Al 76 bedrijven bij Opendeurendag
ZONDAG 1 OKTOBER OP INDUSTRIETERREIN DE MOLENKAMP

Al 76 bedrijven bij Opendeurendag

De Bundeling Bornse Ondernemers houdt na vier jaar weer een Opendeurendag op bedrijventerrein De Molenkamp. De voorbereiding hiervan is in volle gang. Zondagmiddag 1 oktober belooft een groots spektakel te worden. Onder het motto ‘kijk, hap en stap’ zetten de ondernemers de deuren open en zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud.
 

De teller van het aantal deelnemende bedrijven staat inmiddels op 76. Vier jaar geleden werd de laatste Opendeurendag gehouden, toen waren er 65 deelnemers. “We hebben nu dus al meer bedrijven die meedoen dan de vorige keer en nog altijd kunnen bedrijven zich aanmelden”, vertellen Gert ter Brugge en Jessica Konink. Samen met medeondernemers Huub Ellenbroek, Martin Bosch, Dianna Beune, Arno ten Voorde en dorpsmanager Ellen Bijsterbosch organiseren zij deze Opendeurendag.
 

Volop te eten en te drinken

Ze vertellen enthousiast over alle plannen. “De ondernemers zetten de deuren open en bij een aantal bedrijven zijn er ludieke activiteiten waaraan de bezoekers kunnen deelnemen. Er zijn zeven horecazaken aanwezig, dus er is volop te eten en te drinken. Bovendien zijn er twee proeverijen: een wijn- en een koffieproeverij.”
 

Scouting St. Stephanus Martina verkoopt symbolische stenen voor de verbouw van haar blokhut. Er zijn diverse dansoptredens en ook treden een band, een koor en een zangduo op. De brandweer geeft een demonstratie en er is een kookworkshop bij Henzom Keukens. De Tamboerijn heeft een groot muziekevenement en er komt een fotohuisje waar mensen foto’s van zichzelf kunnen laten maken. Natuurlijk heeft de organisatie ook aan de kleine bezoekers gedacht. “Er is van alles te doen voor kinderen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ze kunnen zich onder andere uitleven op de springkussens en ze mogen ponyrijden.”
 

Springlevend
Enkele deelnemende bedrijven zijn Allbrass Industrial (Bons & Evers), Oude Monnink Motoren en Ezendam. “Tijdens deze middag laten we als ondernemers in Borne zien dat dit dorp bloeit en dat we springlevend zijn”, stelt de organisatie. “Als ondernemers vertrouwen we op elkaar. Er is veel gaande op het industrieterrein en ook al hebben we soms verschillende belangen, we proberen zo goed mogelijk samen te werken en we waarderen elkaar.”
 

Bedrijven, die niet per se op De Molenkamp gevestigd hoeven te zijn, kunnen zich nog aanmelden voor deze Opendeurendag via info@bboborne.nl. (DM/DWvB)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023