasme van beide cursusleidsters doet de rest, alles gaat goed.

 

Beide dames helpen waar ze hulp kunnen bieden. Na ruim een uur zijn de eerste rozen klaar en vertrekt iedereen naar de tuin voor die bekende High Tea. Het smaakt en men werkt verder aan de volgende rozen.

 

Tevreden naar huis

De bedoeling is dat iedereen met 3 zelfgemaakte rozen naar huis gaat. Het lukt niet iedereen, maar Maike Hassels Mönning en Emmy Bakker hebben er eigenlijk op gerekend. Ze hebben voor iedereen nog wel een roos liggen. Ook ligt er natuurlijk voor iedereen een werkbeschrijving klaar, die ligt in een mooie, zelfgeschilderde kaart door Emmy vervaardigd. De rozen die niet afgemaakt zijn, kunnen thuis afgewerkt worden. Zo te zien gaat iedere dame met een tevreden gevoel en een handgeschilderd papieren tasje naar huis.

 

De volgende workshops zijn allemaal volgeboekt. Er is echter een mogelijkheid om in groepen een workshop aan te vragen. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rozen van Papier — 18 sep 2017
Zozo niet zo attent om mijn naam niet te vermelden waar deze dames dan wel die rozen hebben leren maken. En het idee high tea komt ook bij mij vandaan. Lekker makkelijk. Dus: volgende workshops :http://workshoprozenvanpapier.bligspit.com of www.rozenvanpapier.jimdo.com

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024